[]

Beyaz kedi ve köpeklerde sağırlık

her tarafı beyaz kedilerin çoğunda sağırlık olduğu doğru mu? peki bu durum köpeklerde de geçerli mi?

ek soru: beyaz golden retriever'lar diğer renkli golden'lara göre daha az sayıdalar ya, bu onlarda küçük de olsa bir sağlık sorunu oluğu anlamına mı geliyor. yani pigmentasyon problemi vs gibi. mesela gamze de insanlarda küçük bir sorun ya (doku eksikliği ya da defekti sanırım) onun gibi bir şey mi? saçma oldu da, merak ettim.


 
beyaz golden retriever yok bildiğim kadarıyla, "beyaz sanılabilecek kadar açık sarı"dan "kahve sayılabilecek kadar koyu sarı"ya kadar çeşitli renkleri var golden retrieverların. yani animalplanet öyle demişti bana, kandırmadıysa. yani bemmmmbeyaz bir golden muhtemelen albinodur eğer varsa.
sağırlıkla ilgili renkle bir ilgisi yok diye biliyorum. daha çok ırka bağlı genetik deformasyon sebep oluyor öyle sıkıntılara. dogo argentino gibi.

çol bilgili değilim bu konuda, eyyorlamam bu kadar.
  • mutevazi  (29.04.14 16:30:58) 
beyaz golden gorursen albinodur. sagirlik irklara bagli olarak olan bi sey. dogo argentina ve bull terrierlarda sagirlik yaygin mesela.


  • rurouni  (29.04.14 16:57:17) 
ben bu konuyu; iki gozu de mavi ve bembeyaz olan kediler icin gecerli diye biliyorum. (ki boyle ve duymayan bir van kedim vardi) kopekler icin gecerli oldugunu hic duymadim.


  • merdümgiriz...  (29.04.14 17:08:43) 
her tarafı beyaz olan kedilerin hepsine sağır demek, her sakallıya dede demekten farksız bişey :D sağırlık olayı genetik ve haliyle de doğuştan olan kedilerin tamamı beyaz oluyor evet. kardeşimin bir kedisi vardı tamamen beyaz ve doğuştan sağır, gözlerinin de renkleri başkaydı. merdümgiriz sadece mavi gözlü kediler için demiş. belki göz rengiyle alakalı değildir. beyaz olmayan kediler sağır olamaz diye birşey de yok tabi. beyaz golden benim bildiğim kadarıyla da yok beyaz dedikleri çok çok açık kahve-sarı gibi bişey.


  • rakunzelll  (04.05.14 01:53:38) 
1 yıl geçmiş ancak yanıtlayayım. beyaz kedi ve köpeklerde sağırlık oranı daha yüksektir ve evet bu beyaz olmalarıyla alakalıdır. bunun sebebi de melanindir. melanin deriye rengini veren pigmenttir. beyaz hayvanlarda melanin pigmenti çok azdır. duyma ile olan alakasına gelirsek; melanin rengin yanı sıra duyma sinirlerinin oluşumunda da rol oynar. yani melanin olmadığında duyma sinirleri de tam gelişmez ve sağırlık olabilir. bu nedenle kedi köpeğinizde benekler varsa bu sağır olma ihtimalinin çok az olduğu anlamına gelir.


  • yardiranadamm  (15.06.15 20:56:05) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.