[]

tanımadığın yabancı birine fotoğraftan ulaşma

arkadaşlar bir müzede çalışıyorum. burada bir ton fotoğraf makinası unutuluyor, sahibi bir süre çıkmazsa makina buraya kalıyor.

bugün elimize iyi bir makina geçti. içinde sahibi olduğunu tahmin ettiğim kişinin bir fotoğrafı var. bir de kızı olduğunu tahmin ettiğim bir kızın fotoğrafı var. sanırım fransız ya da belçikalı falanlar. bu insanları bu fotolardan yola çıkarak nasıl bulurum?

google görsellerde arama yaptım ama bi sonuç çıkmadı.

 
makine eğer iyiyse fotoğrafın exif bilgilerinde nerede çekildiği de çıkıyor olabilir.
fotoğrafların arasında, adamın evinde ya da işyerinde çekindiğini düşündüğün fotoğrafın konum olarak nerede olduğuna bakarsın. adamın nerede yaşadığını ya da çalıştığını bulabilirsin. bu bilgilerle yoluna devam edersin. gibi olabilir.

  • goddar  (30.04.14 16:28:22) 
www.stolencamerafinder.com böyle dener misin bir fotoğrafları. belki bulunur.


  • ibomiu  (30.04.14 16:28:52) 
exif bilgilerinde konum yok, web sitesi de detaylı arama için ücretli üyelik istiyor :/


  • manuel mandalina  (30.04.14 16:34:38) 
twitter'da facebook'ta vs yazın, direkt fotoğraflarını paylaşmayın ama yeterli bilgi verip size dönüş yapılmasını isteyin. retweet, paylaş derken ulaşabilir belki kendilerine kadar.


  • kobuzchu kiz  (30.04.14 17:33:23) 
hem kendi sehrin hem de diger ulkeler icin craigslistte ingilizce ilan verebilirsin veya imgura bir fotosunu yukleyip bu insanlari taniyorsaniz kameralari bende bana ulasmalarini saglayabilir misiniz diyebilirsin, ikisi de yurtdisinda cok kullanilan web siteleri, kendileri gormese bile yakinlarinda biri gorur. dogru sahibe ulasmak ve uyaniklardan kurtulmak icin ispat istemeyi unutma.


  • mavicorap  (30.04.14 17:43:55 ~ 17:48:48) 
Benzer bir olay bizim de başımıza gelmişti ders olması açısından yazayım.

Bir fotoğraf makinası buldu arkadaşım. Çantasıyla hem de. Ben güvenlik görevlisine bırakalım adam gelir alır desem de arkadaşım saf olma lan güvenlik görevlisi onu satar dedi. Makine de tahminen 2000 dolar civarı bir body ve bir o kadarlık bir lensten oluşuyor. İyi de bir alet. Neyse sonra arkadaş aldı evine götürdü.

Makinenin içinde bir adamın kızıyla fotoğrafı falan vardı. Çantayı karıştırmış hayyam'daki bir dükkanın kartı varmış. Götürmüş oraya. Demiş bu tonton amca veya kızının fotoğraf makinası bu bunları tanıyor musunuz? Adam demiş ki bu fotoğrafı kimseye gösterdin mi? Yok demiş arkadaş. Satıcı demiş ki bu tonton amca ve yanındaki de metresi sakın kimseye verme bu fotoğrafı başına bela açarsın. Herifin kim olduğunu öğrenemedik ama mafya falandır diye düşünmüştüm ben. Arkadaşın da uzun süre uykuları kaçmıştı ya fotoğrafçı paylaşırsa fotoyu suçu bana atarsa diye. 2 yıl falan oldu bir bok olmadı gerçi. Belki fotoğrafçı arkadaşla kafa buldu bilmiyorum. Ama sizin elinizdeki foto da adamın gayri meşru kızı falan olur bir şey olur onun için çok fotoğraf paylaşmak doğru olmaz.
  • godsparticle  (01.05.14 11:09:22) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.