[]

İnsanlar neden içki içtiğini herkese duyurmaya çalışıyor?

Bunu sorduğumda herkes yoo ben yapmıyorum hayatımda duyduğum en salakça fikir diyecek, ama içen herkesin masada elinde içkiyle bir pozu var ve 100 foto çekildiyse o gece elinde içkiyle olan kesin koyuluyor medyaya,

Laf aralarında hatta duyuruda tanımadığı insanlara cevap yazarken bile kendisinin ne kadar çok içki içtiğinden falan bahsediyor insanlar. Bunu çok duyuruda gördüm şimdi arayıp çıkaramam o kadar duyurudan cevaptan.

Yapanlara saygı duyarım istediğini yapar insanlar ama sorum NEDEN?
Psikolojide bir adı var mı?
Bakın yasakları nasıl deliyorum alemlere nasıl akıyorum diye göstermeye mi çalışıyor insanlar?
Neden yapıyorsunuz ey insanlar?

 
modern dünyaya karşı hissedilen aşağılık kompleksi, asimile olmuşluk ve kimliksizlik. bu bahsettiğini yapanalr satır aralarında türkiyeden sürekli şikayet etmekle türklere barbar demek arasında yer alan geniş bir aralıkta şeyler geveleyip dururlar.

ikincisi de görmemişlik.
  • dafaiss  (04.05.14 23:47:08 ~ 23:47:26) 
Bunu yapanların genelde yegane marifeti de içki içmek oluyor.

O değil de iyi içerim ben de. Sağlam içerim yani.
  • alperz  (04.05.14 23:50:23) 
icki icmenin neden herkes icin yasak oldugu dusunuyorsunuz? NEDEN? :) gercekten neden?


  • dnznc  (04.05.14 23:50:35) 
gösteriş budalalığı olabilir.
elinde içki varken fotoğraf ona daha güzel gözüküyor olabilir.
birine "bak ben içiyorum" mesajı vermeye çalışıyor olabilir.

olabilir de olabilir yani. net bir şekilde açıklayamazsın. ancak bunu yapan kişileri seçip sorman gerekiyor. ki onların da bu durumdan haberdar olması elzem. bilinçli olmayabilir.


hiç içmem. fotoğraf çekilmeyi de sevmem. en son 3 yıl önce facebook, twitter vb. kullanırken fotoğraf çekiliyordum profile vs. koymak için.
  • papillon7  (04.05.14 23:57:53) 
anlayamazsiniz.


  • camiroquay  (04.05.14 23:59:49) 
memlekette içiki içmek sigara içmek gibi şeyler genelde "ben artık çocuk değilim" imajı yaratır. bilirsiniz, ergenlik çağındajki çocuklarda sigara ve bira içmeye yönelme çok yaygındır.

elbette mekanlarda yiyip içtiğini millete göstermek için yanıp tuutaşn tipler yetişkin insanlar. ancak ne kadar yetişkin olsalar da sularında var bu durum.

öte yandan, yine bu coğrafyada bilhassa, görmemişlik var. yani insanlar yaptıklarını başkalrının gözüne sokmaya çok meraklı. çoğu insan bunu yaparken "ben/biz çok eğleniyoruz dünya sikimde değil içip sıçıp seks yapıyorum. sen de bunu gör ve bil" mesajı veriyor. tabi dediğin gibi onlara sorsan alaksı bile yok derler. ancak böyle. ha tabi bu herkes için değil. ama çoğunluk bu kafada. bu durum özellikle kadınlarda/kızlarda daha çok var.
  • mahone  (05.05.14 00:00:38) 
Buna ben de ifrit oluyorum. (icerim, icmeyen bir insan degilim)

@dnznc, herhangi bir eylemi bu kadar duyursalar, ona da kil olurum.

"Gecen bi ictik, hayvan gibi ictik, 2 litre viski, 8 buyuk raki, 128 tane bira yuvarladik. Sonra yine ictik. Kusa kusa öldük resmen. Ictik ictik ictik..."
  • lightblue  (05.05.14 00:00:44) 
foto konusunu bilemem. hiç çekinmem. çekinsem de o artistler gibi değil de, içkimi kenara koyarak çekilirim.

duyuru için konuşursak da, içki ve ona bağlı konular hakkında sorularım oldu ve olacak. burası benim hiç umrumda olmayan bir yer. burdan en arkadaş beklerim, ne sevişecek kadın, ne de eş. ben takılırım burada, çıkarlarımı karşılarım o kadar.

