[]

yoğurtlu sos..

..ama sıcak olacak. daha doğrusu şöyle: önceden krema kullanıyordum sos malzemesi olarak, sonra da labne peyniri kullanmaya başladım -yani sıcak makarna sosu ya da tavuk sosu. sosu pişiriyorum yani tavada- ikisi de az buz yağlı olmadığı için, yoğurt kullanmak istiyorum, içine de diğer malzemelerimi katacağım işte, ama sıcak tavada yoğurt bozulur mu? hemen yapılıp yenecek. internetten aradım ama sıcak sos göremedim, duyuruda da göremedim. evde az bir yoğurt var da rezil etmek istemiyorum direkt makarnanın yanına yiyeyim olmadı.

- neden sıcak sos istiyorum, çünkü içine peynir ve mantar da atıyorum ben. bir de köri tozu -köri sosu değil, direkt toz olarak satılıyor ya bazı baharatçılarda, ondan koyuyorum. bazen de koymuyorum, ama neyse yani güzel oluyor tadı, tavsiye ederim :D

bu arada modlara not: kategorilerde yemek göremedim, soru diye açtım ama, duyuruda çok fazla yemek sorusu var, eğer öyle bir kategori yoksa açmayı düşünmez misiniz? güzel olabilir :)

 
yoğurdu o şekilde ısıtırsan kesilir maalesef.


  • trinitrotoluen  (01.05.14 21:04:31) 
sıcak yoğurdun fikri bile hiç hoş değil:)

labne ile süt karıştırmayı deneyebilirsiniz.
  • goldentitan  (01.05.14 21:14:54) 
@goldentitan: onu yapıyorum zaten de, işte labne de yağlı kullanmak istemiyorum.

edit: ha bir de, sıcak yoğurdu ben de sevmem, içine bir sürü şey atacağım ama :) yani tadı yoğurt gibi olmayacak.
  • pasp  (01.05.14 21:16:53 ~ 21:17:26) 
(bkz: creme fraiche)

Taze Krema (Creme Fraiche)

Malzemeler: 250 ml. için,

200 ml. krema
50 ml. kefir veya buttermilk
Tarif:
Temiz bir kavanozun içine kremayı ve kefiri koyun. Kaşıkla iyice karıştırıp, kavanozun ağzını hafifçe kapatın.
Karışımı oda sıcaklığında (21 ila 27 C derece arasında) 24 saat bekletin. Eğer ortam serinse, kavanozu mutfak havlusuna sarın. Bu sürenin sonunda krema koyulaşacak ve tadı hafifçe ekşileşecek. Kavanozun kapağını sıkıca kapatın ve kremayı buzdolabına kaldırın.
Taze krema buzdolabında 2 hafta bekleyebilir. Bekledikçe daha koyu kıvamlı olur ve tadı yoğunlaşır.
  • zihuatanejo  (01.05.14 21:27:53 ~ 21:30:23) 
ben süt kullanıyorum direkt, yarım yağlı. biraz un kavuruyorum içine ama kıvamlı olsun diye.


  • mutevazi  (01.05.14 21:28:30) 
@zihuatanejo: güzel ama bu da yağlı :( . gene de başka bir zaman deneyebilirim, teşekkürler. yoğurtlu bir tarif yok değil mi? :(


  • pasp  (01.05.14 21:42:47) 
neden yoğurt ısrarı? alakasız bir şey ama biraz yağlı beşamel sos yap çok yakışıyor içine dee biraz ıspanak yaprakları üzerine beyaz peynir.. makarna yemeyi bırakmasaydım kalkar yapardım.


  • mr fusion  (01.05.14 21:46:45) 
alternatif olarak yazdım. kremadan daha hafif, daha ekşimsi. yoğut yerine tereyağ, un, süt, karabiber, peynir karışımı ile sos yapın, daha güzel olur.


  • zihuatanejo  (01.05.14 21:50:31) 
alakasız biçimde kolestrolüm yüksek çıkmış -ailede var- sürekli bu tip soslar yapmıyorum, yani ayda üç-dört maksimumdur. normalde de düzenli beslenirim, dikkat ederim yani yediğime, yağlı şeyler yemem ailedeki kolestrol hikayesinden dolayı. bende şu zamana kadar yoktu ama çıktı işte, daha da dikkat etmem gerekiyormuş, o yüzden sağlıksız olmayan ama gene de belli bir miktar yağ içeren her şeyi çıkarmaya çalışıyorum yeme düzenimden. ne bileyim, etin yağsız kısmı, tavuğun göğüs kısmı sadece misal -zaten derisini falan sevmem, ama but falan güzel oluyordu- ne bileyim, yağsız peynir, yoğurt falan tüketmeye çalışıyorum. fast food zaten yemiyorum da, işte var olanları da azaltmaya çalışıyorum. belki anlık bir yükselme olmuştur, bilemiyorum ama bir dahaki aya tekrar test yaptıracağım, o zamana kadar düşmezse doktor ilaç da başlayabiliriz belki, dedi. ondan yani. bir de tavuk falan sossuz gitmiyor, hani makarnayı yersin de. onu bile yağsız yaptım şimdi, düşün. gerçi makarnayı da çıkarsam iyi olacak sanki yeme düzenimden, bilemedim :( öyle çok yemiyorum ama iyi olur çıkarırsam :( elveda ay, elveda feza..


  • pasp  (01.05.14 21:59:43) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.