[]

Telefon alırken babalara geldim acil yardım :/

Dün de burada soru sormustum nexus 4 mü lumia 1320 mi diye bir arkadas 925 önermisti ki alet kardesimde de var. Cok canavar bir sey, ben de bir telefoncuda, 925 i hic kutusu acılmamıs sıfır bir halde 950tl ye bulunca zıpladım. Nedenini sorduğum zaman, paraya sıkısan birinin gsm den alıp bu sekilde telefonu bıraktığını söyledi. Ben de aldım tabi, eve geldim telefonu şarja taktım ilk önce windows ışığı yanıp sönüyordu düzenlik aralıklarla, 10 dakika sonra power tusuna basınca hafif bir titresimden sonra o ışık da gitti. ekrana hiç bir görüntü gelmedi. Telefon calısmasına rağmen ekranda görüntü yok ve artık tuş ışıkları da yok. Telefon calısıyor cünkü kendimi caldırınca çalıyor!

Hard reset ve soft reset denememe rağmen ekran gelmedi, yani hiç görmedim daha o ekranı...

İşin boktan yanı ben bu telefonu satın alırken, bir fatura almadım, ama garanti belgesi içinde( kullanım kılavuzunun arka sayfalarındaki belge) telefonun tüm aksamı kutu içerisinde kutunun jelatini bile açılmamıştı.

Az önce imeisini kontrol ettim, kayıtlı görünüyor, o konuda da bir sıkıntı yok.

Şimdi ben ne yapayım, nasıl bir yol izleyeyim?

Sim kartı da kestirdiğim için evimde internet yok, arkadaştan yazıyorum. Acil cevaplarsanız cok sevinirim bir süre sonra eve gidicem cünkü.

 
ilk iş aldığın yere git.


  • kyha  (01.05.14 22:44:15) 
nokia almak enayilik değil de fatura almamıs olmam enayilik. nokianın yetkili servisi faturasız bakar mı?


  • sahipsiz  (01.05.14 23:11:52) 
sizin kullandığınız telefondan değişik bir telefon alınca insan niye enayi oluyor anlamadım???

nokia şirketi duyurudaki bir kaç cincöz için üretim yapmıyor herhalde.

bir sürü insan nokia kullanıyor. hiçbir arızası, aksaklığı da olmuyor.

fatura niye almadın? indirim mi yaptı adam?
  • mea maxima culpa  (02.05.14 00:10:44) 
evet dostum, piyasa fiyatının bir miktar altına bulunca atladım...
imesini kontrol ettim imei kayıtlı diyor, telefonun garantisi devam ediyorsa değişim veya tamir talep edemez miyim teleservice e giderek?

  • sahipsiz  (02.05.14 00:15:44) 
bu kdv ödemeleri kalkınca fatura biriktirmeyi ve almayı bıraktık, ancak her zaman almak lazım fatura. özellikle elektronik ürünlerde garanti yerine geçtiğini unutmamak lazım.

e eskiden kullanım kılavuzunun içinde garanti belgesi oluyordu, onu imzalatıp, kaşeletiyordun. ondan yok mu?

yarın git adamdan fatura almaya çalış bari.

peki içindeki bataryayı filan çıkartıp tekrar taktın değil mi? bu lumia lar biraz geç açılıyor.
  • mea maxima culpa  (02.05.14 00:20:16) 
dostum, fatura alabilir miyim oradan bilmiyorum sonucta telefon daha önce biri tarafından gsm sirketinden alınmıs ve nakite cevirmek icin hic kullanılmadan sıfır yani paketi bile acılmadan satılmıs. jelatini bile uzerindeydi. o dediğin kullanım kılavuzu arka sayfasındaki garanti belgesi mevcut. ben diyorum ki şimdi direk nokianın teknik servisine gitsem onarım veya değişim yaparlar mı? sonucta benim isimim ve imzam hic bir yerde yok. acaba cok pis taklaya mı geldim.


