[]

Router ve Yazıcı Olayları

Network işleriyle il defa ilgilendiğim için yardımınıza ihtiyacım var

İşerinde genel müdürlük ağına dahiliz ip aralığımız örneğin, 10.100.1.1-10.100.1.100 . iş yerindeki tüm bilgisayarlar bu ip aralığında iplerini alıyor.
Bir de yeni bir router var(www.hepsiburada.com Bu router'a bi ip aldırtmayı başardım. bazı pc'lerde bu router üzerinden çıkış yapmam gerek ve sorunsuzca internete çıkabiliyor.

Sorum şu router üzerindeki pc'ye usb ile tanıttığım yazıcıyı router dışındaki bilgisayarlardan nasıl görebilirim. routerdaki pc ip olarak 192.168.x.x alıyor. 10.100.1.1-10.100.1.100 aralığında bulunan router dışı bilgisayarlardan bu bilgisayardaki yazıcıyı göstermem gerek. var mıdır bunu bi yolu?

 
Yazıcıyı kurarken share this printer seçenği var oradan başlamak lazım önce.


  • esenboga  (04.05.14 20:58:54) 
share yaptım ama ne dizinde listeleniyor ne de ip ile ulaşamıyorum. Router panelinden birşeyler mi yapmam gerek anlamadım.


  • doink  (04.05.14 21:01:48) 
Rouyer ile ilgisi olmaması lazım eğer networke çıkıyorsan routerlık bir mesele değil çıkarmış seni networke demiştir. Başka bir bilgisayardan printer kurulu ipye ping at. Gerçi network olayından anlıyor gibisin. İnternette de araştırdım çok basit gibi gözüküyor. Printerın bağlı olduğu bilgisayar açık di mi bu arada?


  • esenboga  (04.05.14 22:51:12) 
  • esenboga  (04.05.14 22:53:52) 
router içindeki ağda yazıcıyı görebiliyoruz. ancak router'a da ip veren işyeri ağı içerisinde yazıcının bağlı olduğu bilgisayarı göremiyoruz. ping attığımızda router içinde 192.168.1.100 ip cevap veriyor zaten. router dışından erişemiyoruz.


  • doink  (04.05.14 23:00:58) 
Printer'in share edildiği bilgisayardaki firewall'u kapatıp denediniz mi?


  • ned flanders  (05.05.14 18:45:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.