[]

üniversitede seçmeli ders

bilenler çıkarsa iyi olacak. tabi ''belki''üniden üniye farkedebilir ama bence farklı bile olsa çoğu yer aynı mantıktır bende o ihtimalden soruyorum.

iyice okursanız sevinirim.

şimdi ben seneye son sınıfım, ilk dönem toplam 3 zorunlu 3 seçmeli,,,, ikinci dönemde 3 zorunlu 3 seçmeli ders gözüküyor katalogda.

yaz okulu vs 1-2 ders vermiş oldum sayın,


şimdi diyelim ki seneye okul başladı eylülde,, diyelim ki benim akts, 7 ders almaya müsait ilk dönem... almam gereken ders sayısı da 6... şimdi ben gidip o fazlalık akts ile seçmeli ders seçip ikinci dönemki seçmeliye saydırabiliyor muyum?

yani seçmelilerden ders verme mantığı birinci ikinci dönem diye ayrılıyor mu yoksa öyle bir şey yok mu? ikinci dönem seçmelisini illa ikinci dönem mi vermek zorundayım?

ders kataloglarında seçmeli derslerimiz güz bahar diye ayrılmış ama acaba güzdeki bahara işleniyor mu?

ya da işlenmese bile yani güzde aldığım güz de gözükse, seçmeli mecbur sayımdan 1 düşer ikinci dönem 1 tane eksik alabilir miyim?

teşekkürler.

 
saydırabilirsin eğer uygun ders açılıyorsa.


  • mutevazi  (29.04.14 22:35:32) 
Normal şartlarda elbette saydırabiliyorsun, otomatik işlenmeyebilir de dilekçe verirsin, hallolur.

Ancak, okulunuz AKTS sistemine yeni geçtiyse, henüz işleyişi tam bilmiyorlarsa veya kafa yormuyorlarsa, ders sayma olayında sorun çıkarabilirler. Danışmanınızla görüşün, bilgi alın. Ve aldığınız dersin 2. dönem almanız gereken seçmeli ders havuzunun kriterlerini karşıladığından emin olun (alan içi-alan dışı olması, aynı akts).
  • opucuk baligi  (29.04.14 23:59:39) 
Saydırabiliyorsun, ben yüksek lisanstan seçmeli alıyorum 2. sınıfım 3. sınıf seçmeli olarak saydırıyorum. neden böyle bir şey yaptığımı sormayın ben de bilmiyorum.


  • rexex  (30.04.14 05:56:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.