[]

Taksimde son durum

Eski ve yeni halini bilenlere sorum: Nasıl, güzel oldu mu yeni hali?

İnsanların şöyle ferah ferah, trafikten kurtulup, huzurlu bir şekilde gezebileceği Türkiye'nin en büyük şehrinin en önemli meydanına yakışır bir peyzaj tasarımı hakkıyla gerçekleştirildi mi?


 
1880deki hali bile daha güzel. Yeşili sadece balık pazarındaki manavda görebiliyosun. Gri bir meydan işte.


  • ehti  (06.05.14 22:21:33) 
yere dökülen betonun çoktan çatladığı, kışın su biriken, yüzeyi yamuk bir beton yığını oldu. ha eski hali de kötüydü, değişen bir şey yok.


  • kakaolu kremali biskuvi  (06.05.14 22:25:28) 
ferah ferah? huzur?? yakışan bir peyzaj tasarımı????

Meydana her indiğimde sadece gideceğim yöne bakıyorum, ne sağa ne sola. Cevabı verdim sanırım.
  • kaymaktutmayansicaksut  (06.05.14 22:25:52) 
bildiğin bokum gibi oldu, gidince içim kararıyor.
yamuk yumuk yampirik beton yığını.

  • rabbititus  (06.05.14 22:27:59) 
Gri bir çölün ortasındaymış gibi ama "Yağmur yağdığında havuz oluyor" diye avutabilir insan kendini.


  • aychovsky  (06.05.14 22:30:27) 
her taraf beton oldu. harika bence. baktıkça içi açılıyor insanın.


  • tepedeki psychedelic adam  (06.05.14 22:32:21) 
gereksiz büyük. çok büyük. öyle büyük ve sınırsız ki içerisindeyken yön mevhumu kayboluyor.
eskiden en azından taşıt yolu belliydi, yaya nereden gidecek belliydi, kaldırım nere, asfalt nere belliydi. sınırlayıcılar, tanımlayıcılar vardı. şimdi hepsi bir, hepsi gri.

hala daha metrodan istiklale gitmek için karşıya geçerken "acaba araç gelecek mi" diye tedirgin oluyorum. sadece trafik ışıklarını kaldırmakla olmuyor bazı işler.
  • nax  (06.05.14 22:35:36) 
Metrodan bir heyecanla çıkıyorsun, temiz hava güneş vs. diye. Sonra o meydanı görünce insanın metroya geri inesi geliyor. Öyle oldu işte.


  • akeara  (06.05.14 22:42:44) 
kakaolu kremali biskuvi +1

ama bir önceki halinden güzel onu söylemeli.Terör estiren taksiler kenarda kaldı en azından.
  • colorwithnotexist  (06.05.14 22:46:03) 
ferah ferah? neyin ferahı? yaya için orada ne zaman trafik sorun oldu? aksine taksime ulaşım kolaydı. şimdi saçma sapan bir yerde otobüs durakları.

onun dışında arabalar geçerken eskiden bir renk vardı meydanda. şimdi gri bir çöl olmuş. daha çirkin olamazdı.
  • nawar  (06.05.14 22:46:12) 
gri diyor herkes de yanlış anlaşılmasın gerçekten gri. düzenleme yapıcaz diye her yere normal beton döküldü. hiç bir düzenleme de yapılmadı. dümdüz bir şekilde gri her yer.


  • c1b2k3  (06.05.14 22:46:14) 
taksim'i bitirme sürecinin bir basamağıydı yayalaştırma. politik yönünü bir tarafa bırakırsak, çok boktan oldu. ferah falan değil. taksim meydanına yakışır bir tasarım hiç değil.


  • nodrap  (06.05.14 23:22:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.