[]

Cehalete karsi tutumunuz?

Varsayalim herhangi bir alanda bilgilisiniz. Yani hem o alanda iyisiniz hem de dunyadaki ilgili akimlara, guncel ve gecmis tartismalara vs. hakimsiniz.

Siz bilgi seviyenizi arttirdikca, o alanda konusan kisi sayisi azalmadigina gore, insanlarin size gore bos konusmasi gorece artiyor. Burada size gore artan cehalete karsi nasil tutum alirsiniz?

Cehalet derken konuyu bilmemek, konuyla ilgilenmemek, hata yapmak ya da fikrini ifade etmekten degil; bos konusmaktan, kifayetsiz muhterislerden, at gozluklu olmaktan bahsediyorum. hani kemiksiz, safi cehalet var ya ondan.

Nasil korunursunuz? Korunur musunuz? Kendinizi gelistirmeye nasil devam edersiniz?

 
Sinir oluyorsun. Hele bunlardan biri müdürünse.


  • SiyamkedisiZorro  (06.05.14 11:46:32) 
Spor konusunda senelerin bilgi birikimi ve yaşanmış tecrübeleri var. Bilmeden iddialı konuşana gülüyorum sadece.


  • arnold schwarzeneger  (06.05.14 11:52:09) 
Bilmeyen ya da yanlış bilen ama siz doğrusunu söyleyince dinleyip "bak bunu bilmiyordum/ ben böyle bilmiyordum" diyen insanın başımın üstünde yeri var. Ama bahsettiğin cahil cühela ve bir bok bildiğini sanıp ahkam kesen tipleri ezebildiğin kadar eziyorsun. Her cümlesine tokat gibi gerçekçi bir cevap yapıştırıyor ve "yaa tamam da", "yaa öyle de" diyerek kıvranışını keyifle seyrediyorsun.


  • pandispanya  (06.05.14 11:54:56) 
sabrım el verdiği ölçüde karşımdakini alt etme hissini dizginleyerek kibirimi bastırmaya çalışıyorum, sabrım tükendiğinde konuyu değiştiriyorum ki etraftaki kızlar kaçmasın.


  • groovettyn  (06.05.14 12:00:07) 
Ben genelde itin götüne sokmaya çalışıyorum.


  • umarsizca umarim  (06.05.14 12:05:44) 
şayet "bilmediğini bilmeyen" biriyse (ki cehalet dediğimiz de o değil mi) güler geçerim çünkü yapılabilcek bişey yok, duruma göre "evet çok haklısın çok doğru" falan derim. haleti ruhiyyeme göre belki tersleyebilirim de nadiren. bu bahsettiğin şeylerle de insanlar "eşitlik eşitlik herkes eşit olsun eşit söz hakkı olsun" propagandalrı yüzünden muhatap oluyor.


  • dafaiss  (06.05.14 12:09:01) 
görmezden geliyorum muhatap olmuyorum yav he he deyip geçiyorum. anlatmaya çalışsam zaten anlamayacak vaktimi boşa harcayamam.


  • legolasin son oku  (06.05.14 12:20:36) 
insanlar, az bilgisi olduğu konuda inanılmaz tabusal yaklaşıyor. fikirleri yanlış ise, asla kabul etmiyorlar. bu yüzden uğraşmıyorum. "he hacım öyle valla." aramızı bozmuyorum. napim


  • ykyt  (06.05.14 12:35:51) 
İktisatçıyım, bir forumda adamın birine çok yanlış yazdığı şeyle ilgili tamamen bilimsel verilere dayalı bir cevap verdim. Verdiğim cevap tartışmaya, eğip bükmeye müsait değil. Kesin ve net olarak kabul görmüş bilimsel şeylerden oluşuyordu. ''Saçmalıyorsun'' ile başlayan, en ufak bilgi kırıntısı içermeyen bir cevap aldım. Artık kesinlikle muhattap olmuyorum. Bu kafadaki adamlara neyi nasıl anlatmak gerektiğini bulana kadar da olacağımı sanmıyorum.


  • soft  (06.05.14 13:00:00) 
Cehalet derken konuyu bilmemek kısmından bakmıştım ilk ve "N'olcak, ben herşeyi biliyor muyum da yargılayayım milleti" demiştim. At gözlüklü olmaya da çok söyleyebileceğim bir şey yok, yine en fazla "Ben sanki çok mu geniş görüyorum" derim. Bunun dışında tavrım genelde konuşmama yönünde olur, pek de korunmam. Nasıl bir cehaletten nasıl bir esin kaynağı çıkacağı belli olmayabilir. Ben bir şekil kendimi kurtarırım diye umarım.


  • aychovsky  (06.05.14 15:36:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.