[]

sizce bu yaptığım doğru mu?

kendi vicdanımda değerlendirince bana doğru geliyor (gelmese yapmazdım) ama hukuki yönünü bilmiyorum ve de ne düşünürsünüz merak ettim.
şimdi efenim, benim bozkır gelenekçisi milliyetçi-muhafazakar bi ailem var. kuzenim zamanında biriyle evlendi, y.dışına gitti. babası da orda işçiydi. damadı resmen sömürdüler masraflar ettirdiler. derken orda çocuk parası vs. de alındığı için bikaç sene sonra bunu şutladılar (dikkat ederseniz hep çoğul kullanıyorum zira yengem şeytanın başı yengem diye söylemiyorum! kızı da buna uydu. herkes boşanabilir de bunlarınki hakketen sırf yengemin domuzluğuydu)
boşanma çekişmeli oldu çocuklar kuzenimde kaldı, dışardan baksanız bizde herkes örtülü ellerinden kuran düşmüyor mağduru oynuyorlar ama ben içlerini biliyorum -zira o senelerde ben de o ülkede yaşıyordum- o eniştem neler çekti. çocuklarını görmek için arabasında okulun kapısında yattı çocukları göstermiyorlar. ayrı şehirlerde oturuyorlar.
adam evlendi yeni eşi melek gibi bi kadın, tanıştık. çocukları oldu gül gibi geçiniyorlar. ama adam diğer çocukları da görmek için çırpınıyor. her seferinde (sosyal görevliyle filan) polis gerekiyor çocukların da psikolojisi etkileniyor. derken bayadır göremiyordu.
şimdi ben ara ara çocukların resimlerini atıyorum ona :)) haber aldıkça anlatıyorum işte abi bu yaz gelmişler gelmemişler. şöyleymiş gözlük takmaya başlamış filan :))
tabi ki kimsenin haberi yok. (benim ailem eski eniştemle görüştüğümüzü, eşiyle tanıştığımı filan biliyor da işin bu kısmından bahsetmedim)ama içim acıyor, o da benden başka kimseden soramaz, bana soruyor böyle gidiyor işte.
siz olsanız napardınız? sizce muhbirlik -böyle de olsa- kötü mü?
dipnot: ailem fazlaca geniş ve çoğuyla pek aram yok. olsun diye bi çabam/beklentim de yok. ortaya çıksa kuzenimle bozuşmak filan umrum değil. zaten insan olsa bunu yapmazdı...

 
anlattığın gibiyse eğer, sen dünyanın en güzel insanısın. bu kadar net.


  • brotha b  (04.05.14 23:17:23) 
Muhbirlik değil bu. Sevap işliyorsun.


  • alperz  (04.05.14 23:18:35) 
İyi insanlar hala var, inadına varlar. Hiç düsünme aynen devam et.


  • pavlis  (04.05.14 23:19:07) 
Kesinlikle doğru, allah razi olsun


  • lazuri  (04.05.14 23:21:33) 
afferin sana, iyi bir şey yapıyorsun kötü değil hiç düşünme.


  • anil  (04.05.14 23:22:15) 
içinde birazcık insanlık ve vicdan olan biri zaten yaptığının doğru olduğunu söyleyecektir.
ben de aynısını yapardım.

  • innerbliss  (04.05.14 23:30:15) 
En iyisini yapmışsın gerçekten


  • aychovsky  (04.05.14 23:33:45) 
@ wide, hemşom sağolasın ve çirkeflikte haklısın kuzenimin canı cehenneme de acaip işleri var (hacılar- hocalar-büyüler-cinler bilmem neler) eşine de olmadık iftiralar atmıştı...insan eşine bunu yaparsa bana hayli hayli yapar ondan sonra ne olur bilmiyorum.
ailem konuyla ilgilenmiyor, boşanma aşamasında sülaleyi birbirine kattı çünkü yengem sağolsun, uğraşmak, muhatap olmak istemiyorlar. ama eniştemle görüştüğümü evine gittiğimi filan biliyorlar, yeni eşini de çok sevdim. az-çok tahmin ediyorlardır zira benim elim dursa dilim durmaz malum :) yapabileceğim bişey varsa yaparım çekinmem. sormuyorlar ama tahmin ediyor olabilirler.

  • niye ama  (04.05.14 23:34:08) 
Eğer anlattığın gibiyse olay seni tebrik ederim çok iyi bir insansın.


  • basond  (04.05.14 23:35:35) 
yaptığını zaten "aile kavramı" kavramı içerisine sokmazsan çocuklarını görmeye çalışan göremeyen bir babaya yardım edip mutlu ediyorsun bundan güzel bir kaç şey vardır.


  • exodia  (04.05.14 23:39:37) 
@exodia, bugün kızının doğumgünü resimlerini attım.
adamın bana ölsem gözüm açık gitmeyeceğim deyişini unutamıyorum. düşündüm, çoluğum çocuğum yok ama insan ayrılsa da böyle olmamalı hakketen de adamın bir suçu yok, olsa böyle yapabilir miydim emin değilim.
resimleri aldığında ilk anda kızını tanıyamadı. çok kilo almıştı. sonra bu büyük mü küçük mü diye bi tereddüt yaşadı. (kızların yaş farkı az ve benziyorlar)
ya bi baba bu benim kızım mı, öyleyse hangisi diye düşünüyorsa! bunun ötesinde bişey var mı? böyle düşününce vicdanım çok rahat. ama öte yandan hukuki bir yaptırım varsa veya kuzenim fark ederse yanmış olabilirim :) o zaman ne yaparım bilmiyorum.
kuzenimle ben de görüşmüyorum böyle ortak koyulan resimleri filan yolluyorum özel çekip atmıyorum.
  • niye ama  (04.05.14 23:47:16) 
Akrabalık illa kan bağıyla olmuyor işte. Senin yaptığın da adamlık. Helal olsun. Vicdanın rahat olsun.


  • g man  (04.05.14 23:48:26) 
anlattigina bakilirsa seker gibi adamsin. bravo.


  • tutun kolonyasi  (04.05.14 23:50:38) 
aynen devam, güzel insan.


  • papillon7  (05.05.14 00:04:53) 
Devam.

Birşey olur diye korkma. Böyle güzel birşey yapanı Allah darda bırakmaz.
  • johan sebastian  (05.05.14 00:31:47) 
iyi yapıyorsun. yapmaya devam et kimsenin ne dediğini de takma.


  • kuzey li  (05.05.14 00:35:53) 
bu satırlardan çıkacak olumsuz bir sonuç yok senin adına. akraban da olsa yanlışını ve hatasını biliyor olman ve onları kırmadan bunları yapıyor olman prensip sahibi olduğunu gösterir. ben de aynen devam etmeni düşünenlerdenim.


  • kallesnikof  (05.05.14 00:45:52) 
ellerine sağlık, aynen böyle devam et. asıl sevap bu.


  • devilred  (05.05.14 00:50:32) 
süpersin, aynen devam! hatta gizlice görüştürebilirsin telefonda falan çocuklar yeterince olgunsa tabii


  • turuncu ornitorenk  (05.05.14 01:13:03) 
gözlerim doldu.kesinlikle aynı şekilde devam et hatta turuncu ornitorenk'in dediği gibi eğer ihtimal varsa telefonla bile görüştürülebilir.


  • 361derece  (05.05.14 12:46:54) 
kan bağının, feodal saçma ilişkilerin yanında değil doğrunun yanında durmuşsun. pek gayet doğru.


  • sevgikusunkanadinda  (05.05.14 12:58:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.