[]

bisiklet neden ters şeritten gitmez sorularının cevabı burada(mı) (capsli)

DUYURUYU SORUYA ÇEVİRDİM:
SİZİN FİKİRLERİNİZ NELER? BUYRUN BEYİN FIRTINASI O ZAMAN. Çok uzun oluyor diğer türlü.

ara ara görüyorum bu soruyu. vakit bulup anlatamamıştım bir türlü.

genelde insanlar: "karşıdan gelen aracı görmeliyiz, arkadan çarpmalara mani olmak için bisiklet, trafik akış yönünün tersine gitmeli." diye savunuyor.

aksini iddia edenlerde
"
bisiket 30km hızla gidiyorsa
araç 60km hızla gidiyorsa

karşılıklı çarparsa 90km hızla çarpmış olur
arkada çarparsa 30km hızla çarpmış olur." olayını savunuyor.

yinede bisiklet kullanıcıları kaderlerini başka ellere teslim etmektense ihtimali azaltıp şiddeti arttırmayı seçiyor.(ya da öyle sanıyor.) böylece ters şeritte gitmeyi tercih ediyor..

ben fırsatını bulmuşken asıl başınıza gelecek olayları anlatayımda

uğraştım bob ross gibi renk paletine bandırdım.. vanday kırmızısı oklar şirin bir araba ve belki şurda bir bisiklet vardır dedim.. çizdim

arkadaş, ara sokaktan çıkan A arabası kafasını sola çevirir boşsa, araba uzaktaysa, işi acilse ya da türkse burnunu sokmak için bir an gaza basar. senin karşı yönden gelirken arabanın kaputunun dibinde, önünde bile olsan adamın kafası sola dönük basacak gaza. üstünüzden geçmeden de durması şans olacak. o yüzden daima trafik aktığı yönü kullanın.

 
"blatta hiberna" kullanıcısı bisikletin ters şeritte gitmesinin kendi can sağlığını tehlikeye düşürmesinin dışında yayalar için tehtid oluşturduğundan bahsetmiş. şöyle demiş.


"trafiğin tersine gitmek yayalar için de sorun oluşturuyor.
mesela tek yönlü bir yolda karşıdan karşıya geçerken arabanın geldiği yöne bakılır.

bisikleti görmediğin için kazalar olabiliyor.
anneannem bu şekilde kaza geçirip, kolunu kırdı mesela.
çünkü sen bisikleti görmüyorsun, ama o seni görse bile zamanında duramıyor.
mantıklı bir iş değil yani trafiğin akışına ters gitmek.

bunu da duyuruya eklerseniz sevinirim."
  • ibomiu  (05.05.14 11:09:34) 
vfgerty isimli kullanıcı aksi düşüncede şunları iletti:
şunu da eklersen sevinirim. yine de bisikletle giderken sürekli arkayı kollamaktansa, önü ve yanı kollamak gerektiğinde durmak daha güvenlidir. çünkü arkadan gelen adam sizi görmediyse öldünüz. ama siz sol şeritte giderken önünüze bi araba soldan çıkacağı zaman iyice sola yanaşıp durabileceğiniz gibi, bu şekilde araba çıkabilecek yan yolları görünce de yavaşlayıp durabilirsiniz... güç sizinle olsun.

  • ibomiu  (05.05.14 11:09:46) 
@vfgerty malesef araba ile giderken etrafını kollaman gerektiği gibi kimse "bisiklet kullanıcılarının x noktasına bakma yükümlülüğü olmasın" demiyor. kask ya da direksiyon aynası ile arka noktayı sürekli kollama işini kolaylaştırabilirsin. ama evet ne olursa olsun nerden gidersen git arkayı da sürekli kollamalısın.


  • ibomiu  (05.05.14 11:13:34) 
ben her zaman ters şeritten giderim. çok şükür şu ana dek bi sorun yaşamadım. ancak düz şeritte gittiğim bir gün bir renault europa adeta dizimi sıyırarak geçti. onu görmemiştim. amına koyarım lan dedim, şimdi hep ters şerit gidiyorum, karşıdan gelen ibne katilim olacaksa da en azından katilimizi görür öyle ölürüz.

dediğiniz gibi bi araba çıkıp yan yoldan bizim tarafa dönse filan demişsiniz ama bisikletli hep dikkatli kullanmalı. önünü sağını solunu dikkatle tararsa kolay kolay sorun çıkmaz, ama arkandan gelen tırın altına girmek allah korusun. hele o kepçeler varya onlar yolun en kenarını kullanıyolar genelde. bu da demek ki düz şeritte gitsen arkandan vorvorvor gelecek yakınından geçecek.

olmaz gardaş, görmem lazım. siz düzde gidin bana tersimi verin. futbolda bile ters kanatta oynarım ben.
  • tutun kolonyasi  (05.05.14 11:17:15) 
Bir de arkayı kontrol etmek için illa arkaya dönüp bakmak gerekmediğini, bisiklet için de aynaların bulunduğunu unutuyoruz sanırım, anlamadım ben o kısmı. Tersten gitmek her türlü risk. Çok fazla bir kanıt sunmaya gerek yok gerçekten.


  • pandispanya  (05.05.14 11:34:45) 
vfgerty'ye ek olarak trafiğin yönünü takip edersen yayalara da arkadan yaklaşmış oluruz. Özellikle güzelim ülkemizde bisiklet yolu olmadığını düşünürsek. Bu durum hem sürmeyi çile haline getirir hem de yayaların bisikletliyi görmesini engeller. O yüzden ters yönde gitmenin onları tehlikeye atacağına inanmıyorum.
Bir de bisiklet yüksek manevra kabiliyeti olan bir araç, rahatlıkla ileride insanlara tehlike oluşturabileceği durumları farkedip ona göre manevra yapabilir. Hatta çok hızlı sürmediğini varsayarsak burun buruna gelmediği sürece rahatlıkla durabilir.

  • onexey  (05.05.14 12:42:29 ~ 12:44:23) 
Bir iki ay önce benzinlikten çıkarken aynen şekildeki durumu yaşadım. Bisikletliye çarpmamak için direksiyonu sola kırıp durdum hemen ama ömrümden rahat bir 10 sene eksildi orada. Bisikletli dayı da beni fark etmedi bile, tın tın yoluna devam etti gitti. Bisiklet kullanmadığım için bilmiyorum belki de gerçekten ters yönde gitmek daha güvenlidir ama insan araç kullanırken ters yönden birinin gelebileceğini o an kestiremeyebiliyor.


  • dust in the wind  (05.05.14 13:42:29) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.