[]

Kredi kartı kullanımı sorusu

Şimdi ben geçen 400 tl'lik bir alışverişi yeni kartımla yaptım 8 taksit ile. Ertesi gün gittim 400 lirayı karta yatırdım ama gelecek dönem işlemlerde hala o yaptığım alışverişin taksitleri gözüküyor. Sonuçta ben yaptığım alışverişin gelecek taksitlerini de ödemiş olmadım mı?

Bir yanlışlık olmasın, nasıl işliyor bu düzen?


 
hayır o para 8 eşit taksitte her ay kesilecek,
sen birden bire o parayı yatırmakla sadece kredi kartına fazladan para koymuş oldun banka bununla ilgilenmez o her ay ayın 15 inde hesap kesiminde alacağı 50 tl yi bilir. tek kalemde yatırman sonraki ayları sıfırlamaz.

Kart doğru çalışıyor.

Ha 400 tl yatırmak sana fazladan limit kazandırmış olur hepsi bu.
  • basond  (29.04.14 12:04:20) 
@basond

Kartı yeni aldım, kartın limiti 5.000 lira idi. 400 TL'lik alışveriş yapıldı bunun 66.70'i bu aya kesilmiş gözüküyor. Bende 330 Tl yatırmışım ama ne gelecek dönem taksitlerinde bir eksilme, ne de limitim de 5.000 tl üstüne çıkma söz konusu?
  • alihoca  (29.04.14 12:11:00) 
@want2die abicim iyi güzel diyorsun da, bu ay ki işlemlerde 67 lira çekmiş gözüküyor ilk taksit olarak. gelecek taksitlerde de her ay o kadar para çekecek ise (ki öyle diyorsunuz ve öyle gözüküyor gelecek işlemlerde), benim yatırdığım 330 liraya ne oldu?

Tam türk insanının kredi kartıyla imtihanı gibi oldu ama kusura bakmayın artık :)
  • alihoca  (29.04.14 12:20:53) 
+ bakiye diye gösterilen bir yer göremediğimden, gelecek dönemlerde taksitler ödendi olarak gözüktüğünde kartımdan para düşmeyeceğini tahmin ediyorum o zaman?


  • alihoca  (29.04.14 12:31:11) 
arkadaşlar desenize, yaptığınız alışveriş taksitli olsa da olmasa da limitinizden düşer, senin 'gelecek dönem işlemler' sekmesinde gördüğünde, o tarih gelince gördüğün taksit tutarı limitinden bir daha düşmeyecek, sadece bilgi veriyor diye :)

bende amma cahilmişim eyvallah.
  • alihoca  (29.04.14 12:41:28) 
ben gelene kadar olay çözülmüş
iyi harcamalar...

  • basond  (29.04.14 12:49:52) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.