[]

Piercing ve dezavantajlari

burnuma veya ka$ima (goz ucu) piercing yaptirmayi dusunuyorum. ancak kullananlar varsa gunluk hayatta yasattigi herhangi bir sIkIntisi var ogrenmek isterim, boylece karar vermek kolaylasir. goz icin bir kac kisi surekli iltihap kapiyor gibi birseyler soylemisti ancak ne kadar ciddiydi emin degilim.




 
iltihap olayını çok takmamak lazım. başlarda kremlerle vs. iyi ve temiz bakılırsa muhtemelen sıkıntı olmaz. gerçi ikisi de yok bende ama gözlemlerim bu şekilde.

kaş pirsingi tişörtlere takılıyormuş. kaşını yırtan insanlar var. kimseden başka bir şikayet duymadım.

burun pirsingini eğer tabancayla yaptırırsan kıkırdak çok büyük bir olasılıkla kırılıyor. bu da başa bela tabi. iyileşmiyor ve sürekli bir acıdan söz ediyorlar. pirsing iğnesiyle deldirenler de başlarda acıdan söz etseler de geçiyormuş. bir de sanırım o delik bir süre sonra geçmemeye başlıyor. sen çıkartınca delik kapansa da izi kalıyormuş. ha bir de normalde kulaktaki küpeyi filan hissetmiyoruz ya kısa süre sonra. sanki hep ordaymış gibi hiç rahatsız etmiyor ya işte o burunda olmuyormuş. çok rahatsız olanlar var bu konuda.
  • nodrap  (06.05.14 01:07:03) 
kikirdak degil de hizma tarzinda dusundum. burun deliklerinin disina


  • don mike  (06.05.14 01:09:29) 
burnunu kesinlikle tabancayla deldirme çok sağlıksız oluyor. benim hiç iltihaplanmadı ki bence çok zor zaten. kremleyip temiz tutacaksın hiçbir şey olmaz. düz olanlardan değil de kıvrımlı hızmalardan al düşmesin tekrar takması ilk günler işkence oluyor.
kaşta da öyle benim burnumdan daha çabuk iyileşmişti kaşım. hatta daha az acımıştı deldirirken. üstünü değiştirirken falan takmamaya çalış, temiz tut bakımını yap iyileşiyor zaten hemen.
titanyum olsun bir de mutlaka.

yaptır kardeşim temiz baktıktan sonra cildin de hassas değilse bir şey olmaz. temiz malzeme kullanılsın yeter ki.
  • leadzeppelin  (06.05.14 01:29:58) 
benim burnumda hızma var yaklaşık 1 yıldır. yaz dönemi takmadım kapandı, bi kaç ay önce tekrar deldirdim, hatta ikisi de küpe tabancasıyla ve hemen hemen aynı yerden. ne bi ağrı ne bi iz ne de başka bi sorun oldu. kıkırdaklık bi durum yok yani. küçük ince gümüş bi halka takıyorum ben. arada şiştiği iltihap topladığı falan oldu ama merhemle falan geçiyo, şuan hiç bi sorunum yok. atlas't deldirmiştim ikisini de.

ben ince bi halka taktığım için çok minicik bi delik var, ama en fazla 2-3 ayda kapanıyor yani. ayrıca o hissetme olayına gelecek olursak ben şuan hissetmiyorum , öyle oynayınca çekince falan da pek bi acı vs. hissetmiyorum.

her insanın fizyolojisi elbette farklı ama bende durum bu. daha büyük bişey takarsan elbette deliği ağırlığı falan birazcık daha fazla olur.

aha buldum benimkini.

statik.gumus34.com

ki bi er kişi olarak daha büyüğü hoş durmuyo bence.
  • hayt deli oglan  (06.05.14 01:51:37) 
kaşımda vardı benim de, unuttum iki günde kapandı gitti.

