[]

Sorum PES 2013 Oynayanlara.

Yahu anlamıyorum beyler, adam alıyor r.madrid'i çalım manyağı yapıyor beni.Zaten benzema,bale,c.ranolda hileli koduğumun oyununda. Tuşlara o kadar hızlı,o kadar planlı basıyor ki topu adamın ayağından almak mümkün değil. Juventus'u aldım 3 stoper dedim,italyan defansı dedim yine işe yaramadı. Yapabildiğim tek şey, r1+x'e basmak,adama yaklaşınca r2 ile baskı yapmak,fakat buna rağmen topu alamıyorum. Sadece şansına benim adamlar araya giriyor,ayağını falan uzatıyor ancak o zaman alabiliyorum. Hadi defans yapamıyorum, atakta yapmamı engelliyor ipne. Her pasımı kesiyor,çalım bile atamıyorum ulan. Çok doldum ulan bi oyun yüzünden,nasıl yeneceğim ben bu arkadaşı? Hangi takımı alayım,nasıl bir taktik izleyeyim. Tabi onu buradan tebrik etmeden yapamam,çok iyi oynuyor ipne.




 
savunmayı 2. adamınla yap yani kare tuşuna basarak senin yönetmediğin yakın bir adamın bassın ona ama dikkat et faullü girebiliyorlar ceza sahası içinde pek tavsiye etmem. duruma göre yap en iyisi. onun dışında kontrolü sende kalan adamı kademe kademe geri çek önünü kapa dopru zamanda x'e bas. çift basınca ayağını uzatıyor rakibin önüne bu da kritik müdahaleler yapmanı sağlıyor. bir de savunarak geri çekme yöntemi vardı da o oyun içinde öğretilen hareketlerde var. bi bak ona. o da işine yarar.


  • bass solo take one  (03.05.14 23:08:40) 
oynayarak gelişir. bende 6-7 ay öncesine kadar pek iyi oynayamıyordum. sürekli yakın arkadaşlarımla her hafta oynamaya başladık, aralarında en kötü oynayan bendim halen onlar kadar iyi oynayamasamda real madrid ile oynadığımda karşımda pek duramıyorlar.

ilk başlarda benim içinde sadece pas, şut, ortadan ibaretti çünkü oyunu oyunu mu takip edeyim tuşa mı basayım modunda oluyorsun.

kesinlikle oyun hızı +2 cilerden olma, dünyada öyle bir futbol yokken, oyunu da öyle olmaz haliyle :)

ayrica ara pası candır, kullanmaktan çekinme. ara paslarını oturtursan öyle her pasını kesemez. radarı mutlaka kullan. defansta bir tane çok sağlam oyuncu şart. benim favorim pepe. pepeyle tutamayacağın topçu yok.

çarpı ve kare'yi de bolca kullan ama topa pres yapayım derken diğer adamı açığa düşürme. işin püf noktası bu. press yaparken adam kaçırmamak.

ayrıca çarpı ve r1 ile hızlı koşup press yapıyorsun ya, çarpı ve r2 ile de alan savunması yapar takım. yani direk topa girmez, böylelikle savunman 1 tık daha mantıklı davranır (duruma göre)

adam çalımlamak için, topçunun hızlı koşmuyor olması gerek ve karşındakini de az biraz bilmen lazım. yani oyunun ilk dakikalarında hangi tarafa meyilli. mesela ben hep sağa doğru çalım atmaya çalışırdım. öğrendi bizimkiler yemiyorlar artık. bende sike sike random düzende çalım atmaya başladım. karşında böyle tek yön çalışan bir adam varsa amına koyarsın, çalım manyağı olur.

bunları da geçtikten sonra bağlı çalımları kullanmaya başlarsın, çok işe yarar.

son olarak tekrar ve tekrar ara pası!
  • uu1  (04.05.14 00:18:27 ~ 00:20:59) 
presi kareyle yap, seçili oyuncuyu alan daratmakta kullan. defansın dengesini, çizgisini düzenini, bozmamaya çalış bi yandan da.. kare ile seçili olmayan oyuncu pres yaparken, seçili oyuncunla pas atacağı yerlerde durmaya çalış. slide tackle yap, yani kayarak müdahalelerde bulun. durduramıyorsan oyunu biraz sertleştir, kaleden uzak yerlerde faul yap. sürekli r1 x e basılı tutmakla defans yapılmaz. hücum yapan elemanın kafasında golü atmak için bir plan vardır. kanatlara inmek, bireysel olarak topu sürmek, uzaktan şut, arapası vs gibi. ondan önce onun planını çözüp defansta önlem alman gerekir. ceza sahasına yakın bölgede topu kaptığında baskı altındaysan kare ile uzaklaştır, topun kaleye yakın kalmasına izin verme. r1 x ile kovalayıp durursan hep 1 adım arkasında kalırsın, bir adım önünde olmaya çalış. döneceği yere önceden git, pası atacağı yerde dur vs..

