[]

acil - bugün doğan annesiz kedi bakimi

akşam 18:00 den beri, 8 saattir 4 yavruyu yaşatıyorum...

sitelere baktım besleme, dışkılatma ve işetme ile ilgili bilgi aldım fakat kaç lokma yedireceğim onu anlamadım. şırıngam vb yok şu anda. ağızlarını aralayıp çay kaşığı ucu ile yenidoğan kedi maması veriyorum.

tam yutamıyorlar da gibi. anlamadım. ne kadar vermek lazım??? elleyince mıyk mıyk ediyorlar sürekli, ne ihtiyaçları var anlayamıyorum. uzman görüşü lazım.

acil yazabilir misiniz?

bazıları sulu dışkıladı, bazıları işedi. ama hangisi hangisi unutuyorum, 3 tanesi birbirine çok benziyor. saçma sapan panik içinde yemek verip ovalayıp duruyorum. içine sıcak su koyduğum iki su şişesi ile sıcak tutmaya çalışıyorum vb.. napıcam ben??:(

 
gerçekten bilen insanlar yanıtlayacaktır. ben bildiklerimi söyleyeyim.

sıcak tutmak şart. zaten birarada durmaya şartlanmışlardır. birbirlerinden çok uzakta duramayacakları koli, kutu gibi bir yerde durmaları iyi olabilir.

emme içgüdüleri vardır. beslerken o ihtiyaçlarını karşılamak ve daha kolay beslenmelerini sağlamak için eldiven kullanabilirsiniz. şurada bir örneği var: www.youtube.com

ama asıl daha güzeli eldiveni giyip siz bileğinizden doğru sıvı kedi mamasını eldivene dökerken, parmak uçlarını deldiğiniz eldiveni onların meme gibi emmesini sağlayabilirsiniz. bununla ilgili bir görsel vardı ama bulamadım.

aha buldum: i.hizliresim.com

şırınga olmadan da yapılabilir.

aklıma gelenler bunlar. çook kolaylıklar dilerim.
  • klasikko  (02.05.14 02:41:15) 
Öncelikle şunu söylemeliyim ki çok zor bir işe kalkıştığınızı bilmenizde fayda var. Herşeyi mükemmel yapsanız bile yavruların yaşama şansı %50. Yani en iyi ihtimalle o 4 yavrudan 2 sini kaybedeceksiniz. Bunu bilin ve hazırlıklı olun. Zira bir sabah uyandığınızda sıcak kalsınlar diye koyduğunuz su şişesinin üzerinde cansız yatan minik bir yavru bulmak psikolojinizi çok kötü etkileyebilir.

Şimdi gemen bir şırınga edinin. Çünkü yavruları beslemenin en kolay yolu bu. Bir kez alışınca kolayca besleyebilirsiniz. Alışma evresi hem siz hem yavrular için geçerli tabi.

Asla süt, mama ya da benzeri bir sıvıyı yavruların yanına koymayın. Hipotermiye karşı çok duyarlılar ve o sıvıya bütün vücutlarıyla dalıp ölme ihtimalleri oldukça yüksek.

En az beslenme kadar dikkat etmeniz gereken şey dışkılatmak. İşer mi sıçar mı bilmem lakin anneleri her yemekten sonra diliyle yalayarak yavrularını çişe yada kakaya zorlar. Mevcut durumda bu işi siz üstlenmelisiniz. Bir parça pamuğu ılık suya batırdıktan sonra, ritmik hareketlerle, incitmeden karnından dışarı doğru masaj yaparsanız kolayca tuvalet ihtiyaçlarını giderdiklerini göreceksiniz.

Mama aldıysanız daha iyi tabi ancak olmazsa şeker, yumurta ve sütü karıştırarak da mama elde edebilirsiniz. Miktarları aklımda değil, google'da bulabilirsiniz.

Umarım yavruları hayatta tutabilirsiniz. Kolay gelsin.
  • muratti36  (02.05.14 03:53:07) 
Bu arada miktar sormuşsunuz... Şırıngayla beslerken ilk birkaç seferde şırıngaya resmen saldırıyorlar. Şırıngayı ağızlarına almak istemediklerinde doymuşlar demektir. Yani onlar içtiği sürece beslemelisiniz. Bildiğim kadarıyla bunun bir standardı yok.


