[]

Oç komşunun evdeki kedileri şikayet etmesi

4senedir aynı evde yaşıyorum. 2kedim var. Apartmandn birisi ses ve tüy oluyo diye zabıta ya şikayet etmiş. Ev sahibim belediye, zabıta vs ile fazla içli dışlı olduğundan adamları peşine düşmeyin diye dürtüklemiş biraz beni de böyle böyle şikayet etmişler dikkat et diye aradı.

Alt komşumun ev sahibim ile akraba olması ama aralarının bozuk olması, zabıtada çalışması ve kedilerimi sevmiyor oluşu bu insanlar dışında pek de bi kimsenin bu şikayeti yapacağını düşündürmüyor bana.

Şimdi ciddi ciddi bu herifler kapıma fln gelecek olursa ne olur ya da bu olay neyle sonuçlanıyor?

Apartman ve sitenin ilk yönetmeliklerinde ev ve bahçelerde hayvan beslenemeyeceğine dair birşey yok. Geçen seneki site toplantısından sonra site içerisinde bahçelerde hayvan beslenmeyecektir diye bi karar alındı. Bnm kediler evden dışarı çıkmıyor max balkona çıkıyorlar. Apartmanda benden başka kedi besleyen de var. Sitede kedi köpek besleyen de çok sayıda insan var. Oturduğum yerde tek emsal ben değilim yani. Varsa bi bilen kanunen nedir ne değildir açıklarsa çok sevinirim

 
Birincisi, evde hayvan beslenmesi ile ilgili şikayetler zabıtayı/ belediyeyi ilgilendirmez. Kaymakamlığa başvurması gerekiyor. Diyelim ki başvurdu. O zaman görevli gelip, şikayetin geçerli olup olmadığına bakıyor(muş). Söyledikleri gibi koku falan yoksa- ki muhtemelen yoktur- hiçbir şey yapamazlar. Tapudaki apartman yönetmeliğinde "hayvan beslenemez" yazmıyorsa prosedür böyle diye biliyorum. Sonradan yapılan değişiklikler geçerli değil.


  • dugun ve cenaze  (29.04.14 17:07:10) 
Ses ve tüy? Kızgınlık dönemindeler mi?
Tüyünü nasıl görüp rahatsız oluyorlar? Benim 4 kedim var ne ses var ne tüy? Yani tüy tabii oluyor da benim kıyafetlerimde.

Kimse gelip evinizdeki hayvanı alamaz.
  • mutlusismankedi2015  (29.04.14 17:07:53) 
evdeki kediye köpeğe kim karışabilir? çevreye rahatsızlık vermiyorsam, istersem de fil de beslerim. ama çevreye rahatsızlık veriyorsa bunun önlemini almak da size düşüyor. hayvanları evden attırmak gibi bir yaptırımla karşı karşıya kalacağınızı sanmıyorum. çok çok uyarırlar, siz de daha dikkatli olucam derseniz sıkıntı olmaz.


  • biz siz onlar bensiz daha mutlular  (29.04.14 17:17:27) 
öncelikle evine alma zorunluluğun yok, ses şikayeti varsa şikayet edenin yatak odasında desibel ölçümü yapılır. ama ne olursa olsun hayvanını elinden alma hakları yok. gerçekten ses varsa sana para cezası kesilebilir belki. ama kedinin gürültü sınırlarını aşacak bir ses yapacağını sanmıyorum.


  • r_u_h  (29.04.14 17:27:11) 
Ya evdeki hayvanlar biri 7 yaşında biri 3.5 yaşında kısır erkek kediler. Hareketli dönemleri de geri de kaldı genel olarak yatıyolar evde zaten arada bi koşturuyolarki yani max 5dk. Bnm dairede 3küçük çocuklu aile yaşasa ne yapacaklardı acaba o velet sesleriyle, kedinin çımartabileceği ses belli sonuçta :) evlerine de nasıl tüy geldiğini anlamış değilim çamaşırı bile balkona asmıyorum.


