[]

diyetisyenler, diyet yapanlar veya bu konuda bilgisi olanlar

Size Bir günlük yedigim şeyleri yazayım
Kahvaltida 1 yumurta haşlaması peynir domates salatalık
Öglen ton balıklı veya tavuklu salata yağsız.
Aksama sebze yemegi veya tavuk et bunlara benzer menüler yiyorum genelde. Arada meyve yerim bunlar dışında veya haftanin 1 gunu biraz fazla yerim canimin istedigi seyler varsa haftanin bir gunune birakirim ertesi gun yine normale donerim. Anlamadigim sey çevremde bir çok insanın makkarnalar pizzalar yiyip kilo almaması benimse haftanın bi kaç günü fazla yesem hemen kilo almam. Metabolizmaya bağlıdır elbet peki benim ne yapmam gerekir.doktora gitsem neye baktırmam gerekir? Sporla yap düzelir denir ama bıraksam yine aynı olmaz mı bunun bir tedavisi yok mu?

 
(bkz: glikojen)

diyetten sonra karbonhidrat ağırlıklı bir şey yiyip 2-3 kilo tartıda oynamak normaldir. glikojen depolarını ve kaybettiğin suyu geri dolduruyorsun.
  • groove salad  (30.04.14 02:07:04) 
Aldığın proteini arttırıp, biraz da yağ ekler, üstüne de spor yaparsan, daha kalıcı bir yağ yakın süreci sağlarsın.


  • arnold schwarzeneger  (30.04.14 08:52:07) 
Tiroidinize baktırabilirsiniz. Bir endokrinoloji bölümünden ya da iç hastalıklarından randevu alın kan testi yapsınlar tiroid sorununuz varsa zaten doktor size ilaç yazar (doktor değilim).

Öncelikle hareketsiz bir hayat olmaz. Hareket şart. Deli gibi spor salonlarında terleme ordan oraya atlama, aletlerle çalışmak şart değil. Hareket şart. Yürüyüş yapın her gün 40-45 dk. Açık havada yürüyün. Başka bir şey değil. Sonra severseniz arttırırsınız.

ama anlamadığım neden yağ yemediğiniz. Kanola, ayçiçek, mısırözü filan değil de zeytinyağı, halis tereyağı falan yiyebilirsiniz. Hatta yemelisiniz. Kızartma yiyin demiyorum.

İkincisi az falan yemeyin yahu. Neden az yiyorsunuz? Aç kala kala ne kadar sürdürebilirsiniz bir diyeti. Aç gezmeyin. Karnınızı doyurun. Sağlıklı şeylerle doyurun. Et yiyin, sebze yiyin, yoprut yiyin, çorba için. Ekmek yemeyin, tatlı yemeyin, hiçbir işlenmiş gıda kullanmayın (light ürünler dahil). Ceviz, fındık, badem yiyin (kavrulmamış ve sossuz).

Sürekli pizza veya benzeri "junk food" ile bselenen birinin kilo almaması ile ilgili iki teorim var. Ya inanılmaz hareketli bir hayatı vardır (her gün 8-10 m koşu falan yapıyordur) ya da hipertiroid benzeri bir hastalığı vardır tiroid bezi fazla çalışıyordur.
  • godsparticle  (30.04.14 09:17:24) 
rutin günlerde çok az yiyorsunuz. gerçi miktar belirtmemişsiniz ama belli yani öyle olduğu.
bir de fark etmeden yedikleriniz olabilir. o minik minikler de birikip ihmal edilebilir seviyeden çıkabiliyor.
yazmanızı tavsiye ediyorum TÜM yediklerinizi. 1 hafta yazın bakalım ve hesaplayın. nasıl bir sonuç çıkacak.
bana sorarsanız normal günlerinizde yediklerinizi artırıp, off günlerinizdekini de bir miktar düşürürseniz sorununuz çözülür. biraz daha sıkı takibe alınız derim.
sporu da mutlaka dahil edin hayatınıza.
"bırakırsam"?
bırakmamalısınız :)
  • icemint  (30.04.14 09:22:51) 
yağ tüketmeden, yağ yakamazsınız. bunu bir araştırın.
karbonhidratı da sebzelerden, yoğurttan, peynirden zaten alıyorsunuz. meyve de yiyormuşsunuz, oradan da alıyorsunuz. (bence azaltın meyveyi de)
özetle: ben hiç tavsiye etmiyorum ekmek makarna gibi gereksiz eklentiler yapmanızı.
  • icemint  (30.04.14 10:20:53) 
Vücudun herhangi bir şekilde karbonhidrat tüketimine ihtiyacı yok. Hele diyette hiç yok. Esansiyel yağ asitlerini ise vücut kendisi üretemez.

