[]

kazanma motivasyonu

mutlaka kazanmanız gereken bişey varsa, nasıl motive olursunuz? bu bir sınav, yarış, oyun ya da hayatın kendisi de olabilir. yaptığınız şeyden sonra sonuç olarak kazanıp kazanmadığızı da yazarsanız sevinirim.

benim için bu durum şöyle, yapmadan önce içimdeki kazanamama duygusuna odaklanırım. neler yaparsam kazanabileceğimi ve kazanamayacağımı düşünürüm. kazanmaya inanana ve emin olana kadar düşünmeye de devam ederim ve her challange a atlamayı seven bir insan olarak da her zaman kazanamam, zaten elimden geleni yaptığım sürece de kaybetmeyi de her zaman değerli bulmuşumdur, ancak kazanmaya yönelik öğretici olması onu değerli yaptığı için kazanma yüzdesi artmıyorsa bir problem var demektir...

evet nasıl kazanmalıdır insan?

teşekkürler.

 
Sorunu tam olarak anlayamamış olabilirim ama bence o yarış( challange) esnasında öğrendikleri başka bir zaman karşısına çıkıp hayatını kolaylaştırdığı zaman diyebilirim.

Kısa bir süre yarışıp hayatı boyunca ara ara o kazanma hissini yaşayabilir insan çünkü edindiği bilgi, yöntem veya bakış açısı her ne ise artık onun madalyalarından biridir. Ve rutin hayatını sakatlayıp kendini zora sokmasıyla başlayan bir gelişme süreci bu, her insan ufak da olsa benzer şeyler yaşamıştır.
Spor müsabakalarını düşündüğümde olay değişiyor tabi, en keyifle koşan koşucu ödülü yok:)
  • sadegazoz  (01.05.14 15:34:06) 
Kendini ve sınırlarını bilmek de önemli,
7/24 aynı insan olmadığıma inandığım için gerçekçi düşünüp kendimin hallerine bölerim planı.
Film izleyeceksem elimdeki proje ile bağlantılı bir film izlerim ve yemeğimi de izlerken yerim gibi aylaklık sayabileceğim durumları tek bir paket haline getirmeye çabalarım.
Onun dışında işin başından kendimi kaldırmamak için o an aklıma ne gelirse ertelerim, 5 dk sonra kalkarsın derim içimden, bakarım 5dk değil 2 saat çalışmışım üstüne
  • sadegazoz  (01.05.14 15:41:04) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.