[]

duygusal türk mantığı

sizi durduran sebeplerden biri midir? basarıya sizce engel mi ülkemizde? siz de yurtdısına cıksanız basarılı olacagınızı adınız gibi biliyor musunuz?

edit: arda turan örneğini alabiliriz.

siz mühendis o futbolcu. siz doktor o futbolcu gibi.

 
annem babam hayattayken yanlarında olmak için yurtdışında kabul aldığım çok iyi okullara gitmedim, gitsem uzun vadede hayatım çok daha iyi olabilirdi ama her şey aynı anda olmuyor.


  • kayranin kedisi  (01.05.14 00:01:16) 
beni durdurabilecek ya da başarımı engelleyebilecek bir sebep kesinlikle değil ancak gözlemlediğim kadarıyla çoğu insan için bu duygusal yanın ağır basma durumu bunlara engel. yurtdışına çıksam (ki yarın fırsatım olsa çeker giderim) geri dönme sebebim olamaz.


  • legolasin son oku  (01.05.14 00:04:06 ~ 00:06:33) 
yurtdışı ortamlarında kalmış bir insan eğer mal değilse bu farkı acı şekilde tecrübe edip kendini değiştiriyor. bu tecrübe edenlerden biriyim, başarılı sayılmam; ama birebir etkisi olduğunu düşünüyorum. en basit örneği;

tr'de müdürüne yada patronuna; hacı sevgilimden ayrıldım kusura bakma geçen hafta işe gelemedim diyip paçayı sıyırabilecekken, disiplinli bir avrupa ülkesinde seni dinlemeden siktiri çekerler. nasıl olsa adam bol diyerekten. böyle olunca aklın fesatlığa, uyanıklığa, çakallığa değil işe, disipline çalışıyor.
  • mayeskuel  (01.05.14 00:05:36 ~ 00:07:47) 
mesela bir hoca ile phd asistanligi icin anlasmisken baska bir yerden daha cok parali teklif geliyor. turk mantigim ilk hocaya ayip olacagini, sozume sadik kalmami soyluyor. abd mantigi ile dusununce hocaya direkt "daha fazla para veren teklif var, ya teklifini artir, ya da oraya gitcem" diyorum.

ya da turk mantigimla hocama hoca diye hitap ediyorum, bu da aramizda duygusal bir yakinlik sagliyor, adama gidip "ya hocam, sunu anlamadim" diyebiliyorum. abd mantigimla adam 50 yasinda profesor olmasina ragmen adiyla hitap ediyorum. bu da beni onun kucuk-yeni yetme ogrencisi olmaktan cikarip, adamin is arkadasi durumuna sokuyor, haliyle is cercevesi disinda bir yakinligimiz olmuyor. bu yuzden istediklerini daha keskin istiyor, ben de yapmam gerekenleri daha disiplinle yapiyorum.

turkiye'de adamin performansi kotu, patron colugunu cocugunu dusunup pat diye kovamiyor. abd'de adam bir sabah ise gittiginde kapida guvenlikler karsiliyor, bizimle birlikte yukari cikip esyalarini topla, kovuldun diyorlar. herkes bu yzuden isine daha dort elle sariliyor.

gibi. bizdeki abi-abla-hoca-kardes vs. gibi hitaplar bir kere, mesafe eritip, profesyonel hayati kisisellestiriyor.
  • aklimiseveyim  (01.05.14 06:13:53 ~ 06:19:27) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.