[]

1 aylik kedi nasil beslenmeli?

Anasini acilen kisirlastirmamiz gerekiyor. Veteriner sorun olmayacagini 1 hafta daha sut gelecegini ve onun yeterli oldugunu soyluyor. Peki biz sut kesilince bu yavruyu nasil besleyecegiz?




 
%50 su katılmış süt vereceksiniz bi süre.(veterinere sorun o daha iyi bilir) Sonrasında kuru mama.


  • false pretension  (02.05.14 22:35:17) 
ben yaş mamayla besliyorum şu an. 40-45 günlük. kitty milk yaş mama karışımı gidebilirsiniz bir de muhtemelen immunex gibi bir şey vermeniz gerekecek.


  • Lim5  (02.05.14 22:54:18) 
yaş mama yer. ağzına bir şey tıkmana gerek yok. insan evladı değil bunlar. belki süt koyarsın birazcık içine su katıp kenara o kadar.


  • hayvan herif  (02.05.14 22:57:26) 
kediye süt normalde verilmez.
eğer verilecekse içine su katılır.
ama 1 aylık kediye sütün içine su karıştırırsanız yine de ishal olur.
(insan evladının sisteminden pek farklı değil sistemleri. ishal falan oluyorlar yani bizim gibi)

sizin yapmanız gereken şey Lim5'in dediği gibi kitty milk/yaş mama gibi bir şeyle beslemek.
2 aylık civarı olduğunda kuru mamaya geçilir.

yaş mamayla beslemenin tek dezavantajı kuru mamaya alışma işini zorlaştırmasıdır.
yaş mamadan sonra tadı hoşlarına gitmez.
o yüzden sadece yaş mama vermeyin.

siz yine de veterinere danışın elbette.
  • blatta hiberna  (02.05.14 22:59:28 ~ 23:00:09) 
kediye inek sütü vb. verilmesini önermiyorlar kesinlikle. hem içindeki laktoz zararlı, hem de kedilere bir faydası yok. tadını devdiklerinden içiyorlar. alıştırmamak lazım.

bebek kediler için bebek kedi mamaları var, onlardan vereceksiniz. bir de toz mamalar var, anne sütü alamayan kedilere onlar da veriliyor su ile karıştırılıp. bir süre sonra (1-2 ay sonra) zaten kuru mamaya geçeceksiniz.

bir de önerim olacak: veterinerinizin telefon numarasını alıp bu tip soruları ona sorarsanız hem daha hızlı cevap alırsınız hem de daha doğru bilgi alırsınız.
  • m e l t e m  (02.05.14 23:43:11) 
1-2 hafta kadar kittiy milk sonra da yavru için olan mamalardan vermeniz yeter.
not: sakın inek sütünü direk olarak vermeyin. insan evladı olmadığı gibi buzağı da değil. inek sütündeki şekeri sindiremez.

  • tururo  (02.05.14 23:57:49) 
Süte gerek yok vermeyin, yoğurt verebilirsiniz arada bir. Yavrular için olan yaş ve kuru mamaları yer zaten. Suyunu eksik etmeyin bol su içmeli gelişim için


  • mutlusismankedi2015  (03.05.14 01:31:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.