[]

game of thrones kitap-dizi farkliligi (4. sezon spoiler icerir)

4. sezondan game of thrones'a basladim. kitaplari okudugum icin eski sezonlari izleme gereksinimi duymadim pek, diziye de arada sirada zaman oldurebilmek icin basladim.

kingslayer tyrion'in kiralik elemani ile sol elini gelistirmeye calisiyor simdi. kitaptan hatirladigim kadari ile cellat ile egitim yapiyordu, konusamasin diye.

kitapla dizi arasinda bu kadar keskin ayriliklar oluyor mu? ilk uc sezonda baska bu tur "yorumlamalar" var mi?

 
  • bad boy for life  (28.04.14 19:50:19) 
evet var. sürekli söylüyorum ama ilk kitap tıpatıp aynı. ikincisinden itibaren biraz farklılaşıyor. hatırladıklarımı yazarım:

- jamie'nin brienne ile gönderilişi sırasında yanlarında jamie'nin kuzeni var, ancak yolda ölüyor.
- bilmiyorum fark ettin mi ama bran dışında arya ve jon'da da bir tutam varglık var. arya rüyalarında kimi zaman istemsiz olarak nymeria'nın içine girip sürüsünü kontrol ediyor.
- hatırlarsan bir ara melisandre lord beric'in yanına gendry'i gelip ejderha kayası'na götürüyordu. kitapta o çocuk gendry değil, robert'ın başka bir piçi.
- meereen'e vardığında ilk olarak daenerys'in ve şehrin şampiyonları savaşmış, bunun sonucunda daario naharis adamı öldürmüştü. kitapta daenerys'in şampiyonu güçlü belwas adlı bir karakter.
- bran'ın yaşadıkları suru geçtikten sonra tamamen farklı. craster's keep ile bir bağlantısı hiçbir zaman olmuyor.
- tywin lannister bir ara Olenna Tyrell'i tehdit ediyor, cersie ve çiçek şövalyesinin evlenmesi için bir antlaşma imzalıyordu. oysa çiçek şövalyesi zaten 7 kral muhafızından bir tanesi. tyrelllerin de soyu kurumuyor tabii ki. aslında bu antlaşmadaki kişi başka bir tyrell, highgarden lordu. (willam gibi bir şeydi sanırım. sakat kendisi. sanırım loras'ın abisi oluyordu, unuttum.)
- asha greyjoy kardeşi theon'ın çağrısına cevap verip winterfell'e geliyor aslında. ama theon'u ikna edemeyip geri dönüyor.
- son bölümde meereen'e grey worm kanalizasyondan girmişti. aslında yanında mormont da var. daenerys mormont'a kızıp bu görev için onu kanalizasyona gönderiyordu sanırım.

bu liste uzar gider, baya yorumlama farklı var kısaca. 2. kitaptan başlayıp aradakileri de okuyabilirsin.
  • hayley williams ile evlenecek genc  (28.04.14 20:15:44 ~ 20:20:52) 
kitaplari okudum :) dizinin ilk uc sezonunu izlemedim sadece.

son bolumu simdi izledim, adamlar bran'i kacirtti yahu. kitapta garip bir eleman almisti onlari duvardan., uc gozlu kargaya goturmek icin.
  • fakyoras  (28.04.14 20:25:29) 
@fakyoras ben tam tersini anlamışım. ben 4. sezonu pek beğenmedim. en iyisi ilk sezondu. dizide genel olarak bölümleri şaşırtıcı bir son ile bitirmeye çalışıyorlar, o yüzden bazen karakterlere verilmesi gereken detaylar gözden kaçabiliyor.


  • hayley williams ile evlenecek genc  (29.04.14 09:00:10) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.