[]

otobüs'te kedi taşıma (şehirlerarası) ve bir kac soru/sorun/merak

öncelikle aramaya inanan mamafih bulamayan bir bünyeyim.. internette birisi taşınır diyor birisi taşınmaz diyor kafam karıştı, cinnet geçirmeme saniyeler kaldı. cuma, cumartesi gibi okul bitiyor, bu seneyi noktalıyorum ve marmaris'e dönüyorum.. e haliyle kedimi de alıp öyle gideceğim evime..

normalde marmaris-izmir yolculuklarımı kamil koc'un rahat hat'ı ile yapıyorum.. kafesi var kedimin, bagajda mı taşırlar yoksa yanıma almama izin verilir mi ?

marmaris'e sık giden koc ve pamukkale var, metro, aydın turizm gibi firmalar da gidiyor da omrumde binmisligim yok kendilerine.. pamukkale'ye bile son 2 yılda 3-4 kere bindim, sıradısı bir durum yoksa kamil koc ilk tercihim oluyor..

neyse bu detay kısım da, goturmeme gibi bir hakları yok diye biliyorum, kafeste oldugu surece goturuyor olmalılar..

bagajda kalırsa ne kadar sure kapalı kalabilir ? 1 saat, 1.5 saat bagajda kapalı kalması zarar verir mi, nefessiz kalır mı ? havalandırılana kadar en fazla bu kadar kapalı kalabilir.. izmir'den kalkan otobus aydın ve mugla'da duruyor.. izmir-aydın 1 saat 15 dakika kadar suruyor.. aydın'dan mugla'ya gitmesi 1.5 saat civarı.. marmaris'e de yol uzerinde jandarma kontrolundeki duraklama ile birlikte 1 saatte varıyor mugladan.. yani en cok 1 saat 40 dakika civarı kapalı kalır bagajda kalırsa.. bu sure sorun olabilecek bir sey midir, tecrubeli olanlar paylasabilir mi ?

evet.. ana soruyu son kez sorup bitireyim bu uzun şeyi.. otobuste nasıl ne sekilde gider, yanıma almam icin(kafesiyle elbette) 5-10 lira mı vermem gerekir ne olur.. kedi sorun yapacak turden degil zira, kafese kapatıldıgı zaman uyuyor hemen iki uc kere elini dısarıya dogru sallayıp cıkamayacagını anladıgında.. bagajda da sordugum gibi sorun olmazsa tasıtırım orada..

yardım bekliyorum bir an once bileti alıp bu merakları sonlandırmak istiyorum..

 
bagajda bırak sen onu .


  • alokozay  (07.06.09 19:57:56) 
geçen sene diyarbakıra gitmiştim, kedimi de götürmek zorunda kalmıştım, o zaman sorduğum otobüs firması "kesinlikle hayvan almıyoruz, otogarın ortak kararı demişti." Telefon açıp sorun bence söylerler.
Onlar böyle deyince ben de uçak bileti almıştım, 12 milyon da kedi biletine para vermiştim. Kedi kutusu içinde kucağımda gitmişti.

Ama otobüs firması bagajda gitmesini şart koşarsa kabul etmeyin bence,
  • hayali arkadaş  (07.06.09 20:06:05) 
ama soyle bir sorun var.. otobusle 3.5 saatlik marmaris-izmir yolu icin ucak gibi bir imkan yok haliyle.. bagaja alamazsam ve yanıma da aldırmazlarsa kedimi izmir'de bırakabilecegim bir yer de yok.. yakın zamanda izmir'e gelip giden kimse de yok marmaris'ten.. ozel aracla tasıma sansım da yok yani..

sonuc olarak bagajda veya yanımda, bir sekilde gitmesi gerekiyor.. cuma gunu ben otogara gittigimde kedi de yanımda olacak..

bu kedi cuma ogleden sonra veya cumartesi sabahı benimle birlikte marmaris'te evimde olmazsa kendimi yakarım, aksam haberlerinde izmir otogarında gorursunuz beni alevler icinde:)
  • frtslck  (07.06.09 20:19:19) 
bu dediğim istanbul otogarının kararıyıdı, izmir otogarının öyle bir kararı yoktur belki, telefon açıp öğrensene.
onların da öyle bir karorları varsa burda duyuruda sor bence özel aracıyla izmirden marmarise gidecek birileri var mı diye. Ama o bagajda hayvana yazık olur, havasız, sıcak, karanlık, üstelik de motor sesi rorororrr, hem de hareket ediyor. Travma yaşamak için birebir.

  • hayali arkadaş  (07.06.09 20:27:09) 
buradan net bir cevap alamazsam o olacak sanırım son carem.. marmaris'e gidecek cok arkadasım var, hepsinin finalleri aynı zamanda bitiyor, okulları aynı donemde tatil oluyor ama hepsi de otobusle donuyor marmaris'e.. bu haftasonu donecekleri dusununce bir cırpıda 10-12 kisi geliyor aklıma ama arabayla donen yok..

umarım izmir'deki kamil koc yetkilileri insaflı cıkarlar..
  • frtslck  (07.06.09 20:35:54) 
otobüs biletlerindeki sözleşme maddelerinde evcil hayvanlar özel kafesleri içerisinde bagajda taşınır(kesinlikle yolcu kısmına alınmazlar) diye yazıyor genelde. ama pratikte işler değişik yürüyor olabilir bilemiyorum.


  • posteriti  (07.06.09 23:22:10) 
bagaja alıyorlar ama bindiğiniz otobüsün atmosferine göre değişebilen bi durum. bazıları molada filan çıkarıp yanınıza almanıza müsade edebilir. muavinin yaklaşımına kalmış bişey.


  • cereal killer  (08.06.09 12:03:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.