[]

NFC - Istanbulkart

NFC teknolojisi hakkında fazla bilgim yok öncelikle, mazur görün. Istanbulkart/akbil'ler NFC ile çalışıyor değil mi, dolayısıyla istanbulkart bakiye doldurma makineleri ve gişelerdeki kart okuyucularda da NFC var. E telefonlarımızda da var? Kartın bakiyesini öğrenmek, hatta paypal vs. kullanarak telefondan karta bakiye yüklemesi yapmak neden namümkün? API falan mı paylaşması gerekiyor illa iett'nin kart için, manuel yazmaya kalkışamaz mıyız?




 
NFC var evet, hatta bazen telefonumu cüzdanımın üzerine koyduğumda dıdıt dıdıt okumaya çabalıyor.

ama şunu unutuyorsun ki bu kadar kolay olsaydı herkes kartını sonsuz bakiyeyle doldururdu. sertifika ile çalışıyordur kuvvetle muhtemel ve o sertifika elinde olmazsa kart ile herhangi bir işlem yapamazsın.
  • loveinaflipbook  (29.04.14 14:37:48) 
akbil alırken yanında aynı nfc key'i barındıran minik nfc sticker'larından verseler mesela, telefonun arkasına yapıştırsak akbil gişesinde telefonu gösterip geçsek, çoküzel olmaz mıydı?

madem böyle bişeyi gerçekleştiremiyoruz bari brainstorming yapalım kafamız açılsın hafta başı.
  • hjarteblod  (29.04.14 14:50:57 ~ 14:51:03) 
işi uzatıyosun dostum :) zaten taşınabilir bir kart için ekstra masraf yapmazlar.
ekstra malzeme hazicinde, direkt telefon bankacılığı programlarından yükleme yapılabilir mesela.

bankacılık programına girersin, orda bir menü seçeneği olur "akbil yükleme" gibi. önceden kendi akbilini hesabına tanıtmışsındır, sertifika da bankada tutulur. sonra meblayı girip hesabından düşecek şekilde telefonu akbil'e yapıştırıp, yüklemeyi yaparsın.

sadece düşünce :)
  • loveinaflipbook  (29.04.14 15:03:38) 
akbil nfc değil bildiğim kadarı ile. kendisi pisbıyıkların kendileri uydurdukları bir teknoloji.
kart yükleme filan olsa fena olmazdı. ama muhtemelen güvenlik nedeni ile bu tür bir şey şimdilik yapılmıyor. şimdilik diyorum da.. özellikle istanbulkartta bu tür bir uygulama olacağını sanmam. çünkü onlar diğer şehirlerdeki "kentkart" sisteminden farklı bir sistem kurdular. en büyük sebebi de yandaş şirkete iş verme çabası bence. onlar da sistemi böyle çok ortalık yere açık yapacaklarını sanmam.

  • ben smyrna  (29.04.14 16:12:33) 
istanbulkartlar mifare teknolojisi ile çalışıyor. kentkart vs. nin de aynı teknoloji ile çalıştığını sanıyorum.


  • inheritance  (29.04.14 16:31:23 ~ 16:35:23) 
ben de daha once sormustum, nfc degil rfid demislerdi.


  • eksi sozlukte eksiyen adam  (29.04.14 20:32:45) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.