Giriş
(5)

verilmiş haklar geri alınabilir mi?

bitli doktor
sevgili haşimler ve kılıçlar yüksek kurulu üyeleriben şimdi yazar oldum, ama bunun bir hatadan kaynaklandığı söyleniliyor? yazar olduğumu eşime dostuma bildirdim, kutlamalar ve bir takım anlaşmalar yapıldı, maddi manevi bir hasarım oluşur eğer yazarlık hakkım elimden alınırsa.sorum şu: verilmiş hakl
sevgili haşimler ve kılıçlar yüksek kurulu üyeleri

ben şimdi yazar oldum, ama bunun bir hatadan kaynaklandığı söyleniliyor? yazar olduğumu eşime dostuma bildirdim, kutlamalar ve bir takım anlaşmalar yapıldı, maddi manevi bir hasarım oluşur eğer yazarlık hakkım elimden alınırsa.

sorum şu: verilmiş haklar geri alınabilir mi?

benim cevabım hukuk devletlerinde alınamaz, ama türkiye'de öyle bir alınır ki...
0
bitli doktor
(29.04.14)
Bence Aym ye kişisel başvuru yapın. öyle gösterip elletmemek gibim bişi yapılmış anladığım kadarıyla.
0
enkolaykullaniciadi
(29.04.14)
ulan olum böyle yazar olmaktansa olmamak daha iyi herkes beklesin sırasını öyle olsun.

Çaylak olarak bekleyenlerdenim. Hata düzeltilir zaten sıkıntı yapmayın. Sıkıntı yapacak da bir durum yok ortada gerçi.
0
basond
(29.04.14)
Ne var bu yazarlıkta anlamıyorum, ne oluyor ki yazar olunca :)
0
redeath
(29.04.14)
olayda kazanılmış hak yok ki? hatayla yapılmış bir işlem var. atıyorum şirket sadece x, y, z kişilerine terfi verdiği bir maili hatayla bütün şirket çalışanlarına gönderse, oo kazanılmış hakkımız var terfiyi verdiniz bir kere hepimiz eşe dosta söyledik kutladık diye iddia edemezsiniz. kazanılmış hak kavramı hukukta öyle bir şey değil.
0
alice practice
(29.04.14)
isterse yanlışlıkla değil bilerek yapılmış olsun. sözlüğü biz mi kurduk veya üye olurken para mı verdik de "kazanılmış" bir hak olsun. ortada hak mak yok. buna yazarlar da dahil. yarın sözlüğü çat diye kapatsalar her şeyi silseler, mahkemeye ne diye gideceksiniz, sözleşme mi yapıldı yazarlık geri alınamaz diye?

ha bu tip şeyler görüntü olarak hoş değil, ayıp etmiş olunur. ama hukuk devleti filan denmiş ya, sanki ortada hukuka konu edilebilecek herhangi bir şey varmış gibi... o bağlamda.
0
507
(29.04.14)
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler basond, compumaster, fraise, kibritsuyu, rakicandir
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır.