[]

Lys 5 dil sinavi hakkinda

Iki sorum olacak oncelikle ingilizce sinavina girecegim almanca vs gibi bolum tercih edebiliyor muyum?

Ikincisi ilk 4-5 bine girmek istiyorum. Ygsde tm olarak cozdum turkce 38 net mat 24 sosyal de 25-26 galiba. Hic bir hazirligim yok ingilizce icin ama ingilizcem iyidir. Ne kadar iyi bilmiyorum acikcasi liseden baska bir egitim almadim kendi kendime ogrendim ancak insanlarla akici konusabilecek, yazisabilecek, altyazisiz takilmadan anlayabilecek kadar iyi. Universitede de 90kusur alarak hazirligi atladim. Yeterli olur mu acaba? Biraz da calismak soru tiplerini gormek istiyorum nereden bakabilirim ya da nelere bakayim. Kelime gramer vs olarak


 
ingilizce girdiğin sınavda almanca tercih edemezsin.

lys ingilizce apayrı bir şey. inan sorular çok acayip. zor. ayrı bir çalışma şart. önceki yılların sorularına bakabilirsin.
  • 1 saat bende 50 dolar  (03.05.14 01:38:23) 
bazı almanca bölümler, sadece almanca sınavıyla alıyor. ama değişiyor bu. bakmak gerekir. ingilizceden fransızcaya girebilirsiniz mesela, fransızcadan girmiş olmanıza gerek yok.

ben 35 türkçe, 20 küsür sosyal, 8 matematik netine ek olarak lys 5'te 76.25 netle ilk 3 bine mi ne girmiştim. altyazısız takılmadan anlayabilecek, yazıp konuşabilecek kadar iyiyse siz de 75'ten aşağı yapmazsınız.

lys'ye geçen sene de ondan önceki sene de girdim. o zamandan beri çok şey değişmediyse sorular zor falan değil. anadolu lisesinde ingilizce eğitimi aldım sadece. gayet ortalama sorular.
  • pescador  (03.05.14 01:42:22 ~ 01:43:14) 
ingilizceden başka bölümlere girebilmek okullara göre değişiklik gösteriyor. onu okullara ve dile göre araştırmanız gerekli.

lys çok zor bir sınav değil. önceki yıllarda çıkmış lys sorularına bakarsanız sınav hakkında bir bilginiz olur.

sınavın çok çıkan belli başlı kelimeleri var internette bulunabilir diye düşünüyorum onlara bakmanız yükünüzü hafifletir. bir de tenselere hakimseniz ve dediğiniz gibi altyazısız takılmadan izleyebilecek durumdaysanız sınav sizi zorlamaz.
  • legolasin son oku  (03.05.14 02:07:32 ~ 02:10:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.