[]

fikir patenti almak

merhaba,

bizim bir fikrimiz var ve baya tutacağını düşünüyoruz ancak biz bu uygulamayı hayata geçirene kadar çalınmasın istiyoruz. fikir patentini nasıl alabiliriz, ne yapmamız gerek? nasıl oluyor bu işler?

teşekkürler.

gelen cevaplar üzerine edit: tasarımı yaptıktan sonra patenti almak için ne yapıyoruz peki? bir demo hazırlasak yeterli olur mu?

 
fikir patenti diye bir şey yok. alamazsın.


  • birisi.  (03.05.14 17:21:46) 
Fikrin patenti olmuyor. Tasarımın ya da ürünün patenti olur. Tasarımın da yapılabilirliği hakkında patent kurumunu tam olarak ikna edebilmeniz gerek.


  • alperz  (03.05.14 17:22:37) 
Bu soruyu soranlara her zaman verdiğim cevabı da ekleyeyim içimde kalmasın;

Fikrin patenti olsaydı ben şimdi zaman makinasının patentini almıştım çoktan. :)
  • alperz  (03.05.14 17:23:21) 
ayrıca "biz bu uygulamayı hayata geçirene kadar çalınmasın istiyoruz" kısmı da komik olmuş.

siz o uygulamayı hayata geçirene kadar başkasının aklına gelmiş ve yapmışsa bunun adı "çalmak" olmaz, onun fikri olur onun ürettiği bir şey olur.

senin aklına geldi diye senden sonra başkasının da aklına gelip yapınca nasıl senin fikrini çalmış oluyor :) sen nerden biliyorsun senden önce başka birinin daha düşünmediğini o fikri?

eğer senden önce başka biri daha düşünmüşse demek ki sen de başka birinden çalmış oluyorsun haberin olmasa bile. böyle saçma bir mantık olur mu :)
  • birisi.  (03.05.14 17:30:24 ~ 17:30:54) 
Fikir neydi ? :)


  • Godless  (03.05.14 17:30:44) 
yazılım, web tasarımı gibi şeylere patent verilmiyor diye biliyorum. telif hakkına giriyor olması lazım. ayrıca masraflı şeyler bunlar boşa uğraşırsınız, fikrinizi kopyalacak olan adam bir açık noktasını bulur, ufak bir şeyleri değiştirir yine kopyalar. bu işlere para harcayacağınıza o parayla projeyi hayata geçirmeye bakın derim.


  • disfori  (03.05.14 17:50:24 ~ 17:50:51) 
eğer fikir kolay kopyalanabilir bir şeyse zaten temelde bir sıkıntı var demektir. patent ile korumak yerine fikri daha geliştirmek daha mantıklı.


  • roket adam  (03.05.14 18:11:11) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.