[]

Budapeşte

ahali haftaya budapeşteye gidiyorum 4 gün ordayım. önerin bana. şuraya git bunu yap şunu gör deyin. bilmemne köprüsünün orda köpek sıçmıştı bi bak bakayım hala orda mı deseniz ona bile varım.




 
Vörosmarity Meydanında her gün saat 2:30 da "free walking tour" cular gösteriyor kendini, o turlara katıl, onların bir normal şehir turu, komunizm turu, yahudi mahallesi turu bir de gece pub crawl u var. bunların hepsine katıl bence, şehri yerlilerle öğrenmek en güzeli, zaten onlar yolda her şeyi anlatıyor ve birçok gezip görecek yer öğreniyorsun. Ben zaten Vörosmarity meydanını ve harabe barları tavsiye ederim.


  • nurigagarin  (06.05.14 07:57:45) 
gece nehir turuna katılın.


  • neyleyim  (06.05.14 09:20:58) 
2. sefer gittim gectigimiz haftasonu budapeste'ye. 1 mayisla birlestirdim ve 4 gunluk bir tatil yaptim orda. Macar bir arkadasim gezdirdi beni de. Tavsiye edebilecegim yerler arasinda;

margaret island, gellert hill ve fisherman bastion'a kesinlikle gormelisin. fisherman bastion'dan parlamento binasinin cok guzel fotograflarini cekebilirsin. buda castle, parlamento, chain bridge, st. istvan basilica'si, heroes square'de siradakiler olmali. matthias church zaten fisherman bastion'da onu da aradan cikarirsin.

vaci utca denilen unlu bir sokaklari var ama pek bi esprisi yok. sagli sollu magazalar ve cafeler var. hard rock cafe ve buddha bar var sokak uzerinde. oralari gidip gorebilirsin. aksamda Kiraly street'e gidebilirsin. Vaci utca'nin sonuna ulasip bir sure dumduz devam ettiginde sag tarafta kalan ve iceri dogru uzayan bir sokak goreceksin. pub ve ruin pub'lar bulunuyor bu sokakta. macar sarabi ve palinka'yi tadabilirsin.

gellert hill ve fisherman bastion'a birde gece gitmeye calis. budapeste'nin manzarisi gunduz ayri, gece apayri guzel.
  • odlek bedenin kancik kellesi  (06.05.14 10:24:38) 
Gece tekne turu yap.parani forint yapmadan gutme su bile vermiyorlar adama.


  • Barbunya2  (06.05.14 10:30:43) 
Cogu zaten soylenmis, ekleme yapayim. Kucuk, bizim esnaf lokantasi tarzi yerlerde macar yemekleri ye, gulas ozellikle. sarapla aran iyiyse tokaji bence en guzel saraplari. hatta sparkling olanini isteyebilirim bile :p kürtös kalacs diye bir sey var, yine sokaklarda satiliyor. turkiyeye bi ara makara adi altinda gelmis, ama onlarinki orijinali. bir de instant diye bir bar var, sanirim en meshur iki taneden biri. orayi oneririm, degisik bir atmosferi var. digeri de szimpla. o da guzel, ama bence instant daha guzel.


  • letheavendangered  (06.05.14 10:36:56) 
arkadaşın dediği gibi vörosmarity meydanındaki çeşmenin orada free walking turlar oluyo. önce öğleden önce şehir turu var o bittikten 1 saat sonrada komünizm ya da yahudi mah. turları oluyo.

House of Terror müzesine gidebilirsin. ama 6 da kapanıyo. o yüzden erken git.
hosok tere meydanı var meşhur gidersin zaten. oranın arkasında şehir parkı var. yürüyüş yapabilirsin. küçük gölet var orada dinlenebilirsin. sonra biraz daha yürüdüğünde parkın içinden termal kaplıca var turistik bir yer. akşamlarıda iyi ortam oluyo ismi szechenyi.

arkadaşların verdiği bar yerleri iyidir. geceleri gidersin. ya da pub crawl katılırsın ama biraz çoluk çocuk işi bana göre.
eğer erkeksen cluplarda tanıştığın kızlar evine davet ederse çekinmeden gidebilirsin ya sen davet edebilirsin.
ancak akşamları ve geceleri sokaklarda fahişelere dikkat et. yavaş yavaş yürürsen yada fiyat sorarsan peşine düşüyolar. yoluna git sen.

metroları ve otobüslere kaçak binebiliyosun.tabii yinede görevlileri kolla.
yemek için torok etteremler var birisi astoria durağının orada Karslı bir abi işletiyo. yani yabancılık çekmek istemiyosan bizim yemekleri orada bulucaksın.
kahvaltı için bizdeki gibi küçük pastaneler oluyo börekleri iyidir.

para bozdurmadan önce komisyon alıp almadıklarını sor yinede.
www.valutacentrum.hu
burada exchangelerin güncel bilgilerini bulabilirsin.

hediyelik eşya için "Central Market Hall" ikinci katında uygun fiyata bulabilirsin. çok geç gitme akşam olmadan kapanıyo.

free walking turlarında çoğu şeyi görebilirsin zaten. onun haricinde buda tarafında eski osmanlıdan yerlere gidebilirsin zamanın varsa.
akıllı telefonun varsa tripadvisor uygulamasını ve haritasını indir. oradayken kullanırsın çok işine yarıyor. gps kullanabiliyosun.

mimarisi ve ucuzluğuyla çok güzel bir şehirdir.
  • gibicibicis  (06.05.14 11:23:17) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.