[]

2D Oyun yapımı(nerden başlamalı)

Merhaba
Kafamda birkaç oyun fikri var ilerde onları yapmayı düşünüyorum fakat çözemediğim şeyler var.2D dememin sebebi 3D istesem de yapmam yılları alır.Kendimi o seviyede hissetmiyorum.Gerçi 2D yi de yapamam şuanda ama en azından kafamda bir yol var.

Şuanda Android uygulama geliştirme ile uğraşıyorum.Daha doğrusu pek uğraşamıyorum okul vs sebebiyle.Birkaç Android uygulaması yapıp sonra o oyunları yapmayı düşünüyorum.

Oyun olayına sağlam bir temelle başlamak istiyorum.Videodan izleye izleye kodları anlamadan adamın yaptığı oyunun aynısını yapmak istemiyorum.

Sizce şu yol haritası doğru mu?
1-oyun yapımı ile ilgili genel kavramları öğrenmek
2-Java ile oyun yapımını öğrenmek
3-Libgdx öğrenmek(Uygulamam iOSta da çalışsın sadece Android olmasın diyorum)
4-Oyunu Libgdx ile yapma

 
unity3d.com her ne kadar 3d olsa da 2d cok rahat yaparsin.


  • compumaster  (30.04.14 20:53:44) 
(bkz: phaser.io)

www.lessmilk.com

bu adamı da takip edebilirsin.

3-Libgdx öğrenmek(Uygulamam iOSta da çalışsın sadece Android olmasın diyorum)
libgdx iyidir hoşdur da. şöyle bir sıkıntısı var. yardımcı toollar yönünden biraz sıkıntılı.

4-Oyunu Libgdx ile yapma
dökümantasyon ve örnek açısında zengin.

bu tecrübende söyle bir öneride bulunayım. ilk aşamda kafandaki fikri yapmaya çalışmak değil de. daha basit şeyler yaparak neler yapabileceğini keşif etmek daha faydalı olacaktır. örneğin en basitinde flapybird oyunu yapmak. github dahi hazır yapılmışını bulabilirsin.

dediğim gibi lessmilk blogunu oku. güzel ipuçları barındıryor.
  • mayhemdemon  (30.04.14 20:56:58 ~ 21:29:29) 
Pek tercih edilen bir yol degil ama c++ biliyorsan

lazyfoo.net
  • buhebu  (30.04.14 21:06:56) 
compumaster

Esas amacım mobil yazılım sektöründe olmak.Kısa vadede android üzerine düşünüyorum.Yaptığım uygulamalar tutsun marketlerde indirme sayısı iyi rakamlara ulaşsın.Hayalim bu aslında.Malum mobilde en çok tutan şey oyun.Bu yüzden oyun yapmak istiyorum yani oyun üzerine bi idealim var diyemem.

unity i ben de düşünüyordum ama fazla geniş.Sanki oyun geliştirme işine hayatınızı adamayacaksanız gereksiz bir uğraş gibi gözüktü gözüme.Programı anla yapısını anla vs. çok vakit kaybedecekmişim gibi hissediyorum.Kafamdaki fikirler dediklerim de aslında yapımı zor oyunlar olmayacak.Sadece keyifli oyunlar olacak.Markette tutar diye tahmin ediyorum.

Teşekkürler herkese cevaplar için
  • amusan  (30.04.14 21:15:41) 
coding falan uğraşmayayım diyorsan gamesalad'a falan bakabilirsin.


  • lehim ve havya ile mikrocip yapan adam  (30.04.14 21:46:16) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.