[]

Kızgınlık doneminde olan 6 aylık kediye geçici önlem

Merhabalar kız arkadaşımın kedisi şu an anırıyor resmen. Ancak bu donemde kısırlaştıramıyor işleri yoğun olduğundan kısırlaştırma sonrası yoğun ilgi gösterecek durumu yok yani. 1,5 2 ay bu durumu idare edebilecek ne gibi şeyler yapılabiliriz ilaç falan gibi yani.

ve durum geçici midir?


 
İğne ile erteleyebiliyor ama bu iğne de yumurtalıkta kist oluşması riskini arttırıyormuş. Sonuç olarak zaten kısırlaştırılacaksa bir kere kullanılmasında bir sakınca yok demişti veterinerimiz bize zamanında.
Onun haricinde bu durum geçici tabii ki bir hafta on gün sürer o bağırmalı çağırmalı kızgınlık, sakinleşir sonra.

  • witcher  (03.05.14 20:52:13) 
dişi mi erkek mi yazmamışsınız ama dişi kedim için veteriner bana tarlusal diye bir ilaç önermişti, progesteron içeriyor, kızgınlık döneminde her gün hapın yarısını ezip mamasıyla verirseniz geçici bir çözüm olacaktır diye düşünüyorum. ancak bu tarz ilaçların uzun süreli kullanımı ilerde çeşitli hastalıklara yol açabilir, ilk fırsatta kısırlaştırmayı ihmal etmeyin derim ben.


  • saklisecilmemis  (03.05.14 21:17:44) 
Witcher ve saklisecilmemiş yorumlarınız için çok teşekkür ederiz. Evet k.arkadaşımınki dişiydi. İğne vurdurmayı düşünüyoruz yorumlarınız doğrultusunda


  • Gururbey  (03.05.14 21:37:56) 
iğne yaptırmayın. üç gün daha sabredin, geçer sonra aylarca sakin kalacak zaten o arada kısırlaştırırsınız.


  • mutevazi  (03.05.14 23:08:09) 
Aylarca sakin kalan bir kediniz varsa cidden çok sanşlısınız @mutevazi. Benim kızım ayda bir kızgınlığa giriyordu, 1 hafta sürüyordu. en son iki haftayı geçince çiftleştirmek için ilan verdim internete, çiftleştirmeden kısırlaştırmak istemediğim için.


  • ixi  (06.05.14 12:14:44) 
bence siz çok şanssızmışsınız @ixi
normalde kediler ayda bir kızgınlığa girmezler...

  • mutevazi  (06.05.14 13:13:00) 
Benim kızım ateşli çıktı, ne yapabilirim? Zaten eve gelen erkek kedinin iliğini kemiğini kuruttu. :D @mutevazi


  • ixi  (06.05.14 17:00:34) 
Selam iğne yaptırdık ve şuan çok sakin


  • Gururbey  (09.05.14 12:50:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.