[]

canlarının değeri yok mu?

geçen gün fırtınadan dolayı karşımızdaki okulun çatısı uçmuştu. bugün de bir adam çatıyı tamir ediyor, ama hiç koruma önlemi almamış. çatıda rahat rahat yürüyor. bunlar nasıl bu kadar rahat, önü bomboş. düşse onu koruyabilecek hiçbirşey yok önünde. bana fenalık geldi. elimde telefon, adam düşerse ambulans çağırmak için hazır bekliyorum resmen. bunlara ceza falan verilmiyor mu, önlem almadan iş yapıyor diye?




 
şu an karşımdaki binada tadilat yapılıyor. bi yarım saat önce bunları nereye şikayet edebilirim diye düşündüm. adamlar iskeleye çıkmış çalışıyor, bina altında önlem alınmamış ve insanlar geçiyor. yani bilsem arayıp şikayet edeceğim.


  • goddar  (28.04.14 11:34:20) 
işçi sağlığı ve güvenliği için bu çalışana durum anlatılmalı ve gerekli önlemler alınmalıdır.

Ancak ve ancak bu önlem için takılan kemerler insanı iş yapamaz duruma sokmakta eli kolu bağlamaktadır, çalışanlarda kolayı seçip bunu takmamakta.

Benim işyerimde bu güvenlik iplerini kullanmayanlara yaptırımlar uygulanıyor herkes takıyor.

o güvenlikli iplerden ben sürekli giyiyorum giymeyenlere giydiriyorum ama
yok öyle göründüğü gibi değil altı üstü bi halat gayet rahat demeyin canınızı yakarım.
  • basond  (28.04.14 11:36:44) 
Hayat kalitesizliği haliyle cana verilen önemi de maalesef düşürüyor, en fazla ölürüz modu hakim.


  • redeath  (28.04.14 11:37:59) 
hayir, buyukbaslarimizin gozunde orada calisanin caninin zerre degeri yok.
ne yapabilirsiniz bilmiyorum, ancak meslek odalarindan, muhendisler odasi'nda, cagdas hukukcular dernegi'nden filan acil telefonla bilgi almaya calisabilirsiniz belki.

"turkiye pakistanlasiyor" derken tam da bu kastediliyordu.
inanin, calistigim bazi ortamlarda cin devletinin santiyelerindeki insaat iscilerinin cani bile bizimkilerden cok kiymetliydi. bizimkilerin yaptigi islere bakip tuhafsiyorlardi. diger gelismis ulkelerde ne oldugunu, nasil oldugunu konussak oturup aglariz.
santiyenin birinde her hafta (yurt disindan) turkiye'ye isci cenazesi gonderildigine tanik oldum.
tbmm'de isci guvenligi yasasi tartisilirken ayni anda iki sokak otede kanalizasyon kazisinda isciler gocuk altinda kalip oldu bizim ulkemizde.

ha, bunlar olurken bizim sivri zekalilar da buralarda "1 mayis neden solcularin?" filan gibi munazara konulari yumurtlayip, dil bilgilerini, arguman kurma becerilerini filan siniyorlar. "yeaa, zaten isciler akp'ye oy veriyo kii" filan diye muthis cikarimlara ulasiyorlar.
iste, pakistan da zaten boyle bir yer.
  • viva paulista  (28.04.14 11:47:12 ~ 11:48:17) 
Kardeş burda işçide suçlu işyeri sana ekipman sağlamışsa kullan diyorsa kullanacaksın her saniye başında duramaz adam, ha kullanmyanı görünce ceza vereceksin sonra herkes kullanmaya başlar ama işçilerimizde çok goygoycu.
işveren ceza vermiyorsa işvereninde suçu var tabi dediğim gibi.

  • basond  (28.04.14 11:49:49 ~ 11:50:27) 
İş güvenliği uzmanı olarak bütün gün aynı görüntüyle karşı karşıyayım. Malesef kendi canlarının kıymetini bilmedikleri gibi başka insanlarında hayatlarını tehlikeye atıyorlar. Güvenlik önlemleri onları yavaşlattığını veya güvenlik önlemlerinin daha tehlikeli olduğunu düşünüyorlar. Aynı arabada kullandığımız emniyet kemerleri gibi. Ön koltukta emniyet kemeri taktığımızı varsayıyorum fakat hangimiz arka koltukta otururken emniyet kemeri takıyoruz ? veya takan olsa makara geçeriz değil mi ? Çünkü birşey olmayacağını düşünüyoruz onlarda öyle düşünüyor malesef.

170'i arayarak vatandaşlık görevinizi yerine getirmiş olursunuz. Seçimler geçtiği için daha iyi denetliyorlar sonuç alabilirsiniz.
  • hystarie  (28.04.14 11:51:13) 
want2die iş güvenliği uzmanısın belli ancak burada mahkemeden bahsetmiyorum,
sen ekipmanı vermişsin bilgilendirmişin ama hala bana bişiy olmaz diyorsa işçide bu durumda suçludur (bak mahkemeden falan bahsetmiyorum)
Ha işveren halat kullanmadığı zamanları tespit edip ceza vermiyorsa tamam bi daha yapma diyip geçiştiriyorsa en az işçi kadar işverende suçludur bence.

İnsanlar aptal değil sen sıkı tutacaksın kes maaşından bak nasıl giyiyor o emniyetleri.
  • basond  (28.04.14 11:58:43) 
Peki kardeşim insanlar aptal, hepimiz aptalız,
umarım kimseye zarar gelmez iş yerinde,
kazasız günler...
  • basond  (28.04.14 12:07:05) 
Birinin onlara ölülerse çalışamayacaklarını bildirmesi gerek.


  • teoridefeminist pratiktegeysa  (28.04.14 12:28:53 ~ 12:29:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.