şimdi böyle yazınca da başka insanlar hakkında rasim ozan kütahyalı gibi ahkam kesemem. vardır herkesin kendince sebebi. sürekli fotoğraf çekinenler yalama.
  • brotha b  (05.05.14 00:03:46) 
belki çok içmeyen biridir kırk yılda bir rakı balık filan yapmıştır. içki pahalı malum insanlar genelde eğlenmeye/tatile filan gittiklerinde içiyorlar, o da özel bi olay. yaz da geliyor kokteyller filan renkli renkli böyle şeker görünüyorlar, viski kuul görünüyor filan.
ama efesle resmini koyanı ben de anlamıyorum :D
içmiyorum.
  • niye ama  (05.05.14 00:04:56) 
sebebi şu:
"çok geziyorum, çok eğlenceli bir hayatım var, dolu doluyum, çok sosyalim. inanmazsan anlatayım; öyle bir içtik ki mesela. al bu da feysbukumdaki içkili resimler, ha bir de cinsel hayatım var, hiç bir kız benimle sevgili olmuyor (sevilmeye değer bir adam olmadıgımdan değil, ben istemiyorum) ama sevişiyorum yani, gecede dört postadan az atmıyorum, ha bu arada çok içtiğimi söylemişmiydim."

  • dafuq  (05.05.14 00:08:10) 
başka becerebildiği bir şey yoksa ne yapsın garibim? devir, sanal alemde millete kendini ispat etme devri. öyle bilimsel açıklamasına falan gerek yok kanımca. özetle, gittikçe aptallaşıyoruz işte.


  • tonoto  (05.05.14 00:08:37) 
İnsanlar mal, gösteriş düşkünü ve görgüsüz. Çoğu da milletten görüp etkilenip üstüne üstlük bunun da bir akım olduğunu sanıp paylaşıyor.

El kişi spor salonuna yazılıyor daha 3 kg lık ağırlığı eline alır almaz instagrama aynadan seken görüntüsünü atıyor, bir başkası nargile içmeye gidiyor "aga olaya bak bembeyaz duman" deyip resmini koyuyor (sonrasında yığılıyor yüksek ihtimalle), alkol de bunun değişik versiyonu.

@dafaiss in dediği gibi aşağılık kompleksi de var. Bizim toplumumuzda birisi az bir şey rahata erdi mi hemen bokunu çıkarmak istiyor.

Karakterle ve yetiştirilme şekliyle de alakalı bence. Milyarder var göz önünde bile göremezsin ortada hayalet gibi takılıyor yine milyarder var süper arabasından süper kızlarla inip özel jetine giderken hepsini bir kareye sığdırtıp fotoğraf paylaşıyor.

Ama bizimki boş beleş insanlar olmamızdan kaynaklanıyor. Bizdeki vasıfsızlık olduğu sürece insanlar içtiği içkiyle de övünür yattığı kız/erkeklerle de. He deyip geçmek lazım.
  • melampyge  (05.05.14 00:11:50) 
genelde özel bir günde/arkadaşlarımla ya da ailemle çıktığımda resim çekiliyorum. evde ya da okulda ya da kütüphanede ders çalışırken, manavdan alışveriş yaparken falan değil. öyle olunca da masada içki oluyor. napalım garson kardeş masayı topla da, anamla babamla kırk yılın başı dışarı çıkmışız fotoğraf çekilecez mi diyelim? insanlar da genelde arkadaşlarıyla aileleriyle bir araya gelip içki içtiklerinde özel bir gün oluyor mutlaka fotoğrafı da çekiliyor. o fotoğrafları da paylaşıyor.
bence esas siz neden özellikle onlara çemkiriyorsunuz? hani aynı insanlar, selfie de çekiyor, yemek resmi de çekiyor, denize uzatılmış ayak resmi de koyuyor, içkili resimler mi sadece tuhaf sizce?

  • alice practice  (05.05.14 00:14:25) 
şununla da alakadar:
eksisozluk.com

  • dafaiss  (05.05.14 00:21:47) 
@alice practice, bence hepsi tuhaf. tüm gününü sosyal medyada paylaşan kişi garip geliyor bana. normal mi ki bu? 10 sene önce söylense saçma bulmaz mıydın? hani öyle arada kafaya esen, paylaşılan fotoğraflardan bahsetmiyorum. gayet normal, gündelik yaşamın içerisinde yer alan neredeyse her anın fotoğrafını çekip paylaşma ihtiyacı hissetmek, instagram hata verdiğinde ciddi ciddi üzülmek sağlıksızlıktır ne yazık ki. var böyleleri.


