[]

hesap isletim ucreti halen aliniyor mu?

aslinda yanlis sordum, halihazirda alinmis zaten. iadesi falan yapiliyor mu diye sorsam daha dogru. herhangi yasal bir dayanagim varsa itiraz edecegim.




 
bu iş hak hukuk olmaktan çıktı. bankalar kafasına göre kiminden kesiyor kiminden kesmiyor. bazıları bankayı arayıp itiraz edince geri ödüyor, bazıları bu ücreti kesmek hakkımız deyip ödemiyor. tüketici hakem heyeti kesilmez diye karar çıkıyor, banka seve seve ödüyor ama 6 ay sonra tekrar kesiyor. hop döndük başa..

cevap: itiraz edin.
  • calzoncillos  (29.04.14 10:29:51) 
calzoncillos+1
itiraz edince çoğu banka geri adım atıyor.

  • seyduna6687  (29.04.14 10:31:36) 
arkadaşımın başına da şöyle bir şey geldi:

hakem heyeti hesap işletim ücretinin kesilemeyeceğine karar verdi ve banka geriye dönük kesintileri iade etti. ancak daha sonra mahkemeye başvurmuş banka. hakem heyeti kararının yasaya uygun olmadığını ve iade edilen paranın tekrar bankaya ödenmesine dair dava açmış. sonucu henüz belli değil.
  • himmet dayi  (29.04.14 11:15:47) 
Aslına bakarsan bir dayanak falan yok, imzaladığın sözleşmede bu ücreti onayladın, eğer öğrenci-maaş hesabı-emeklilik hesabı gibi bir durum yoksa keserler, eğer değerli bir müşteriysen(mevduat dolgun hesap-kredi kartı kullanımı) telefonla işletim ücreti dediğiniz anda iade ederler ama değilseniz ve tüketici hakem heyetine başvurup kendi lehinize sonuç çıkartırsanız, özellikle garanti bankası dava açar ve daha önce yargıtayda onaylanmış bir davayı da emsal göstererek o ücretleri alır bir de şu mahkeme masraflarını öde der.


  • atom karincanin torunu  (29.04.14 12:20:36) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.