[]

iyi bisiklet kötü bisiklet

hocam şimdi ben düz adamım. çayımı şekerli içiyorum. biliyorum şekersize alışsam bir daha şekerli içemem. herkes öyle söylüyor..

neyse ben ve benim gibiler için bisikletler şöyle ayrılıyor (siz ayırmıyorsanız bilmiyorum)

vitesli bisiklet ve vitessiz bisiklet.. bu kadar..

vitesliler de kendi arasında
6, 12, 18, 24 diye 4e ayrılıyor.

şehir bisikleti dağ bisikleti de var bak.. bana kalırsa çamurluk zincirlik sepet vb hepsinde olmalı ama dağ bisikletinde olmuyor neden bilmiyorum..

onun harici, "iyi bir bisikletin;
aktarıcı markası şöyle olsun..
3x7 sistemin kötü abi bence 6x4 ya da 5x5 matris sistemler olmalı.
set markası altus olsun
fren v değil X olsun
maşa çok önemli maşanın iyisi uzun olanıdır maşa uzun olmazsa bisiklet çok kekremsi oluyor.
kadro boyu 48 olmaz 50 de olmaz abi 49 olacak"


gibi gibi hiç diyaloglar yapamadım. hiç anlamıyorum. biniyorum. pedal çeviriyorum.

iyi bisiklet neden iyi kötü bisiklet neden kötü?

benim bi pinokyo bisikletim var. bit pazarından aldım 30tl 10tl masraf yaptım uzuuuuuuun süredir kullanıyorum. kadromun boyunu bilmiyorum. her gün 8km yol yapıyorum. seleyi yükselt diyor görenler. anahtar yok diye yükseltmedim. eksikliğini de hissetmedim. yükselirse ne olacak onu da bilmiyorum. biniyorum. pedala basıyorum. tekerlekler dönüyor..

arkadaşıma bisiklet baktık. 150 liralık olanla - 2150 lira olan arasında fark göremedikte. nesine bakmak lazım?

Bu bisiklet 269 tl
mcdn01.gittigidiyor.net

bu bisiklet 3150
www.evemagaza.com

aradaki 2881 tl lik fark nedir?

NOT: şu duyuruya ithafen www.eksiduyuru.com Özel mesajla bonesaw kullanıcısına sormuştum. henüz cevaplamadan benim gibi düz adamlar da faydalansın diye buraya çekiyorum.

 
ilk bisiklet 20 kilodur büyük ihtimal, ikinci 7-8.


  • 6 yasimdan beri metal dinliyorum  (01.05.14 16:04:17) 
markası, bisiklet üzerindeki aksamın kalitesi ve en büyük etken de bisikletin ağırlığı olabilir.
ucuz olan bisikletin kadrosu alüminyumken muhtemelen diğer bisiklet carbondur

  • anil  (01.05.14 16:12:07) 
3150tl olan: 11,9 kg diyor
269 tl : 14kg

edit: pahalı olanda bu özellikleri
Frame : PRO RACE ALLOY 7005 DB HYDRFORMED TAPERED
Fork : ROCKSHOX XC30TK QR COIL 100MM + POPLOC
Headset : FSA ORBIT N°57B 1 TAPERED
Bottom Bracket : SHIMANO PRESS FIT KSMBB7141A
Crankset : SHIMANO FCM552 24x32x42 HOLLOWTECH II 10S
Stem : EASTON EA50 8° 31,8 75MM (S), 90MM (M), 100MM (L,XL)
Seatpost : EASTON EA50 31.6x350
Handlebar : EASTON EA30 LO 31,8x20x635
Front derailleur : SHIMANO KFDM59110L6 DEORE 10S
Rear derailleur : SHIMANO RDM670 NEW SLX SHADOW 10S
Brakes : SHIMANO BRM395 160MM
Shifters : SHIMANO SLM591 DEORE 3x10S
Saddle : SELLE ITALIA X1 WHITE/RED
Wheel : MACH1 SUBZERO + SHIMANO RM66 32H
Sprocket : SHIMANO HG62 11-34 10S
Tires : SCHWALBE RACING RALF 26x2.1
Weight : 11,9 kg
Size : S,M,L,XL
  • ibomiu  (01.05.14 16:21:35 ~ 16:22:23) 
ben o kadar da ayıramıyorum,
bu yaz bisiklet alıcam, iyi bisiklet* olsun istiyorum
duyuruyu takipteyim
  • jimjim  (01.05.14 16:25:18) 
iyi bisiklet:

1-hafif olacak.
2-gobek ve cant aksami iyi olacak
3-vites arka attrici vs gibi parcalarin ust duzey olmasina gerek yok. duzgun kullanirsan hepsi ayni. ama agirliklari da model arttikca hafifliyor
4-amacina uygun bisiklet alinmali

yazlikta sahilde duz yolda bineceksen bisanin vitessiz kontra fren agir bisikletleri bile isini gorur hem de agir olmasi daha fazla efor sarfetmeni ve ter atmani saglar.

ama yok ben asfaltta binecem ama km de yaparim 150 200 km binerim diyosan yol bisikletlerine ve yaris bisikletlerine bakman lazim.

yok ben ormanda arazide gidecem yollar cakil cukur diyosan kalin tekerli sehir bisikleti ya da dag bisikleti almalisin.

ayrica uzerinde amortisor olan bisikletleri tavsiye etmem. hele ortasinda da amortisor varsa kacin. hem ekstra enerji harcarsiniz hem de cok cabuk curuyor o parcalar.
  • ergenpezeveng  (01.05.14 17:03:21) 
bayağı bir soru sormuşsun. iki bisiklet arasındaki farktan başlayayım:

bir kere lapierre ithal, tunca yerli. fiyat ayrımının başlama noktası burası.