  • sahipsiz  (02.05.14 00:27:54) 
batarya konusuna gelince bu tek parca telefon bataryayı cıkartamadım ama hard ve soft resetleri denedim, microsoftun sitesinden firmware ı bile update ettim. kac kere reboot attım bana mısın demiyor. telefon acılıyor ama hiç ışık, ekran yok. komple black.


  • sahipsiz  (02.05.14 00:28:51) 
kaşe, imza, tarih olmadan olmaz o. adamlar ne bilsinler senin o telefonu çalmadığını?


  • mea maxima culpa  (02.05.14 00:37:07) 
e ne bok yicem ben o zaman? patladık mı?


  • sahipsiz  (02.05.14 00:37:48) 
yarın dükkana git. fatura almaya çalış, garanti belgesini de imzalat.

sim kartın kesilen yeri durmuyor mu? içine geçirip eski telefona takabilirsin.
  • mea maxima culpa  (02.05.14 00:44:49) 
iyi de arkadaşlar ambalajı açılmamış telefonun bozuk olduğunu nereden anlayıp, sonra başkasına kakalıyorlar?

6. hisle mi?
  • mea maxima culpa  (02.05.14 01:06:37) 
@minik donut canavarı yazdıklarını okuyunca ben de bir 6. his geliştirdim. valla.

umalım böyle bir şey olmasın da ufak bir aksaklık olsun.
  • mea maxima culpa  (02.05.14 01:26:45) 
abi telefonu ilk taktığımda, windows tuşu klasik yanıp sönüyordu 10 dakika sonra power tuşuna bastım herşey gitti. ama telefon çalışıyor, annemin telefonundan çaldırdım gayet çalıyor ama ne ekranda ne tuşlarında ışık yok. kaç kere hard, soft reset denedim olmuyor.

yarın bu adam hiç bir şekilde almazsa garanti de imzalamazsa ne olacak? patlayacak mı bu alet bana? bunu düzelttirme şansım yok mu hiç bir yere?

benim için iade önemli değil sorunsuz çalışacaksa tamir olmasında da problem görmüyorum.
  • sahipsiz  (02.05.14 01:44:28) 
adamın garantiyi imzalamaması ya da geri almaması için dolandırıcının önde gideni olması lazım.

adı sanı bilinen bir dükkansa adam mutlaka geri alır.
  • mea maxima culpa  (02.05.14 01:49:10) 
@donut canavarı ben bu konularda biraz safım, ikinci el işlerinden de anlamam.

sen ayrıntılı anlatınca anladım bu işi nasıl yaptıklarını.
  • mea maxima culpa  (02.05.14 01:50:03) 
abi mekan izmirde, doğubank gibi bir yer çankayada, karşılıklı yanyana sürüsüyle telefon dükkanından bir tanesi... hepsi ahpab.


  • sahipsiz  (02.05.14 01:54:52) 
internette araştırıyom bu problemi yaşayanlar olmuş solution ları deniyorum bende işe yaramıyor. ya şans olsa kız doğarmışım anasını satayım.


  • sahipsiz  (02.05.14 01:58:17) 
Biz de öyle aldik telefonu adam faturasini verdi satan adam bırakmış. Yeni fatura kestiremezsin eğer başkası getirmiş al bunu sat demisse peşin para için. Aynı imeiye iki farklı fatura kesilmez. Garantisi de ilk alındığı tarihten başlar. İmei'den garantisinin çıkması lazım serviste ama kaç yıllık olduğuna falan bakamazlar. Bitmiş dolmuş da diyebilirler.


  • Lim5  (02.05.14 02:04:23) 
Lim5 telefon lumia 925 yani 1 yıllık falan aşağı yukarı, garantisi bitmiş olamaz. Beni rahatsız eden husus şu, bu telefon başkasının adına alındı ve ben mal gibi fatura almadım. Şimdi servise götürsem, beni kapıdan kovmasınlar?


  • sahipsiz  (02.05.14 02:07:48) 
Telefonun başkası adına olması bir şey değiştirmez de 1 yıllık telefonu hiç acmamalari çok acayipmis. Fatura bulmanı isteyebilirler ama sorgulayinca garantisinin çıkması lazım. Bir dene sen.


  • Lim5  (02.05.14 06:50:34) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.