[]

Barselona ve Roma'da ne yapalim?

Selamlar,

14 mayistan itibaren uc tam gun barselona'da olacagim, ne onerirsiniz bu gunlerde? Butce dostu hostel tavsiyesi de cok guzel olur.

Sonra roma'ya gececegiz, iki bucuk gun oradayiz, orada ne yapalim? Ucuz hostel nerede kalalim? Floransa ve venedik'te italyan arkadasim olacak yanimda, o gezdirecek de roma'da birini bulamadim.

Ha bir de hediye olarak ne alinir oralardan ?

Son soru: ryan air'de kabina kabin bagaji+sirt cantasi ile girebiliyor muyuz? Yoksa kabin bagaji da mi ucretli?

Simdiden tesekkurler.

 
Roma da arkadaşta kaldım
Barcelona da www.santjordihostels.com/‎ şiddetle tavsiye ederim. hem ucuz hem harika bir hostel.Astel de kalmıştım ben ama La Rambla ya 10dk yürüyerek. Zaten kesinlikle yürüyün barcelona da metro pek kullanmayın şehrin tadını çıkarın :)

3 gün az tarihle mi mimari ile mi ilgileniyorsun yazacak çok şey var :)

Roma ufak bi şehir collesium falan bitiyor hemen pek beklediğim gibi bir yer değildi ispanyol merdivenleri falan oturup bira için 1 gün de gezmiştim.

Ryan air a sadece sırt çantası ile girebiliyorsun elinde herhangi bir poşet varsa onu da çantanın içine koyman lazım sırt çantan kabin bagajı olarak geçiyor yalnız ölçüleri var. Uçağa binmeden önce demir bir zımbırtı var onun içine sığmazsa 40€ bagaj ücreti ödetiyorlar.
Anlaşırız falan deme şanslı değilsin affetmiyorlar.
  • croswell  (06.05.14 11:17:40) 
ortaya karisik bir sey yapsak olmuyor mu :) ortaya karisik demisken bir ulkyi tanimanin en guzel yolunun yemek kulturunu ogrenmek oldugunu dusunuyorum, yemek tavsiyelerine de acigim :D paella'yi nerede yiyelim filan... (faktorler lezzet ve ucuzluk yine :) )

o zaman sadece sirt cantasi ile gideyim, sirt cantam normal okul cantasi boyutunda zaten.
  • fakyoras  (06.05.14 12:22:33) 
roma'ya iki gun super olur. kesinlikle vatikan disindaki yerlere metroyla falan gitme, zaten antik seyler hep birbirine yurume mesafesinde.

butun turistik yerlerin isaretli oldugu haritalar hostellerde bulunuyor, restoranlar, hediyelik esyacilar falan bu tip haritalari oralara belese birakiyor, onlardan al, guzergah ciz, yuruye yuruye git, arkadasa gerek yok.

vatikan yarim gun falan suruyor. ilk gun kolezyumu, ispanyol merdivenini, pantheonu, piazza navonayi, il vittorianoyu gor. zaten onlarin arasinda irili ufakli bir suru guzel yer var. ikinci gun de vatikana git, sonrasinda da o haritalarda gormek istedigin baska yerlere git.
  • beriberi  (06.05.14 12:52:47) 
3 gün valla yetmez Barcelona' ya :)

Nou Camp' a kesin gidin - kız arkadaşım " Barcelona' da en duygusal anlarımı bir stadda yaşayacağımı söyleseler inanmazdım." demişti gezdikten sonra :)

Gaudi' nin nesi varsa görün, hepsini, kesinlikle.

La Rambla' yı zaten illa ki göreceksiniz, esas paralelindeki caddeleri, küçük pubları, cafeleri görün.
Çok canım çekti.
  • charlesbukowskiineksi  (06.05.14 13:11:13) 
italyadan ne alinir?

anahtarlik v.s gibi ufak tefek hatiralik sey disinda hic bir sey alinmaz. ne varsa misliyle istanbulda var.

bir kac sene eslikcilik/tercumanlik yapmis olan nochr italya masasindan bildirdi.
  • no christ requires  (06.05.14 14:52:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.