[]

6liraya poğaça mı 10tl ye pizza mı?

6 liraya tanesi 75 kuruştan bi dünya
sade, zeytinli, peynirli, pirinçli poğaça alabiliyorum

yanımda dominos var. gel al da 9,90tl ye ortaboy pizza var..

hangisiyle daha iyi doyarım demeyeceğim. poğaça daha iyi tıkıyor elbet. ama pizza da da içinde bir şeyler var peynir zeytin et..

4 lira fazla verip pizza alayım mı? daha mı besleyici olur?

6 lira bi derece ama öğle yemeğine de 10lira verme diyor beynim..

yani
1kilo poğaça mı (poğaçaya da yumurta katıyorlar galiba)
500 gr pizza mı daha besleyicidir?

not:fazla kilo vb problemim yok. özgürce, sınırsızca yiyebiliyorum hamur işini.. hatta fazla zayıfım.

 
on liraya gidip kahvaltılık alışveriş yapın madem, yumurtaydı peynirdi...


  • iste o kavunici balik  (06.05.14 12:57:58) 
çalıştığım yer şehir dışında malesef. bakkal bile yok. bir tek ikisi var. bir de yemek sepeti var tabi.


  • ibomiu  (06.05.14 12:59:46) 
dominostan normal hamur pizza al çok doymak istiyorsan. Poğaça bildiğin hamur topu pizzada en azından farklı malzemeler var.


  • rodriguez2  (06.05.14 13:01:30 ~ 13:02:26) 
pizza tabi ki, poğaça neymiş.


  • theos ek mekhanes  (06.05.14 13:04:43) 
zayıflık=sağlık diye bir denklem yok.

Pizza da poğaça da çok sağlıksız şeyler. Kilo probleminiz olmaması bu yiyeceklerin size zarar vermediği anlamında gelmez.
  • godsparticle  (06.05.14 13:29:53) 
pizzanın içindeki sosisin salamın "besleyici" olduğunu düşünmüyorum zira onlar "et" değil.
sıcak poğaça+çay. mis.

  • nax  (06.05.14 13:41:03) 
@godsparticle biliyorum. sadece poğaça kilo yapar yerine pizza ye denmesin diye söylemiştim. eldeki imkan belli vucudumun tolere edebileceği miktar belli..


  • ibomiu  (06.05.14 13:43:44) 
Siz istediğinizi yiyin o kısma takılmıyorum ama "vücudunuzun tolere edebileceği miktar" dediğiniz şey kilo. Ben size farklı bir şey anlatmaya çalışıyorum. Sadece uyarmak istedim. Kilo yapmıyor o zaman bence sağlıklı mantığı yanlış. Besleyici falan yazdınız diye böyle bir şey yazma ihtiyacı duydum. Yoksa her insan yediği sağlıksız şeylerden elbette kendi sorumludur ben sadece uyarmak istedim gerisi size kalmış.


  • godsparticle  (06.05.14 13:54:11) 
@godsparticle : aa yok yanlış bi uslup kullandım sanırım özür dilerim. tam olarak benim istediğim, sorduğum soruya cevap verdiniz aslında. sadece insanlar yanlış noktaya takılmasın diye yazmıştım onu.

atıyorum mercimek kilo yapar ama sağlıklıdır. Pepsi zero kilo yapmaz belki ama sağlıksızdır..

yani derdim hangisinin mercimek yemeği olduğunu bulmaktı.

tabi aradaki fark mercimek ve kola kadar uçurum olmadığından dolayı danıştım. pizza sevmiyorum ama kahvaltı tüketim malzemelerinden oluşuyor: peynir zeytin ekmek..

poğaça: emin değilim ama yumuta ve sütten yapılıyordu..
her ikisinde de un kullanılıyor.. yani sağlıksızlıkları birbirine yakın.. sağlıklı kısımları?
  • ibomiu  (06.05.14 14:00:03 ~ 14:03:30) 
İçinde kullanılan yağın ne yağı olmadığınız şeylerin hepsi zararlı olabilir. Kaldı ki bu poğaça ve pizza'da kullanılan yağlar ucuz olsun diye üretilmiş hakkaten çok sağlıksız yağlar. Pizza'da besleyici dediğiniz şeyler sucuk, sosis, salam vb etler, zeytin ve peynir olabilir.

Geçen saçma sapan bir kanalda gıda belgeseli izlemiştim. Bu büyük gıda üreticileri (pizza vs.) ucuz olsun diye sosislerini, salamlarını, peynirlerini bizim markette reyonlarda gördüğümüz tarzdaki salam, sosis vs.'den seçmiyor. Zaten öyle olsa orta boy pizzaya 35 -40 tl vememiz gerekir.

Bu adamların kullandığı sosis, salam, sucuk gibi malzemeler daha önce iade edilmiş etlerin, hayvanların bilimum saçma sapan organlarının karışımından oluşuyor. Dolayısıyla et diye yediğiniz şeyin ne olduğunu aslında bilemeyiz. Belki hayvanın tırnaklarını bile olabilir bir miktar o ette.

Peynirde de aynı hile var. DOlayısıyla bu tarz besinlerin tüketilmesi sırf kilo açısından değil başka sebeplerle de zararlı. İçinde un olması her ikisini de diyabet vb. hastalıklar için tehlikeli yapıyor ayrıca.

Bana soracak olursanız eğer seçme şansınız varsa (belki de illa ikisinden birini yemek zorundasınızdır) bu ikisini de seçmeyin.

Ha ben illa bu iksinden birini yemek zorundayım diyorsanız, mantık olarak malzemesi az olanı seçin. Böylelikle zararlı madde alınımını azaltmış olursunuz. Pizza alacaksanız sadece domates soslu gibi olanlardan almaya çalışın. Ya da mümkün olduğunca sade poğaça. İkisinin de zararlı olduğunu bilmeniz lazım ama. Önemli olan nokta bu.
  • godsparticle  (06.05.14 14:15:26) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.