[]

MS-DOS bilen beri gelsin

Gencler bilgisayara format atarken alet elimde patladı, neyse ekteki sekilde dosyaları gorebiliyorum ve kurtarmam gerekenler bunlar. flash diski de tanıyor neyse ki. yalnız bu ozellikle iki kelimelik klasorlerdeki dosyaları nasıl kopyalayabilecegimi cozemedim (unutmusum). bana tam komutu bi yazdırıverseniz? resimdeki yerlesime gore. (iki kelimelik dosya ve klasor adları problem oluyor gibi geldi. )




 
ms-dos işi olmazsa, usb'ye ubuntu kurup, usb'den boot edip, kurtarmak istediğin dosyaları harici flash diske kaydedip formata kaldığın yerden devam edebilirsin.


  • vfgerty  (02.05.14 23:33:20) 
Hocam çift tırnak içine yazarsan arada boşluk olan klasör-dosya isimlerini sorunun çözülür sanırım.

not. foto açılmadı iki isimliler deyince direk bu aklıma geldi benim
not2. bi örnek c:\"program files"\hede\abc.txt
  • rastocasdelay  (02.05.14 23:36:04) 
c:
copy * e:

  • milistroke  (03.05.14 00:03:40 ~ 00:06:27) 
şöyle oluyor ki, ms-dos uzun dosya isimlerini pek sevmiyor. onları sekiz karakterli birer isme dönüştürüyor.
yeni klasör ms-dos'da yenikl~1 oluyor.

senin klasör isimleri şöyle bir şey oluyor;

IATA~1
k~1
k~2
k~3
k~4
tzy~1
yer~1


tabi büyük küçük harf duyarlı olabilir.
  • buzkran  (03.05.14 00:16:38) 
~ işareti de önce altgr+ü basıp bırak sonra ctrl+ü basılınca çıkıyor. klavye basmıyorsa diye söylüyorum. (:


  • buzkran  (03.05.14 00:18:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.