Yani, yağ alınmalı.
  • arnold schwarzeneger  (30.04.14 10:30:50) 
Vücut kendi glikojenini üretebiliyor. Bunu dışarıdan hazır karbonhidrat olarak almaya gerek yok.


  • arnold schwarzeneger  (30.04.14 10:41:20) 
@Asilov
bakliyat eklenebilir tabii beslenme programına. mercimektir, barbunyadır gayet faydalı. ayrıca ben "arada" yenecek olan karbonhidratlara da çok karşı durmuyorum. gerekli değil ama yenebilir.
benim karşı durduğum (tavsiye etmediğim), günlük programa ekmek, makarna, pilav gibi son derece gereksiz gıdalar ekleyip bunları rutin ve alışkanlık haline getirmek. hele ki kilo kontrol problemi yaşanıyorsa.

yağ mevzuunda ise ekstra bir şey söylemeyeceğim. o yüzden cümlemin sonuna "araştırın" diye eklemiştim zaten. zannetmekle olmuyor biliyorsunuz.
  • icemint  (30.04.14 11:07:12) 
@Asilov, bruce lee kadar hareketli ve sporla iç içe bir yaşamınız varsa zaten pirinç, makarna, ekmek yemeniz çok sorun değil. Ben yüzme takımındayken dünyaları yerdim, iki litre de kola içerdim ama şimdikinden çok daha zayıftım. Ama sağlıklı değildim tabii orası ayrı. Saçma sapan cipslerle hamburgerlerle besleniyordum.


  • godsparticle  (30.04.14 11:43:21) 
Vücudun dışarıdan gelecek şekere ihtiyacı yoktur, kendi şekerini kendi üretebilir lakin bunun için gerekli olan şey sağlıklı karbonhidrat kaynağıdır. Misal şekeri çikolatadan da üretir çavdar ekmeğinden de üretir pırasadan da üretir ama çikolatadan üreteceği şeker basit şeker olduğu için kesinlikle tavsiye edilmez. Çavdar ekmeği kompleks karbonhidrat kaynağıdır sağlıklıdır ama onun aşırı tüketimi de, kalorisi yüksek olduğu için, kilo artışına neden olur. Kişisel önerim hiç tüketilmemesidir ama kontrollü olarak günlük birkaç dilim tüketilebilir. Onun dışında, gerçek karbonhidrat kaynağı sebzelerdir; glisemik indeksi düşük, kalorisi azdır. O nedenle pırasa brokoli karnabahar gibi sebzelerden alınacak karbonhidrat, vücut için gerekli olan şeker ihtiyacını efektif bir şekilde karşılayacaktır. Yani; sebze iyidir, tahıl ürünleri mecbur kalmadıkça tüketilmemeli; basit şekerler zehirdir.

Onun dışında, birçok vitamin dışarıdan alınan yağ ile etkileşime girerek vücutta işler hale gelmektedir. O nedenle yağ alımı yapmadan yağ yakımı yapılmaz. Tabii yağdan kasıt margarin değil; zeytinyağı tereyağı fındıkyağı veya omega 3 gibi sağlıklı yağlardır.

Haftanın bir günü serbest beslenme çok fazla; belki ayda bir defa olabilir. Ayrıca naçizane önerim meyveyi çok sık tüketmeyin, fruktoz oranı nedeniyle birçok meyve kilo yapıcı özelliğe sahiptir.

Bir insan sürekli makarna pizza yiyip onları yakacak aktiviteler yapmayıp yine de kilo almıyorsa muhtemelen onun da bir sağlık sorunu vardır, doktora görünmesi şart. Onlara özenmeyin siz.
  • angelus  (30.04.14 12:18:14) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.