  • muratti36  (02.05.14 03:57:08) 
1i öldü yavruların.

Not: bu arada 2 gün önce 5 sağlıklı yavru doğurmuş bir anne kedinin yanına koydum bunları. anne başta ne evet ne hayır dedi. ancak biraz önce biraz yaladı. onu da ben plasenta kalıntılarını biraz sileyim dedim de nemliler diye yaladı galiba. kendi yavruları anneyi emiyor, her şey yolunda görünüyor. ama diğer (kalan) 3 yavru aranıyorsa da memeyi ağızlarına almayı başaramadı, ondan çay kaşığı ile dışardan besliyorum zaten...
  • dirmit  (02.05.14 05:01:27) 
semt neresi? bende yavru kedi biberonu var, vereyim


  • innerbliss  (02.05.14 11:18:50) 
Anne kedi yavruları yaladıyssa kabul etmiş demektir. o yavruyu çok ellemeyin ki kokunuz sinmesin.


  • nymphe  (02.05.14 11:23:15) 
Bizim ki de yeni doğurdu. İstanbul'dayız. Ötekilerin yanına karıştırırız. Hala çözüm bulamadıysan. en azından deneriz. benimle ve ya pritadki ile temasa geçebilirsin.


  • karanligin sol eli  (02.05.14 18:52:51) 
Sonuçtan haberdar ederseniz sevinirim.


  • muratti36  (03.05.14 02:25:37) 
dün gece 1i daha öldü. 2si hayatta şimdilik. fakat birinden pek umutlu değilim. hala emmeyi beceremedi ve mama ve su şırınga etme çabalarım sırasında da pek olumlu, aman yiyeyim içeyim tablosu çizmiyor. ve artık çok hareketsiz.

güzel haber: baştan beri en çok yaygara koparan, en hareketli olan eleman emmeyi beceriş durumda!

pişmanlığım şu ki keşke yavrulara tereyağ sürme buluşundan daha önce haberdar olsaymışım.
anne yaladı dediğim biraz nemlilerdi ve o sıra 2-3 dil darbesi idi. fakat bu gece popolarına ve bilumum yerlerine tereyağ sürdüm ki anne aldı sazı eline şapur şupur yaladı veletleri. aklınızda bulunsun!

not: yavruları ellemek anneyi pek rahatsız etmiyor kendi öz yavruları da dahil çok bağırtmadıkça fazla ilgili görünmüyor kutudan aldığımda. epey bir güveniyor.

buraya kadar olan destekleriniz ve fikirleriniz çok teşekkürler.
dünyanın bütün kedi anneleri birleşin!

şu yavru yaşarsa yarın ilk iş çok iyi bir veterinerle konuşup ne gerekiyorsa yapacağım. unutmuştum ben uzak olduğu için, bakırköy veteriner kliniği vardı oysa, epey iyiydi hekimi. belki sihirli bir formül, mama markası falan söyler...
  • dirmit  (03.05.14 04:18:34) 
karınlarında sertleşme olup olmadığını kontrol ettiğini varsaysam da yine de yazayım da bulunsun diyorum. barsak hareketleri üzerlerine koku sindirmeyecek bir şekilde, göbeklerine masaj yapılarak sağlanmalı. yani emdikleri yedikleri halde karınları yumuşaksa zaten sorun yok da. öyle işte.


  • namus ninjası  (03.05.14 04:24:32) 
ben de ufak bir şey yazayım; 2 haftalık 5 ponçik var bende de. anne yavrulardan birini dışlayıp 2 gün kadar emzirmemişti. ben de şırıngayla besleme olayına girdim ama başaramadım. şırıngayı ittirme olayı sıkıntıydı, bi anda yavrunun yutamayacağı kadar çok damla geliyordu, emmekte zorlanıyordu falan. damlalık kullanmıştım o da satılıyor eczanelerde. ileride şırıngada sorun çıkarsa aklınızda bulunsunç


  • rakunzelll  (04.05.14 01:31:15) 
4 yavrudan 1 i hayatta kaldı. annenin kendi yavruları ve bu fazladan gelen 1 yavru çok iyi görünüyor şimdilik. herkese teşekkürler...


  • dirmit  (10.05.14 23:17:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.