[]

almanyada lisans için motivasyon mektubu

ingilizce öğretmenliği mezunu olarak almanyada çok da tercih edilmeyen bir okulda uluslararası işletme okumak için başvuuyorum.

başvuru için şart olmayıp, supplementary diye belittikleri belgeler arasında motivasyon mektubu var. ama ben bunu yazmalı mıyım, yazmalıysam bahsetmekten kaçınmam gereken şeyler nele bilemedim.

şimdi:

1- almanyada bachelor için bu mektubu yazmak sıradan mıdır, yani herkes yazar mı? herkes yazıyorsa yazmaı düşünüyorum sadece. bu durumda yazmazsam geriden gelirim.

2- benim bu mektupta söyleyebileceğim şeyler; bölümümden memnun değilim, mezun olup çalışmaya başlaınca bunu daha iyi gördüm. hayalimdeki gibi uluslararası şirketlere girmek için çeşitli sertifika programlarına katıldım ama gördüm ki bu formal eğitim olmadan olacak iş değil. türkiye'de de alanım dışı bir bölümde okumak için tekrar üniversite sınavına girmem gerekiyor ki bu da en az 1 yıllık aşırı çalışma demek. vs vs vs işte böyle şeyleri sayabilirim ancak. aklıma başka bir şey gelmiyor. ama bu durumda adamların aklına "bak bu o kadar okumuş, bizde de okuyabilir" düşüncesi mi gelir, yoksa "o kadar okumuş şimdi o alanda çalışmak istemiyor, demek ki bizden mezun olunca da aynısını düşünebilecek bi kişilik bu" diye mi düşünürler?

deutschstudent.de demeyin, sordum cevap alamıyorum.

 
Motivasyon mektubu herkesin yazdigi bi sey ve bazi okullar ciddi onem veriyo basvuracaginiz okulu bilmiyorum ama dikkat etmek lazim ozellikle kesinlikle orijinal sizin elinizden cikmali. Yanilgiya dusup insanlar ne yazmis diyip bakip onlardan alintilar yapmayin. Onun disinda oyle seyler dusunmezler onlar notlara bakarlar yok bizden sonra da boyle dusunur gibi seyler yok notlar onemli onlarin


  • ozymandias10  (02.05.14 13:54:26) 
ben su anda almanyada bir master programinda admission referee olarak calisiyorum o yuzden sorularina cevap vereyim hemen.

1) yanlis anlama ama sacma bir soru bu. adamlar motivasyon mektubu gerekiyor demis, herkes yazar mi diye soruyorsun. evet yazar. bizim bolumde motivasyon mektubun yoksa degerlendirmeye girmeden eleniyorsun.

2) "o kadar okumuş şimdi o alanda çalışmak istemiyor, demek ki bizden mezun olunca da aynısını düşünebilecek bi kişilik bu" diye dusunmezler kesinlikle. durumun yukarda yazdigin gibi aciklaman cok mantikli olur bence. iste bir sene sinavlara hazirlanman gerekicegini falan filan. bir de bolumunden memnun olmamak ve baska birsey okumak istemek kotu birsey degil aksine ne istedigini bildigini gosteriyor.

baska sorun olursa mesaj atabilirsin.
  • yonge and bloor  (02.05.14 14:16:25) 
mektup gerekiyor demiyorlar, desirable but not a must şeklinde tanımlı. şimdi yazıyorum bir tane. mümkün olduğunca özgün olabilmek için internetten örnek falan da araştırmadım, olduğum gibi ne düşünüyorsam öyle yazıyorum. bitirince göndermek isterim :)


  • letheavendangered  (02.05.14 14:24:42) 
Avrupada yaptigim bircok basvuruda sartsa sart diye belirtilmisti hep. bunda optional olunca tereddut ettim, ama yazdim bile.


  • letheavendangered  (03.05.14 01:42:02) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.