[]

amerikadan ne getirmeli satmalı ki para bıraksın ??

yazın amerikaya gitmek istiyorum. bilet ücretini hafifletmek adına dönüşte bir şeyler alıp satmak istiyorum ancak en fazla para getirecek şeyin ne olduğunu bulmaya çalışıyorum. fikri olup da paylaşacak arkadaşlardan yorumlarını bekliyorum.

öncelikle apple ürünlerini hariç tutarsak sevinirim. şuanda pek bir para bırakmıyor çünkü.

teşekkürler.

 
amazon kindle.
biri demeden ben diyeyim.

  • ibomiu  (02.05.14 15:07:28) 
kıyafet. yani orda kaliteli ama ucuz bi kıyafet cinsi bulursan

mesela orda 10 liralık tshirtü burda 50ye satamaz mısın? satarsın. 20 tane satsan al sana uçak parası
  • vfgerty  (02.05.14 15:16:16) 
kıyafetle falan uçak parasını çıkaramazsın. çevrene duyur, ilan aç şu tarihte gidip şu tarihte geleceğim diye. kim ne istiyorsa sana yazsın. laptop, tablet, kindle, cep telefonu tarzı şeyler olması lazım. yükte hafif pahada ağır şeyler.
misal ben yeni bir mac alacağım. tarihlerin uyarsa kabul edersen sana sipariş verebilirim. ama paraları alıp kaçarsan seni bulurum oğlum haberin olsun.

  • battal gemalmaz  (02.05.14 15:25:54) 
apple'lar su anda birakmiyor ama haziranda yeni modeller cikacak. yeni cikan urunleri ne kadar cabuk getirirsen o kadar karli satabilirsin. iphone ilk ciktiginda iki ay sonra getirtebilmistim. tanesini 2500TL'den satmistim :).

muzik aletleri iyi kar birakiyor diye biliyorum(enstrumanlar ve anfiler vs). ama yukte de agir urunler.
protein tozlari vs orada ucuz, burada pahali. ama kutulari cok buyuk, kutusuz posetleri koyarak getirirsen yuklu miktarda getirebilirsin ama o sekilde satacak birilerini bulman daha zor olur. siparis uzerine calisirsan daha iyi edersin.
yari profesyonel SLR fotograf makinelerinde de iyi fiyat farki oluyor.
hafif luks saatlerde iyi olabilir(TISSOT, Seiko, Tag Heuer vs)
  • crucio  (02.05.14 16:00:58) 
new balance ucuzmuş diyorlar 30-40 dolar falan. bi arkadaş kendine 3 çift almıştı amerikadan.


  • vendorth  (02.05.14 17:22:08) 
Amerika'ya giderken sipariş alman gerek yoksa çok uğraşırsın burada. Calvin Kleindan 100-120 dolar civarına çanta aldım millet 200 liraya pahalı diyor mesela kafayı yiyecek gibi oluyorsun. Yada 300 liradan beats studio 1200 liradan 5s almak isteyen falan çıkıyor.

Androidler amerikada türkiye fiyatıyla çok farklı değil o yüzden eğer çıktığı gibi alıp türkiyeye gelmeyeceksen boşuna zarara girme. Tamamen yeni çıkan apple ürünleri ve siparişlere odaklan.

PS: Giyim kuşamı satmak zor olur. NB,Merrell,Columbia belki birazda North Face falan hep cüzi fiyatlara ama elden çıkartması zor.

DSLR makineler kampanya olmadıkça Türkiye ile aynı fiyata hatta bazen daha pahalı oluyor. Saatler epey ucuz önceden sipariş aldığında epey kar edebilirsin.Özellikle fossil falan heryere yayılmış durumda 70-100 dolar arası çoğu modeli.
  • terlikli cita  (02.05.14 20:28:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.