[]

İlk Defa Kira ödeyeceğim ama

ailemle kalıyordum şimdiye kadar,
eve çıktım, kirA ödeyecem internetten

eft yaparken ödeme tipini diğer mi yapayım yoksa kira olarak mı işaratleyim
bunlar ne anlama geliyor?

kira olarak işaretlersem, ev sahibine paradan vergiyi kesip mi gönderirler yoksa sadece devlet bilgilensin amaçlı mı
kira eksik gitsin istemiyorum da

 
kira dersen kira geliri olarak görünecek ev sahibinin yıllık vergi alınacak ev sahibinden.

Ha para gene tam gider.
  • basond  (02.05.14 11:24:19 ~ 11:24:42) 
Kesinlikle kira diye seç, açıklamaya da hangi ayın kirası olduğunu yaz. Versin vergisini. Senlik hiçbir durum yok. Tamamen karşı tarafla alakalı.


  • onexey  (02.05.14 11:30:40) 
+1 o seninle alakalı bir bölüm değil, kirayı seç; ev sahibin vergisini versin.


  • stratejisizsiniz  (02.05.14 11:36:01 ~ 12:50:46) 
teşekkürler arkadaşlar kira seçiyorum.


  • ferit85  (02.05.14 11:52:48) 
kiradan masraf alınmıyor zaten. ama versin vergisini diyenler hayatında hiç faturasız ürün almamış mı onu merak ettim.


  • mr fusion  (02.05.14 12:17:02) 
bir ev sahibi aylık kira geliri ne kadar olursa vergi ödemeye başlıyor?


  • ferit85  (02.05.14 12:36:30) 
Faturasız ürünle bir tutanlar olmuş ama internetten yapılan bir ödeme olduğu için, eğer herhangi bir sebeple ev sahibine bir soruşturma açarılırsa, ödemeyi "diğer" seçeneğinde yapmanız sizi de suçlu durumuna düşürebilir.
Maliye'nin ev sahiplerinin peşinde olduğunu biliyoruz; 2008'den itibaren kira gelirleri bu amaçla bankadan ödenebiliyor sadece.

Tıpkı kredi kartıyla yapılan alımlarda fiş/fatura mecburiyeti olduğu gibi, bu işte de başı derde sokmamak için "kira" seçeneğini seçmek en doğrusu.
  • atlantisten gelen adam  (02.05.14 13:04:48) 
bazı ev sahipleri özellikle kira seçme diyorlar. bunları baştan konuşmadıysan eğer kira de gitsin. madem para kazanıyor vergisini de versin zaten fahiş fiyatlar alıyorlar kiradan.


  • vendorth  (02.05.14 16:50:33) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.