[]

Telefonda direkt konuya girmek

İş icabı birisiyle konuşacaksam

-Merhaba nasılsınız ?
-İyiyim sağolun siz nasılsınız ?
-Ben de iyiyim teşekkür ederim.

demek lüzumsuz geliyor direkt merhaba müsait misiniz diye sorup şu şöyle oldu böyle oldu diye konuya giriyorum. Hafta içerisinde 10 kez konuştuğum insana hep hal hatır mı sormalıyım ? Öküzlük mü yapıyorum sizce ?

 
Şirket işiyse bu görüşmeler veya süreklilik arz eden bir mevzuysa araşmanız bence doğrusunu yapıyorsunuz.


  • onexey  (06.05.14 12:00:55) 
Müsait misin denmeli kesinlikle.
Direkt konuya girdiklerinde müsait değilsem kıl oluyorum.

  • sapkasiz cikmam abi  (06.05.14 12:02:56) 
meraba x bey/hanım kolay gelsin. .... için aramıştım müsaitseniz.../müsait misiniz?" diyorum ben telefonu açar açmaz karşıdaki kişi. açıkcası hiç yüzünü görmediğim insanın "ah sorma eltimle kavga ettim" demeyeceğini biliyorum. "iyiyim sağolun siz nasılsınız" diyecek.

hani bir yam yam adeti olarak haber duysak

"x kabilesinde telefonu her açtığında arayan kişi "hulahop çikimello" der karşıdaki kişi de buna "şikiyel şikiyel fik fik fik" diye cevap verir sonra konuşmaya girilir." diye duysak yam yam adeti deriz komik gelir salaklar deriz. bizimkide aynışey. aynı şeyi sen söyleyeceksin o söyleyecek. o yüzden çıkarın atın şöyle sikimsonik adetleri lütfen..

telefon her açıldığında global olarak alo diyor insanlar.. bizim "alo" muz biraz uzun..
"alo nasılsın" diyoruz karşı tarafta "alo sağol iyiyim sen nasılsın" diyor. bana böyle geliyor.
  • ibomiu  (06.05.14 12:03:37) 
Adamla haftada bir konuşuyorsan sormalısın. Müşteriyse sorman iyi olur. Ama aynı şirketteyseniz ve her gün konuşuyorsan haftada bir sorsan yeter.


  • long live rock n roll  (06.05.14 12:12:57) 
yalandan hal hatır sormak gereksiz ve samimi değil. sarıçizmeli bey merhaba diyip direk konuya başlamalı. devlet dairesiyle konuşuyorum bolbol memurların ağzından cımbızla laf alındığı için gereksiz uzatmamak lazım.


  • mr fusion  (06.05.14 12:16:03) 
iş ilişkisi olduğu için sadece iş konuşmak yadırganmamalı. yalnız olayı sadece iş konuşma seviyesinde bırakmak, ileride dezavantaj da sağlayabiliyor. yani adı üzerinde, ileride işiniz düşebilir konuştuğunuz kişiye.

bir gün hatanız olabilir yaptığınız işte, kendisinden acil bir şey isteyebilirsiniz vs. bu durumda insani ilişkilerinizin bulunduğu kişilere nazınız daha kolay geçiyor.
  • john lee hooker  (06.05.14 12:38:40) 
nasılsınız diye sormak zorunda değilsin, şahsen;

"merhaba, kolay gelsin/ merhabalar müsait miydiniz?" bık bık bık.... konuşma sonunda, "görüşmek üzere tekrar kolaylıklar dilerim". (sık çalıştığımız kişi/kurumsa)

bu kadar samimiyet yeter, hatır sormayı abartırsak ve sıklaştırırsak bu sefer işi geciktirirler samimiyete güvenerek.
  • teoridefeminist pratiktegeysa  (06.05.14 12:54:42) 
satınalmada çalıştığım dönemde, karşı tarafla gün içinde birden fazla konuşmamışsak nasıl olduğunu hep sorardım. birden fazla konuşmuşsak da ilk seferinde mutlaka sorardım ki aynı kişiyle gün içerisinde 4-5 defa konuşabiliyorsun o işte. istediğim için sorardım ama, mecburiyet olarak düşünmedim hiç. karşıdakiler de o samimiyeti anlayıp ona göre hızlandırıyordu işleri.


  • devilred  (06.05.14 13:03:02) 
benim yontemim su;

"merhaba x bey/hanim, y ben, umarim her sey yolundadir. musaitseniz z konu hakkinda...."

umarim her sey yolundadir kismi nasilsiniz iyi misiniz, iyiyim kismini pas gecirtiyor. denedim %100 calisiyor
  • no christ requires  (06.05.14 14:49:48) 
yeni farkettim. kendim yapmadığım gibi bana yapılınca da uyuz oluyorum yalandan soranlara sa uyuz oluyorum. benim iyi olduğumu ne yapacaksın. kötü olsam konuya girmyecek misin. adam arıyor nasılsınız iyi misiniz iyiyim , havalar nasıl istanbul da vs evet ne vardı diyip lafı ağzına tıkıyorum.


  • mr fusion  (07.05.14 12:58:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.