[]

İş Fikri

Şimdiye kadar hep para biriktirsem şunu yaparım bunu yaparım diye aklımdan geçirirdim, bi çogumuz da böyleyizdir heralde:=
Şimdi bir iş kurmaya yetecek kadar birikime sahibim fakat yatırım konusunda ayakları yere saglam basan uygulamaya hemen geçebilecegim bir fikir olusmadı kafamda.

Şirketlerin franchise olanaklarını inceledim fakat net karar veremiyorum. Sizin tecrübe ettiğiniz veya bir yakınınızn denediği bayilik yada farklı yatırım önerilerine ihtiyacım var.

Uçuk kaçık olmamak kaydıyla fikirlerinizi bekliyorum :)

edit:
Şehir: İstanbul Bütçe: 120-150 bin tl

 
öğrenci yoğunluğu olan yerlerde yeme içme kafe gibi işler çok para getirir. mesela çiğ köfte işinde de çok para var. mesele işini iyi yapmak. ev yemekleri yapan bi yer açarsanız ve yemekleriniz güzel ortam temiz ve fiyatlar abartı olmazsa herkes sizde yemek için kuyruğa girer. önemli olan şey mekanı seçmek yeri seçmek.

ya da özgün şeyler tasarlayan resimler yapan sanatçılar var. onlarla anlaşarak kaliteli baskılı tişörtler yapabilirsiniz. kendi çizimleri olduğundan patentte alırsınız. eğer karikatür çizimler ya da modeller beğenilirse yok satarsınız. patent olduğundan başkası da basamaz. mesele iyi bişeyler çizen biriyle anlaşabilmek ve bunları uygun fiyattan verebilmek. sırf özel üretim diye 90-100 tl den satarsanız kimse almaz. burası tr. şartlar belli 30-50 tl arasında güzel tişörtler olsa başka yerde de bulamasalar sizin mağazanızdan alırlar.

bunun gibi bi çok şey yapılabilir mesele işinizi iyi yapmak.
  • ergenpezeveng  (03.05.14 18:26:09) 
Kahvaltıcı aç bence.

Lokasyonu olarak nerdesin bilmiyorum ama beşiktaş ta kahvaltıcılar sokağı diye bi yer oluştu. Farklı bi ambiyansla müşteiriyi çekersen, iş tamamdır.
  • contavolta  (03.05.14 18:48:00) 
Kahvaltıcı fikri fena değil aslında. Ümraniye'de oturuyorum burada epey plaza da var tutar mı acaba :/


  • skoylu  (03.05.14 19:01:49) 
Bütçenin hepsini harcamadan bile açabilrisn bence kahvaltıcı. Çok para gideceğini sanmıyorum o kadar, bi şansını dene derim. Aa yer de önemli, iyi analiz yapmak lazım.


  • contavolta  (03.05.14 22:32:31) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.