[]

ajansıma kıl oldum!! amerikada işi ne zaman bırakabilirim?

ben bu yaz work and travel ile amerikaya gidiyorum ama öyle bir ajansa denk geldim ki çok çektirdiler bana ben de onlara kıllık yapmak istiyorum..özellikle işi bırakmamamı istiyorlar,oraya gidince. farklı işe geçebilirim benim bildiğim ama hemen gidip 1 hafta sonra başka işe geçebilir miyim?hatta hiç gitmiyim olur mu? kafadan başka iş arıyım??




 
olur olur fakat direk iş bulabilmek kolay değil. şimdi yanlış anlaşılmaz umarım ama genç bir türk olarak iş bulabilmek zor. giden arkadaşlarımdan birisi işten atılmıştı mesela, ona iş bulana kadar 1-2 haftaları çok kötü geçmişti..


  • dambil  (05.06.09 21:01:51) 
zannediyorum çıkmadan 2 hafta önceden patronuna istifanı vermen gerekiyor, öyle birşey okumuştum ben zamanında araştırırken


  • r_u_h  (05.06.09 22:06:01) 
işi bırakarak onlara değil kendine kıllık yaparsın. sen işi bırakığın zaman onların kaybedeceği pek bir şey olmayacak. nerede çalışacaksın???? genelde r_u_h'un dediği gibi 2 hafta önceden bildirmen gerekiyor işten ayrılmadan önce. ama başka iş bulamazsın çünkü social security number'ın olmayacak çok büyük ihtimalle. ilk çalışmaya gidecğin yer senin adına sosyal güvenlik numarası başvurusu yapacak senin vergilerin oraya yatıcak ama senin SSN'ni öğrenmen 1-2 ayı bulabilir (seni ellerinde tutmak için böyle yapıyorlar.) sanırsam işi bırakırsan SSN'ın olmadan ancak kaçak olarak çalışabilirsin ki Amerika gibi bir yerde bunu hiç tavsiye etmiyorum. Hiç gitmemezlik yapma. Mutlaka git. dambil'in dediği gibi de Türk'sün iş bulman zor olacak.


  • bibbolo zippo  (06.06.09 10:03:28) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.