[]

Avukatların Savunmadığı Tutuklu Masumsa?

linç falan etmeyin lan. son günlerde, malum acılardan sonra tutuklanan kişilere tepki olarak, avukatlar savunmayı reddediyorlar. bu tip acılarda bu bir gelenek olursa şayet, aslında masum olan birinin/birilerinin de arada kaynaması gibi acı bir durum olmaz mı lan? yani avukatlar, kişinin masum olduğuna da inansalar, bir süre sonra toplumsal tepkiden korktukları için savunmadan kaçarsalar nolur? düşünsene, yanlış zamanda yanlış yerde olduğun bir anın(olaya göre) yıllarca mahpusluğunu ve toplumsal lincini yaşıyorsun. şimdi idam falan diyenler de var, çok fazla talep var toplumda. böyle olduğu bir durumda nasıl olacak bu iş?

ek: son olaylarda tutuklanan kişiler ile ilgili sormuyorum. zaten onların içinde reddeden çıkmadı sanırım. itirafta bulundu hepsi. daha genel soruyorum.


 
belki şehir efsanesi gibi gelecek ama , hapiste yatan insanlardan her 10 kişiden 7 si suçsuzdur. Gerçek suçlular ( teşvik edenler , yol gösterenler , zorla yaptıranlar , iftira atanlar ) asla hapise girmezler onların güçlü avukatları, devlet dairelerinde tanıdıkları vardır. Hukuk okuyan arkadaşlar( hepsini mesul tutmuyorum ) iyi bilirler ;

ALWAYS MONEY TALKS
  • 1tam1ayran  (30.04.14 10:29:25) 
bu konuda toplumda yanlış bir algı var. avukatın yaptığı 'savunma' benim müvekkilim suçsuzdur demek ve bunu kanıtlamak değildir sadece. avukatın esas görevi yargılama aşamasında yargılamanın usule uygun olmasını, müvekkilinin anayasadan kanunlardan ve uluslararası anlaşmalardan kaynaklanan, adil yargılanma hakkının, hukuki dinlenilme hakkının, mahkeme kararlarının gerekçeli ve gerekçeye uygun olmasını kuralının, yargılama sürelerine uyulmasını, müvekkilinin kanunda belirtilmiş o suç için belirlenen sınırlar içinde ve kusuruna, kastına etki eden hususlar göz önüne alınarak yargılanmasını sağlamaktır.
yani kural olarak ya bu adam itiraf etti zaten daha neyini savunucan demek, o adamın bir anayasal hakkını bir insan hakkını elinden almak demektir. oysa ki suçunu ikrar etmiş, itiraf etmiş adamın bile mahkemede hukuki dinlenilme hakkı, suçta ve cezada kanunilik, kanunda yazılana uygun suç tanımına göre ve kanunda öngörülen ceza ile yargılanma hakkı gibi maddi hukuka ilişkin, duruşmada söz verilme, kendini ifade etme, bunun kısıtlanamaması, tanık vs. çağırabilmesi gibi usule ilişkin hakları var ve bu hakları bilen birinin yolgöstericiliğine ihtiyacı var.
ama ooo suç işlemiş idam cezası geri gelsin pis herif diyen bir topluma bunu anlatmak zor, sanki avukat olunca hop benim müvekkil valla masum diyip katakulli yapacak adam ceza almayacak sanılıyor. tuhaf.
eğitimsizlik bilgisizlik diycem, elitist olucam ama durum bu. ve bahsettiğiniz de gayet ciddi bir risk. bu konuda ayrıntılarını çok bilmiyorum ama adli yardım gibi, ceza muhakemesinde baro listesine kaydolup zorunlu avukatlık gibi yollar var.
  • alice practice  (30.04.14 10:38:44) 
Serbest çağrışım olarak Metin Feyzioğlu'nun Cem Garipoğlu'na avukatlık yapması geldi aklıma.


  • goddar  (30.04.14 11:36:44) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.