  • bebek terlik  (29.04.14 17:34:01) 
hayvanların aşıları tam olsun karnen olsun. ve belediyeden çip taktır. hiç bir allahın kulu alamaz onları.. mahkemelik olunur en fazla


  • mr fusion  (29.04.14 17:44:35) 
Aşıları varsa sorun olmaz


  • zombie0  (29.04.14 17:45:45) 
gürültü yapan köpeği şikayet edeni duydukta evden çıkmayan kediyi şikayet edeni ilk defa duyuyorum. istediği yere şikayet etsin. öyle kolay değil insanların evlerinde beraber yaşadıkları hayvanları bi şikayetle alıp götürmek. hiçbir şey yapamaz.


  • battal gemalmaz  (29.04.14 17:48:44) 
kediler üreme mevsimlerinde epey ses çıkarıyorlar. köpek kadar olmasa da tam olarak masum değiller.

kedinizin tüyü eğer aşağı birşey silktiyseniz gitmiş olabilir. adamlar rahatsız olmuşsa şikayet etmek haklarıdır bence. herkes hayvan sevmek zorunda değil.

evde kedi mi beslenir lan. yeni çıktı bu da hıı
  • istenmeyen_adam  (29.04.14 17:54:37) 
Gayet de güzel besleniyor ayrıca kedilerin kısır olduğunu da belirttim yukarda kızgınlık dönemi gibi bir şey söz konusu değil. Gecekonduda yaşamıyorum ayrıca aşağı bir şey silkelemek nedir?


  • bebek terlik  (29.04.14 17:56:23) 
bak tik vermemiş bi de :))

yastığı bile camdan aşağı sallasan tüyler adamların balkonuna düşebilir. silkelemek derken halı kilim sofra örtüsü demiyorum.

neyse birşey demiyorum her şey ortada
  • istenmeyen_adam  (29.04.14 17:58:02) 
Ne ortada arkadaşım troll müsün gerçek misin çözemedim?
Balkonlara neler neler düşüyor üç tane tüy düşebilir kırk yılda bir, saç teli de düşebilir, kimsiniz ki adamın evinde yaşayan kedisine köpeğine ağzınızı açıp laf edebiliyorsunuz?
Açtırıyorsunuz kutuyu illa...
  • mutlusismankedi2015  (29.04.14 18:30:03) 
kedi için--bir şey yapamazlar
köpek için-- yönetmelikte bir madde yoksa bir şey yapamazlar

kapına gelen olursa (apartmandan) asla "kusura bakmayın" falan diye alttan alma, üste çık, pasif kalırsan tepene çıkarlar. kimse evcil hayvanını senden alamaz. seni evden atmaları da öyle kolay değil.
  • mutevazi  (29.04.14 18:47:55) 
Size kıl olmuşlar kedilerin tüyünü bahane ediyorlar, benden söylemesi. Aynısını bizim yan dairedeki -sıfatını anmak istemediğim- de yapıyordu. Yok evimiz kokuyormuş (hiç evimize girmedi, üstelik kedilerin otomatik tuvaleti var, kokmuyor) yok ses oluyormuş (kediler kısırlaştırıldı, ses çıkaran tipler de değiller)öyle iki sene yırtındı durdu lüzumsuz.

Emlakçıya falan söylemiş, o gerzek de arayıp evde kedi istemiyoruz minvalinde bir şeyler söyledi "çok da tın, çok da fifi" dedik. Neyse sonuç olarak hiç bir şey olmadı, aşılatıp çipletmekte fayda var tabii, onları da halledin de o bahaneyle size ceza kestiremesinler. Kudursunlar kendi kendilerine.
Alttan almayın bence de, tepenize çıkarlar. Verin ağızlarının payını sussunlar, en iyisi o.
  • witcher  (29.04.14 23:22:19) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.