atak için de dediklerimin tersini düşün. her pasımı kesiyor diyorsun, demek ki pas atacağın yer belli. bir oyuncuya odaklanıp ona atmayı düşünüyorsun o da anlıyor. bu sıralarda ani dönüşlerle, başka oyuncuya yönel, ona atacakmış gibi gidip başka oyuncu kes, oyuncu kaçır (r3 ile), l1 üçgenle arapaslarını zorla, ikili mücadelelerde mutlaka r2 kullan. uzaktan şutlar dene, önde pres yap, kaleye yaklaşana kadar da garanti paslarla veya bireysel teknik oyuncularla boş alanlara kaçarak top sür.

böle kısaca ..
  • camino real  (04.05.14 01:03:34) 
defansta da ofansta da oyunun 1-2 saniye sonrasını daha iyi görebilmek gerekir. oyuncuya değil takıma odaklan, oyuna daha geniş bir açıyla bak. hemen topu kapıcam diye oyuncuların üzerine üzerine koşma, kademeli defans yap, seçili adamın son ana kadar onun oyuncusuyla kale arasında kalabilsin, bire bir bırakma. onun olası hamlelerini daha önce düşünmelisin.


  • camino real  (04.05.14 01:05:51) 
gel kardeşim oyunun buglarını anlatıyorum sana.
1) oyunda alınacak 2 takım var. biri real madrid biri man. city. belki bir de psg. neden? hızlı-güçlü forvet. oyunda başka hiçbir şeye ihtiyacın yok. ronaldo- agüero-ibra. bu üçünden birinin olması lazım sende. bir de pas yeteneği iyi olan iki bek oyuncu.
2) oyuna başlamadan taktik kısmında yapacakların şunlar. 4-3-3 şeklinde dizeceksin takımı. 4 savunma 1 defansif ortasaha 2 orta saha 2 açık 1 forvet. tek forvet olman önemli. anlatacağım yol için tek forvet olması lazım. forvetini 6pasın hemen üstüne yerleştir ortaya. beklerini çok geride değil hafif ileri yerleştir.
3) gelelim ne yapacağına. topu herhangi bir bekine ver,taç çizgisine yakın olması önemli. ortasaha çizgisinin üç adım gerisi ile üç adım ilerisinin arasında kalan alandan ileri forvetine doğru arapası at yerden. eğer forvetinde ronaldo- agüero- ibra'dan biri varsa büyük ihtimalle kaleciyle karşı karşıya kalacaksın. gerisi sana kalmış. oran olarak %80 falan karşı karşıya kalıyorsun.
4) orta sahada 3 pas yapıp forvete ara pası. karşı takımın sahasında orta yuvarlağın çok az ilerisinde iki adamınla pas yapıcaksın ama bu paslar çok hızlı olmalı tak tak tak. 3. pası forvete arapası olarak yollarsan kaleciyle karşı karşıyasın. defans ambole oluyor. oranı %60 falan.
5) korner. korneri şöyle kullanıyorsun. yanına adam çağırma varya. heh. korner olur olmaz. yani hakem düdüğü çalar çalmaz ceza sahasından bir adamı yanına çağırıyorsun. adam sana doğru gelirken adama yerden pas atıyorsun. çağırdığın adamla pası alır almaz sağına veya soluna(arkandan gelen defansa bağlı) ani bir dönüş yapıp iki kere ortaya basıyorsun. karambol marambol saçma sapan bir gol oluyor. gerçekleşme oranı çok yüksek değil %30-40 falan. ama normal korner kullanmadan çok daha tehlikeli.
benden bu kadar.
  • mutantking  (04.05.14 02:12:29) 
r madrid'i yenebilmen için öncelikle hızlı forvet lazım. manchester city'i alacaksın. silva'nın sol ayağıyla aguero'ya ara pasını dayayacaksın. aguero'yu tutamazlar.

defans yaparken de bodozlama saldırma. rakip üzerine gelirken önce geri çekil. ayrıca ronaldo'nun sağından solundan boşuna topu kapmak için uğraş verme, işe yaramaz. üzerine gelirken tam karşısından basarsan alırsın. onun için de dediğim gibi önce geri çekilip, sonra açıyı ayarlayıp basacaksın.
  • sevgili sen masada değil yatakta güzelsin  (04.05.14 02:24:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.