  • tonoto  (05.05.14 00:22:25) 
fotografi bilmiyorum. benim de alkol alirken cekilmis fotograflarim var. ama su "ben cok icerim hic dokunmaz bana" muhabbetini ben de merak ediyorum. biz arkadaslarla evde falan icerken birbirimizi kusmaya goturuyoruz biraz fazla kacirinca. hic o tarz biz cok iceriz muhabbetine girmiyoruz.

onemli olan kafanin guzel olmasi degil mi? az icince sarhos olmak daha iyi degil mi? niye iciyoruz ki bunu biz zaten?
  • bohr atom modeli  (05.05.14 00:38:52) 
sosyal medya yeni bir şey. bir çok açıdan günlük hayattan farklı bir tarz, jargon vs. hakim o yüzden 10 sene önce garip gelmez miydi ile anlaşılabilecek bir konu değil. zira 10 sene önce bu 'sosyal medya' denilen şey yoktu ve kendi kültürü de oluşmamıştı. insanların hayatlarının her anını hangi gün nerede olduklarını takip etmek istemiyorsanız zaten neden üye olasınız ki bu platformlara. özellikle bazı insanların bu paylaşımlarını görmek istemiyorsanız onları da takip etmek zorunda değilsiniz. sosyal medya denilen şey zaten gün içinde ne gördüğünü/ne yaptığını/nereye gittiğini paylaşmak için kurulmuş bir platform. duyuruya giriyorlar ikidebir soru soruyorlar, yolda durup rastgele insanlara soru soruyor musunuz böyle ha?! demek gibi sizin dediğiniz. sosyal medya, 10 sene önce yoktu ve günlük gerçek hayattan farklı bir olgu.


  • alice practice  (05.05.14 00:39:05) 
olay içki içmek değil de arkadaşlarla içmek aslında. içki masasının sohbeti farklı oluyor, içki içilecek olan gecenin ritüeli farklı oluyor. mesela mekanda ya da evde rakı-balık yapmak, fasıl'a gitmek vb.'yi paylaşma nedeni gidilen herhangi bir etkinliği paylaşma nedeniyle benzer olduğunu düşünüyorum. ama eline bira alan resim çekiliyorsa birayla ergenliktir bence.

ha birayla resmim var mı? var. 17 yaşındayken çekilmiştim.
  • yule  (05.05.14 00:49:49) 
o tip sitelere üye değilim, takip etmiyorum zaten ama ne olduğunu ve insanların neden bu şekilde davranma ihtiyacı hissettiğini merak ediyorum sadece. yapılmamalı! gibi bir tutumum yok hani, kim ne yaparsa yapsın ama bana göre sağlıksız bir eylemdir. "takip etmezsin olur biter" olayı değil konu yani, genel olarak çok geniş bir kesimin davranışı üzerine tartışma yaşanıyor işte, herhangi bir aşağılama, hor görme gibi bir düşünce de yok ortada.

bu sitenin işlevi çok daha farklı, karşılaştırmak anlamsız biraz. bana göre insanların ihtiyaç duyduğu ya da merak ettiği soruları sorup cevabını aldığı ve çekip gittiği bir site alt tarafı, ötesi değil. ama özetle karşılıklı yardımlaşma temeline oturtulmuş bir site. doğru, o sitelerin de ayrı amaçları var, buna da karşı değilim ki. sadece insanların kendilerini bu kadar kaptırması, günlük yaşamının içerisine bu denli ortak etmesi anlamsız ve zararlı geliyor. bana bir zararı dokunmuyor, umrumda da değil ama konu üzerinde tartışmayı seviyor olamaz mıyım? dışardan bir insanın dediklerine kulak da vermek iyidir hem. alt tarafı düşüncemizi paylaşıyoruz, abartılacak bir şey yok.

bu arada "10 sene önce olsa..." muhabbeti bana da saçma geldi şimdi, geri alıyorum o lafımı. :)
  • tonoto  (05.05.14 00:51:24 ~ 00:58:04) 
"alkollü fotoğraf" çok genelleyici oluyor. çünkü düşün birileri gitmiş toplanmış oturmuşlar sohbet ediyorlar birşeyler yiyorlar belki bira içiyorlar.. masanın fotoğrafı çekilmek isteniyor, bir araya gelinildiği için. o gün özel bir gün. fotoğrafında amacı budur zaten değil mi ?

ama diğer yandan içtiğini belli etmek için sadece içkileri ön plana koyarak fotoğraf alan, bakın içiyorum şeklinde gösteriş budalalığı yapan kesimde var.
bunu yapanların kafa yapıları şu şekilde oluyor :

"ben içiyorum ve sosyalleşiyorum/eğleniyorum. alkol eğlencenin/sosyalleşmenin simgesi olduğundan beri alkollü fotoğrafımı koydum ve gösterişimi yapmak istedim."

ama bu şekilde neden yapıyorlar diye sormakta ayrı bir saçmalık. görmek istenmiyorsa takip edilmez.
  • empty bottle  (05.05.14 01:16:41) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.