kadrolara gelirsek tunca hi-ten kadro kullanmış. hi-ten bisikletlerde kullanılan en ucuz çelik çeşidi. bisiklet kadrosu çelik olmaz mı? olur. ama çelik kadro kullanan firmalar inanılmaz kaliteli alaşımlar üretiyorlar ve o ürettikleri çelik kadrolar da efsane oluyor zaten. ama artık kalmadı sanırım pek. hi-ten bunlarla kıyaslanacak bir çelik değil. su borusu da derler, o şekilde anlayabilirsin hi-ten'in ne olduğunu. lapierre ise alüminyum kullanmış kadrosunda. alüminyum kadrolar çelik kadrolara göre daha hafif ve gelişen teknoloji sayesinde alüminyum kadrolar da çelikler kadar sağlam artık. hi-ten'i çelik kabul etmiyorum burada, alüminyumla hiç kıyaslama.

maşalara gelelim, tunca büyük ihtimalle yine hi-ten'den imal düz bir maşa kullanırken, lapierre amortisörlü, orta seviye diyebileceğim bir maşa kullanmış.

jantlara bakarsak tunca'nın jantları hakkında bilgi yok ancak onların da herhangi bir mahalle bisikletçisinde 20-30 liraya bulabileceğin jantlardan olduğunu tahmin ediyorum. lapierre'in jantları mach1 subzero çemberler ve shimano göbeklerden oluşmuş. şunu söylemem lazım ki lapierre'in jantları da iyi değil fakat her haliyle diğerlerinden iyi oluyor tabi. burada iyi kıstasımız tahmin edebileceğiniz gibi hafiflik ve sağlamlık.

gidon, gidon boğazı ve sele borusu tunca'da en ucuz şekilde imal edilmiş, muhtemelen yine çelik. lapierre'in bu parçalarının hepsi easton marka. itiraf etmem lazım ki lapierre'de kullanılan jantın da bu parçaların da markalarını daha önce hiç duymadım. ya o kadar kaliteli değiller ya da türkiye'de tercih edilmediğinden bilmiyoruz.

-edit: easton gayet ünlü ve iyi bir markaymış lan, ben ritcheylere bakmaktan başka bir şey görememişim.-

tunca'nın hiç bahsedilmemiş olan selesi ve lapierre'in selle italia marka selesini de geçtikten sonra lapierre'in en büyük farkı atacağı kısma geliyoruz.

tunca çin'den gelen sunrun marka bir vites seti kullanmış. aynı markayı zamanında kullanmış biri olarak vitesinizi istediğiniz dişliye atmanın pek kolay olmayacağını söyleyebilirim. atmadığı dişliler de olacaktır muhtemelen. öte yandan lapierre'deki shimano deore/slx kombinasyonu vites setiyle vites geçişlerini hissetmezsiniz bile. bunlar shimano için bile üst düzey sayılan parçalar iken sunrun dediğimiz marka shimano sis kadar bile iyi değil. ayrıca sunrun marka rublemi pedala asılarak kırmıştım ama henüz shimano ruble kıramadım, kırana da rastlamadım.

son olarak frenleri kıyaslayacaktım ama bir gülme aldı. tunca'da markası belirsiz bir v-fren var. aslında çok da fark etmez markası diye düşünüyorum, fren pabuçlarını değiştirince hepsi aynı olurmuş gibi geliyor. lakin lapierre'de hidrolik disk fren var, yine shimano marka. bunun rahatlığını ve performansını kullanmadan hayal etmeniz güç.

lastikleri unutmuşum. tunca'nın lastikleri yine muhtemelen markasız, bisikletçilerde 20-30 liraya bulunan lastikler iken lapierre schwalbe racing ralph kullanmış.

son söz olarak, üst düzey bir bisikleti bir seferliğine sürmeniz benim bu anlattıklarımdan çok daha güzel bir şekilde anlatacaktır bu ikisi arasındaki farkı.
  • bonesaw  (01.05.14 17:58:23 ~ 04.06.14 18:14:26) 
daha genel konuşmamız gerekirse bisikletler hakkında, büyük oranda @ergenpezeveng'e katılıyorum. kullanım amacınıza göre bisiklet alın. sahilde sürmekten başka bir işiniz olmayacaksa bütün bisikletler size aynı tadı verecektir. tek derdiniz iki teker üzerinde olmaksa, keyif için sürüyorsanız ucuza kaçmanız bile iyi belki. paranız cebinizde kalır. specialized marka, 8.5 kilogram bir dağ bisikleti görmüştüm bir ikinci el ilanında. sadece sahilde kullanılmıştır yazıyordu. bu çok garip bir durum.

bir de bilmeyenlerde çok amortisör daha iyi algısı oluyor. çok amortisör öncelikle çok ağırlık demektir. ihtiyacınız olmayan amortisörü taşımayın boş yere. bu sebepten sadece asfalt yol için tasarlanmış bisikletlerde amortisör yoktur. ama şehir içinde kaldırıma inip çıkma, bozuk yola girme gibi durumlarınız olduğu için, ve bu bisikletler konfor bisikleti olduğu için şehir bisikletlerinde genelde amortisör olur.

bu duyuruyu açmış olmanızdan hareketle, orta amortisörle işiniz olacağını sanmam. dağ bisikletlerinin bile çoğu tek amortisörlüdür çünkü orta amortisör ön amortisörden bile fazla enerjiyi emer. bu da yokuş çıkarken daha fazla yorulmanıza, düz yolda son hızınızın düşmesine sebep olur. çift amortisörlü bisikletler yok mu peki? var. onlar da genelde şöyle işler için kullanılıyor: www.youtube.com
  • bonesaw  (01.05.14 18:10:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.