[]

lor peyniri ile ilgili 2 soru

1- dün bir lor peyniri aldım kapalı pakette. tadı tek başına yenecek gibi değil. ekşi gibi böyle, kokuyor da sanki. 500gram üstelik. bunu nasıl değerlendirebilirim?

2- marketlerde satılan paketli lorlardan tadını en beğendiğiniz hangisi?


 
yeşil biber, yeşil soğan gibi sebzelerle güzel gider.
lor eritmesi yapabilirsin. tavada kızan tereyağının içinde lor peynirini eritince çok güzel olur. daldır ekmeği ye.
ayrıca lor çorbası var, internette eminim ki tarifi vardır.
kahvaltıda ekmek üstüne hafiften erimiş tereyağı ile sürüp yiyebilirsin.
tadı biraz ekşidir ama güzeldir, ama çok ekşiyse bi son kullanma tarihine bakın derim.
  • goddar  (28.04.14 10:59:23) 
1. Omlet.


  • arnold schwarzeneger  (28.04.14 10:59:48) 
tahsildaroğlu kahvaltılık loru tek geçerim. tek başıma 2 günde bitiyorum valla çok lezzetli

na bu; www.google.com.tr
  • zenc  (28.04.14 11:01:47) 
elindeki peyniri kaba boşalt sonra üzerine kımızı biber kara biler tuz ekle biraz maydanoz ekle bu hazırladığın karışımı ister yufka içine koy börek yap ister yumurtanın içine koy omlet yap.


  • basond  (28.04.14 11:04:39) 
tahsildaroğlu kahvaltılık lor +1

ben kahvaltıda ekmek üstüne bu, bunun üstüne de bal veya reçel ile falan çok seviyorum mesela. ekmek üstüne tek de yiyorum ayrıca, güzel oluyo bayağı.


edit: sürerek tüketmek istemiyorsan, babannem çok güzel lorlu turta yapıyor. internette tarifi vardır elbet. süper oluyor valla.

edit2: şimdi baktım genelde tuzlu turta tarifi vermişler. benim dediğim tatlı. tuzlusunu hiç yemedim, bilmiyorum.
www.mutfakpenceresi.com
  • loveinaflipbook  (28.04.14 11:09:34 ~ 11:15:27) 
bol yeşillikli bir salata (roka,ekşikulak,marul vb.) üzerine bu lor, üzerine dövülmüş ceviz, inceden zeytinyağı+nar ekşisi
mis gibi salata oluyor

  • shubulubapshubaptishaluva  (28.04.14 11:28:34) 
börek yap


  • hohenheim of light  (28.04.14 11:39:20 ~ 11:42:00) 
sizin aldığınız bu şekilde koktuğuna göre böreklik lor almışsınız. eğer tek başına yemek isterseniz kahvaltılık lor peyniri alıp; içine dometesi küp şeklinde doğrayınız. acı ya da tatlı yeşil biber de olursa iyi olur. son olarak bol zeytinyağı ile hepsini karıştırsanız dünyanın en güzel kahvaltılığına sahip oluyorsunuz. ege'de buna çingen pilavı derler


  • yimirta  (28.04.14 11:54:52) 
Borek yap.
Artarsa derin dondurucu yok, yeniden borek yaparsin.
Sigara boregi de olur, tepsi boregi de.
  • terra rossa mia  (28.04.14 11:56:55) 
1. peyniri yumurta ile karışıtrıp ekmeğin üstüne sürüp fırınlama yolu ile.

2. ergüven kelle lor
  • eksi sozluk e bir daha geldim  (28.04.14 14:45:28) 
1. kapalı paketlerdeki lorlar tuzlu oluyor. şekersiz kek hamuru yapıp içine bu tuzlu lordan ve bir avuç dilim zeytin koyup yağlanmış kalıba dökün, kek pişirir gibi pişirin. çay yanında gayet hoş ve değişik oluyor.

2. tahsildaroğlu tatlı lor olarak iyi. bununla tatlı kurabiye bile yapılır hatta. ama ege usulü çingene pilavı yapılacaksa şok'taki mis'in lor peyniri gayet güzel.
  • marikaki  (28.04.14 18:35:53) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.