[]

lys için kaynak

lys-5 yabancı dil (ingilizce) için güzel, yararlı bir kaynak bilen varsa söylerse sevinirim.




 
80 soruda kaç net yaptığını belirtirsen bir şeyler söyleyebilirim.


  • brkwashere  (01.05.14 17:34:14) 
Dilko ve ELS.
Dilko daha temeldir çok zorlamaz öğretir. ELSnin soruları lysye daha yakındır sınava hazırlar.

  • legolasin son oku  (01.05.14 17:35:03) 
lise 3 ve 4'teyken (3-4 sene öncesine tekabül ediyor) hocalarımız bize habire ELS dayardı, LYS'den daha zor olduğunu söylerlerdi. denemelerde 80'de 75'in altına düşmememe rağmen, ELS'nin sadece tense testinde bile 20 soruda 3-4 yanlışım çıkardı.

netekim ELS'de 67-68'lere kadar inmişken, LYS'de 77'yi çakmıştım. o yüzden kesinlikle ELS diyorum. kol gibi valla. benim gibi düz ingilizce bilginle, cümlelerde mantık falan aramadan türkçe okur gibi okuyarak yapıyorsan biraz burnun sürtülür.
  • pescador  (01.05.14 17:40:09) 
@brkwashere : 80'de 55 doğru falan yapıyorum çalışmamış halimle. dil öğrencisi de değildim lisedeyken.


  • the thing that should be  (01.05.14 19:19:42) 
dilko-els-dilfem-yds sırasıyla gitmeni tavsiye ederim. yds turkiye geneli sınavı var 2 tane bu senenın onları kesın coz derım. cok zor ve kalıtelı sorulardı.
bunun dısında els vocab kitabı al derim. reading seviyene göre ayrı reading kitapları da var guzel ona da bakabılırsın. başarılar.

net olarak 75 yukarısı desen rakibim olduğun için yorum yapmayacaktım :D
  • brkwashere  (01.05.14 23:25:50) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.