duş alırken, yüzümü yıkarken vs. ellerim artık otomatik olarak kaş kısmımda kavis çiziyordu bir süre sonra. alışmaya çalışırken dokunduğumda ya da tişört takıldığında, saçım takıldığında vs. içim böyle hop ediyordu, iğrenç bir histi en azından benim için tahtaya tırnak sürtmek gibi bir şeydi. eheh

iltihap falan olmadı ama kapandığında hafif bir şişlik vardı tekrar delmemişlerdi sonradan olmuştu yani. terramycin ve okyanus suyu kullanıyordum hatta bir ay kadar kremi kullandım tuzlu suyu sürekli olarak kullandım bir şeycik olmadı.
  • iste o kavunici balik  (06.05.14 02:13:21) 
Atlas'ta deldirdim kaşımı sadece teramcyn kullandım. Hiç bir sorun yaşamadım. Ne şişlik ne acı ne ağrı. Kapandı şimdi iz kalmadı.
Burnunu deldiren arkadaşlarım canlarının çok yandığından söz ettiler

  • zenciamacalismiyor  (06.05.14 04:01:28) 
kaşımı deldirdiğimde hiçbir sorun yaşamadım hatta yanlış hatırlamıyorsam hiçbir krem de kullanmadım. taa ki kendi salaklığımdan dolayı iltihap kapıp akıntı ve kaşıntı yapınca kapatmak zorunda kaldım :(
kilit noktalar: ilk bir ay kaşından çıkartmayacaksın, çıkarttığında yerine takacağın piercing temiz olmalı, cildinin hassas olma ihtimaline karşın bölgeyi ara ara temizleyip işi garantiye almalısın.
bende ne takılma (dar bir kazağı hızla çıkarttığımda çok hafif takılmalar oluyordu ama sonra alışıyorsun öyle yapmamaya), ne yırtılma ne de kaş düşmesi oldu. sadece dediğim gibi kendi salaklığım ve ihmalimden dolayı iltihap kaptı o da piercingi çıkartınca hemen geçti.

buruna gelince ben piercing iğnesiyle deldirmiştim. çok hafif bir acı oldu ki acı eşiğim yüksektir ( kaşta hiç acımadı, uyuşturdukları için ama dudağıma uyuşturmadan yaptırdığımda da nerdeyse hiç acımamıştı o ayrı ).
leadzeppelin'in dediği gibi düz değil kıvırımlı hızmalardan al ve bir ay boyunca burnundan çıkartma.
çıkarttıktan sonra gene de yanında biri olsun tekrar takabilmek için. ben bir ay dolmadan yanlışlıkla çıkartmıştım oynarken, eve yakın piercing stüdyosu da yoktu. babamdan istedim ama o da takamadı :( kapanıp gitmişti o da.

hiçbir piercingimde sonradan akıntı, ağrı sızı olmadı. tabi ilk hafta hafif sızlama olur ama hayatınızı etkileyecek bir ağrı olmaz. ilk hafta bakım ve temizliği sıkı tutarsanız sonra kolay kolay sorun yaşamazsınız.

he iltihap kapan tek piercingim boynuma (köprücük kemiği arası) yaptırdığımdı, belirteyim.

istanbul/avrupa yakasındaysan gittiğim yeri önerebilirim, tüm piercinglerimi orda yaptırdım hiçbir sıkıntı yaşamadım gayet temizler ve elleri hafif.

son olarak, kapanıp kapanmaması veya iz kalması tamamen bünyene bağlı. benim kaşımdaki tamamen kapandı ve çok hafif iz kaldı. ama vücudumun diğer yerlerine yaptırdığım hiçbir piercingin izi kalmadı. şuan bir tek dudağımda var onu da çıkartsam bir günde piercingi takamayacak kadar kapanır, birkaç ayda komple izi gider.
ama kaşına yaptıran başka bir arkadaşım aylarca takmasa da kaşındaki delik kapanmıyor, canı istediğinde çıkartıp aylar sonra tekrardan takabiliyor.
iki olası durumun da artıları kendince var bence :)
  • a gun and a pack of sandwiches and nothing  (06.05.14 04:30:00) 
kaş piercing'inde bi kazağa, tşörte takılıyordu sürekli. bir de piercing'lerin uçları kaybolmaya çok meyilliydi, uyuz ediyordu. başka da bir sıkıntılı bir durum anımsamıyorum. vücudun bu tip yara, bere, delik vs. aşırı reaksiyon vermiyorsa ve kullanılan alet edevat da sterilse, sağlık açısından bir sorun olacağını düşünmüyorum.


  • baal  (06.05.14 10:53:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.