[]

eski mitlere inanlar var mı aramızda?

bazı kaptanların seyir defterinde denizlerde gorduklerini anlatmış
ilginç şeyler,denizkızı gibi.Denizkızı gerçektende var mıdır?İnternette dolaşan bazı fotoğraflar ve vidyolar şüphelendirdi bu konuda..



 
sahte onlar ama bazi tekniklerle gercekmis gibi yapiyorlar. "papier mache" teknigiyle ve olu iki bedeni (genelde maymun ile baligi) birlestirerek yapiyorlar.

www.snopes.com
  • ermanen  (07.06.09 21:38:14) 
video.ekolay.net

video linki burada
  • Riot  (07.06.09 21:49:03) 
kolay inan kitleyi (artık hangi nedenle bilemeyeceğim) kandırmak, belki de ilgi çekmek ya da ilgiyi başka bir yöne çekmek için bu tür şeyler ara ara hortlar. hiçbiri de (ne ufolar, ne yeti, ne hobbitler, vs) şu ana kadar kanıtlanamadı. aşağıdaki deniz kızı videosu da bana çakma gibi geldi. salla ya.

not: hobbit dediğim national Geog.'de çıkan, inananların varlığını ispatlamak için kıçını yırttığı ama sonunda ne görülen ne de delillere ispatlanabilen kısa boylu bir insan ırkı.
  • akkam karakaz  (07.06.09 22:11:39) 
hobbitler değil de pigmeler var mesela. gerçekten varlar, gördüm yazmadan geçemedim.


  • surtunme kuvveti  (08.06.09 02:41:21) 
pigmeler bildiğin kısa boylu insan. benim dediklerim yetişkin insan görünümünde ama boyları 6-7 yaşında bir çocuk boyunda ve tipleri de bir garip. national geographic'in belgeselinde afrika'nın bilmemneresinde köylüler bunları gördüklerini iddia ediyordu, birileri resmini çizmişti (ki acayipti hakkaten), 2 adet el/ayak izi kalıbı vardı (ki ikisi de herhangi bir canlının el/ayak izi olmayacak kadar anatomi yoksunuydu) ve görmeden atyalan (inanan) kitle bunların varlığını kanıtlamak için kıçını yırtıyordu.

bunların geçebilecekleri yerlere kameralar koydular, el/ayak izi kalıplarını incelediler, yerli halkla konuştular ama hepsi nafileydi.

demem o ki, bu tür şeyler bence her gördüğüne inanan kitleyi hedef alıyor. hangi amaçla olursa olsun.
  • akkam karakaz  (08.06.09 03:54:01) 
  • surtunme kuvveti  (08.06.09 04:25:05) 
@riot/surtunme kuvveti: keşke pigmeler gibi hobbitler, yeti, ufolar filan da ispatlanabilse ama nerdee!

farkındaysanız bu tür çoğu video ya da resim hep bulanık veya çekim kalitesi düşük. neden acaba? diğerleri de zaten çekim hileleri ve efektler/makyajla yapılıyor.

o denizkızı videosunda da bir şey dikkatinizi çekti mi? sadece anatomisinin acayip olmasından bahsetmiyorum. denizkızı ölüydü. neymiş? kasırgadan sonra karaya vurmuş. bugüne kadar canlı bir tanesi kayıt edilemedi.
  • akkam karakaz  (08.06.09 09:39:09 ~ 09:40:01) 
çook eski zamanlarda insanlar yüzlerce yıl yaşarmış ve devler de varmış. mukaddes kitapta da var kaydı, nephilimler, nuh tufanıyla yok edilmişler.


  • aithra  (08.06.09 11:09:01 ~ 11:10:01) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.