[]

Türbanlı Stajyer

Dayımın kızı Endüstri mühendisliği ikinci sınıfta. Bu hanım kzımız ünv. ye başladıktan bir süre sonra türban taktı. Ailede tek türbanlı bu olduğu için biraz yadırgadık ama kendi tercihidir ben bir şey diyemem.

Şimdi bu kızımızın stajını yapması gerekiyor. Ama türbanlı olduğu için kabul edilir mi bilemiyoruz ki. Bilemiyorum, ben mezun olalı çok oldu. Eczacıbaşı'nda yapmıştım ben stajımı. Türbanlı çalışan yoktu.

Ne yapsın nerelere başvursun? Okulun bulması gerekmez mi staj yerini? Fikri olan?

Teşekkürler.

 
O zaten bir yerlere kabul edilmek için takmıştır.


  • Leporidae  (04.05.14 12:54:34) 
Leporidaeye içimden küfür edip soruna cevap veriyorum
Okuldan hocalara sorarsa yardimci olurlar

  • dafuq  (04.05.14 12:56:41) 
@Leporidae, artık orasını bilemiyorum.

Ülker filan alıyor mu acep türbanlı?
  • old possum  (04.05.14 12:57:34) 
niye böyle bir sorun oluştu ki? çünkü @leporidae gibi faşist ulusalcılar yüzünden. beni urfalı olduğum için işe almayan insanlarla da tanıştım. ama insan ayrımı yapmayan çok firma tanıyorum. uygun gördüğü her iş yerine başvuracak. hatta almayacak olanlara kesin başvuracak inatla.


  • oraletarya  (04.05.14 13:01:58 ~ 13:02:18) 
@oraletarya, çünkü bu yaz stajını tamamlamış olması gerekiyor ve başvurduğu büyük firmaların hiç biri kabul etmemiş. Ki ders notları çok yüksek.

O yüzden de bizim aklımıza "türbanlı olması yüzünden reddedilmiş olabileceği" geldi. belki alakası bile yoktur ama bilemiyoruz işte.
  • old possum  (04.05.14 13:05:14) 
Burada atıp tutmayın arkadaşlar.kabul edilmeliki malesef şuan bir ayrım söz konusu ve bazı firmalar inatla türbanlı almazken bazıları da türbanlı yönünde pozitif ayrımcılık yapıyor.bu malesefki Türkiye'nin şuanki gerçeği.bu yüzden arkadaşın dediği gibi yeşil sermaye firmalar öncelikli olmalı bence.


  • sapkasiz cikmam abi  (04.05.14 13:07:00) 
@uykulu, doğrusun. Bank Asya vb. yeşil sermayeli firmalara gittiğimde görüyorum. Müdürlerin sekreterleri bile erkek. Üst düzey çalışanlarında bırak türbanlıyı, kadın bile yok ki.


  • old possum  (04.05.14 13:07:41 ~ 13:12:38) 
Bi deney yapsın, türbanı çıkarsın başvursun, kabul alırsa sorun anlaşılmış olur.


  • Lola90  (04.05.14 13:11:16) 
Konu faşist ulusalcılardan nefret söylemi yapanlara kadar uzanmış. Toplumsal çıkarım yapmadan 2-3 küçük ve büyük yerde stajımı yapmış biri olarak söylüyorum, Büyük yerler zaten genelde torpille alır ve başvurulara bakmaz bile. Küçük yerlerde tedarikçisi olduğu kuruluşa bağlı olarak siyasi yönünü çizer. Yani kendi çizgisiyle örtüşen kurumlara onlarla iş yapanlara baksın. Kimseyi yargıladığım, kapalı diye diğerlerinde çalışamaz dediğim yok ancak durum bu. Arkadaş sizden sikko toplumsal çıkarımlarınız için değil tavsiye için açmış duyuruyu.


  • acukali ekmek  (04.05.14 13:16:28) 
başta oraleterya'ya katılıyorum.
daha sonra ise türbanlılara ikinci sınıf insan muamelesi yapan orta çağ zihniyetini de kınıyorum.
son olarak da her yerde staja kabul edilebilir diyorum. inşaat mühendisiyim ve staj yaptığım zamanlarda türbanlı stajyer arkadaşlarım vardı.

bunun muhabbetinin döndüğüne bile inanamıyorum.
  • reproach  (04.05.14 13:25:43) 
Herkesin fikri benim için değerlidir ama arkadaşlar lütfen benim yüzümden birbirinizi kırmayın.

Kobilere dergi çıkaran bir arkadaşım var. Ondan bir torpil rica edeyim bari. Şimdi aklıma geldi. Belki yardımı dokunur.
  • old possum  (04.05.14 13:28:28) 
Ah şu önyargılarınız.

Oralet +1.

