[]

Askerlik

1-) Bu sene Haziran döneminde üniversiteden mezun olan birinin Ağustos'ta askere gitme şansı var mıdır yoksa öyle veya böye mecburen Kasım'a mı kalıyor?

2-) Özel sektör düşünen biri askerliğini tecil mi etmeli, yoksa halledip gelmeli mi?

Bizzat tecrübe edenler cevaplarsa hoş olur.

 
CELP DÖNEMLERİNE GÖRE ERKEN SEVK MÜRACAAT TARİHLERİ
CELP DÖNEMLERİ
BAŞVURU TARİHLERİ
BAŞVURU MAKAMI

ŞUBAT CELBİ
16 AĞUSTOS –15 KASIM
AS. Ş.BŞK.LIĞI

MAYIS CELBİ
16 KASIM –15 ŞUBAT
AS. Ş.BŞK.LIĞI

AĞUSTOS CELBİ
16 ŞUBAT–15 MAYIS
AS. Ş.BŞK.LIĞI

KASIM CELBİ
16 MAYIS –15 AĞUSTOS
AS. Ş.BŞK.LIĞI

TABLO 2

CELP DÖNEMLERİNE GÖRE SEVK TEHİRİNİN EN SON İPTAL EDİLMESİ GEREKEN TARİHLER
CELP DÖNEMLERİ
SEVK TEHİRİ İPTAL YAZILARININ İLGİLİ BİRİMLERE ULAŞMASI GEREKEN EN SON TARİHLER

ŞUBAT CELBİ 15 KASIM
MAYIS CELBİ 15 ŞUBAT
AĞUSTOS CELBİ 15 MAYIS
KASIM CELBİ 15 AĞUSTOS
  • ykyt  (03.05.14 12:16:56) 
hiç iş tecrübesi yoksa askerden önce bir yıllık tecrübe iyidir. ayrıca askerde kısa dönemlerin biraz yaşlı(!) olması da iyidir ( doz önemli 22 erken 30 geçtir) ama özel sektör tecilli eleman çalıştırmak istemez. kıdem tazminatı, işten çıkma vs gibi sebeplerden dolayı


  • mr fusion  (03.05.14 15:59:50 ~ 16:01:19) 
Askerden önce tecrübe tadından yenmez.nedenine gelince asker dönüşü askerlik bitmiş tecrübesiz olmaktan en az 5 kat şanslısındır.ancak eğer haziranda mezun oluyorsan şimdiden başvurulara başla.sallıyorum en erken kasımda gidebiliyorsam eylül e kadar iş bak.bulursan tecil ettir bulamazsan da zaman kaybetme askerliği hallet.
Not :tecrübe ettiğim durumdur...

  • sapkasiz cikmam abi  (03.05.14 16:29:27) 
senin için en yakın Kasım celbi var.
onun için ağustos 15 e kadar başvurman lazım.

Bir yandanda iş başvurusu yap şimdiden.. eğer işe girebilirsen 30 eylüle kadar askerlik başvurunu geri çekebilirsin.
  • gibicibicis  (03.05.14 18:57:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.