[]

trafik cezası?

bugün gib 'den yazı gelmiş eve ödenmemiş vergi borcumdan dolayı, Internet 'ten baktığımda 2 ceza gördüm. Yalnız bazı sorularım var:

1) Cezalardan biri 3 yıl öncenin, aracın sahibi de ben değilim. Sahibine haciz gelmişti zamanında, ben kullanıyordum çekmişti polis. Bir de bir defa emisyonla ilgili ceza yazılmıştı diye hatırlıyorum. Ehliyetimi falan da alıp bir şeyler yazılmıştı zamanında. Şimdi o araca dair 72 TL ceza görünüyor üstümde. Vergi dairesi adı NAKIL VASITA. Bu neyin cezası olabilir?

2) Daha önemlisi; şuanki aracım için de 340 TL trafik cezası varmış. Yalnız işin ilginci GIB 'ın sitesinde tutanak tarihi Mayıs 2013, tebliğ tarihi 1 0cak 2014 görünüyor. 7 ay geç tebliğ edilmiş anladığım kadarıyla, geçtiğimiz aylarda muayene sırasında tüm cezaları ödemiştim mecburen o zaman bile çıkmamış.

Yanlış hatırlamıyorsam bu tebliğ süresinin bir sınırı falan vardı. İtiraz edebiliyor muyum/edeyim mi/nasıl edeyim?

Bir bilen arıyorum kısacası.

 
2- tebliğ süresi ile ilgli yapacak bir şey yok. isterseniz trafik ya da bölge idare mahkemelerine(yanlış hatırlamıyorsam) başvurabilirsiniz ama oradan döner. tamamen hakimin inisiyatifinde. geçtiğimiz yıldan bir çok kişiye gecikmeli iletildi. aban 9 ay sonra gelmişti mesela. ama mahkeme ödeneksizlik gerekçesini kabul etti emniyetin. reddediyor davayı. kabul edip sizi haklı bulsa bile geçtiğimiz aylarda üst mahkemeden döndü. isterseniz yine de şansınızı deneyin.


  • coder6006  (29.04.14 13:43:23) 
o tebliğ edildi dedikleri ceza da ulaşmadı aslında zaten, üstüne faiz bile eklemişler yahu 50 lira da. O zaman X sene sonra peşimden gelen dünya kadar ceza olsa bir şey diyemeyecek miyim? :/ Bana hiç adalet gibi gelmedi bu.

Şansımı bir deneyeceğim sanırım.
  • aranelsurion  (29.04.14 13:50:39) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.