Adam gibi bir ülkede istediği her kuruma başvurabilmesi gerekir kardeşim. Hepsine başvursun üstünü başını düşünmeden.

Silsenize bunu da.
  • fayfim  (04.05.14 14:07:03) 
kdfhka "kabul edilir mi bilemiyoruz ki" çok ilginç olmuş. bu ülkede sırf türbanlı nerelere gelen o kadar çok gerizekalı var ki senin kuzen mi staj bulamayacak? çok rahat bulur.


  • faaip de oiad  (04.05.14 14:16:07) 
ülkenin haline bak :))

biri, birini prim olsun diye türban takmakla suçluyor.
öbürü geliyor, türbanlılar bu üstte yazan ulusalcılar yüzünden zor durumda kalmışlardı diye çıkışıyor.

konunun ince detayı: ne kızın bir çıkar için türban taktığına dair en ufak bir belirti var, ne de türbanlı kızı bununla suçlayan adamın ulusalcı olduğuna dair :)))

güzel güzel. birbirinizi, birbiriniz hakkında hiçbir bilgi sahip olmadan yargılayın. buna önyargı bile denmez, karşındakine daha rahat saldırmak için onun kişiliğini kendi kafanda üretme denir. (bu terimi de ben yarattım) şu gezi döneminde, apartmandaki insanlara biber gazı sıkıp "ermenisiniz siz, yunansınız hepinizi yok edecez gavursunuz siz" diye bağıran adam psikolojisi işte. bir insanı yargılamak için, onu "suçlu" durumda görmek istiyor. ve kendini buna inandırıyor.

siz de bunu yapıyorsunuz süpersiniz :))))
  • kamera motor  (04.05.14 14:17:21) 
ülker alır alayı hacı zaten.


  • queensalvoo  (04.05.14 14:24:40) 
Türban zaten çıkar için takılan bir şey değil mi? Sevap points---->cennet

Türbanlılar bu ülkede başı açıklardan daha tahat zaten. Birçok yerde rahatlıkla staj bulabilir.
  • esas itibariyle  (04.05.14 14:26:48) 
devlet kurumlarını düşünüyor mu, belediyede çalıştığım için direkt aklıma belediye geldi doğal olarak benim ama endüstri mühendisleri hangi birimlerde çalışıyorlar onu bilmiyorum doğrusu. belediye olmasa da iştirak firmalarında filan şans bulabilir. taşeronun taşeronunda staj yapmak için bile artık torpil gerekiyor gerçi.

bir de benim belediyede askılı mini etekli stajyerim de oluyor, türbanlı stajyerim de. torpil olayında türbanı filan da geçtiler artık. istersen bikiniyle gez, iyi yerden bir tanıdığın varsa her yere girersin.
  • dust in the wind  (04.05.14 14:47:33) 
@kamera motor, bunu atatürk'e sorsana delikanlı.

ileri görüşlü, ülkeye cumhuriyeti, özgürlüğü, demokrasiyi, barışı getiren, kürtleri, alevileri ayrıştırmayan, istiklal mahkemeleri kurdurmayan, sarıklıları astırmayan atatürk'e sor bunu.
  • oraletarya  (04.05.14 14:55:43) 
@comptrol, kesinlikle katiliyorum. ama yilanin basi da onemli.


  • oraletarya  (04.05.14 15:43:44) 
ah bir de şu türban-baş örtüsü ayırımını unutmasak. türban siyasal simgedir, inançla alakası yok o işin. yemeyin bizi burada.


  • MaraudeR  (04.05.14 15:59:25) 
yukarıda biraz konudan uzak muhabbetler dönmüş, ben direk staj bulmanın zorluğu mevzusundan giriyorum :/

sakarya üniversitesinde başka bir mühendislik fakültesinde okuyorum, maalesef notların yüksek olması iyi bir staj yeri hatta bir staj yeri bulabileceğin anlamına gelmiyor.

direkt başörtüsü ile alakası olduğunu sanmıyorum, eş dost akraba vesilesiyle staj bulamadıysan mecburen onlarca firmaya başvuruyorsun çoğundan olumsuz dönüş bile alamıyorsun, tavsiyem internet veya mail üzerinden değil cv'si ile firmalara gidip yüzyüze staj aradığını söylemesi dolaşması, sonunda bir yer tutturmaya çalışıyorsun.

hep iyi ve özel bir şirkette staj yapma gibi bir planı yoksa devlet dairelerini de düşünebilir, belediye vs.

staj yeri bulamazsa okul staj yeri ayarlamak zorunda burada yine ikili ilişkiler devreye giriyor, hocalara sorsun anlatsın durumu, ama yine kafasındaki gibi iyi bir şirkette staj yapamayabilir.

staj yeri arayıp bulmak zordur :/
  • freebird5406_2  (04.05.14 16:05:29 ~ 16:11:49) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.