[]

matkapla duvar delerken elektrik teline denk gelmek

olmadı böyle bir şey ama olursa diye soruyorum. ne olur? sigorta atar büyük ihtimalle, tamir için delinen kabloyu tekrar çekmek gerekir. bunun dışında bir şey olur mu?




 
optimistsin sanirim biraz :)

carpilma ihtimalini hic goze almamissin
  • spy of soul  (28.04.14 09:54:43) 
benzeri başıma geldi,sigorta attı baya bir parlama oldu o yüzden duvar delerken priz hizalarını buvat hatlarının hizalarını iyi gözlemlemek iyi tahmin etmek gerekiyor.
çarpılabilirsinde tabi.

  • basond  (28.04.14 09:56:48) 
Nasıl olduğını hala anlayamasam da, donatı demirine denk gelip parmaklarını kıran adamı gördüm. Kabloya denk gelirsen büyük ihtimal matkabın malzemesi plastik olduğu için çarpılmazsın ama sağlam tesisat masrafı çıkartırsın.


  • zombi  (28.04.14 09:58:28) 
priz ve ışık açma kapama düğmelerinden yukarı doğru plastik boruların içerisinde ilerler. kapıların üst hizaları ile tavan arasında yatay hareket etmiş olabilirler. bi de duvarlarda beyaz yuvarlak kapaklar vardır, onlara doğru ilerleyecek kablolar. bu noktalara bakarak çıkarım yapılabilir. delerken önce plastik boru gelirse anlarsınız zaten. ama dediğim yollardan uzak durursanız sıkıntı olmaz. demire denk gelmesi için kolonu deliyor olmanız lazım. kolonu delmek eve zarar verir, yıkılmasına sebep olmaz ama depreme dayanıklılığını azaltır..


  • vfgerty  (28.04.14 10:16:18 ~ 10:17:52) 
Binanız eskiyse ve zemin kattaysanız çok şey olabilir, vakti zamanında bir elektrikçide çalışırken böyle birşey başımdan geçmişti. Zemin kattaki bir evde tadilat, değişiklikler yaparken zeminin 10cm kadar üstünde bir delik delerken matkap arkadaşın elinde patladı, binanın ana elektrik hattı buradan geçiyormuş, tüm binanın komple elektriği gitti, yer altından gelen kabloyu TEK'i arayarak tamir ettirmiştik, bir cana mal olabilirdi, çok güçlü bir parlama ve patlama olmuştu.

basond'un dediği gibi priz hizalarını gözetip ona göre delik delersen birşey olmaz. Eğer bunu çok takıyorsan duvardan geçen elektrik kablolarını gösteren cihazlar var.
  • Tutkun  (28.04.14 10:22:46) 
konunun uzmanı burada,ev içinde delersen direkt sigorta atar,deldiğin yeri hafiften kırıp,kılavuz ile direkt hatta çekebilirsin veya klemensle ekte yapabilirsin.

Deldiğin hat binanın ana hattı ise trafodan sigorta atar bunun içinde tek-sedaş'ı araman gerekir.

deleceğin yerde yakında bir buat,sigorta kutusu varsa kapağını aç bak,borular ne tarafa doğru gitmiş diye ,genelde en kısa mesafeden çapraz olarak gider oda içinde, koridorlar da kirişin ile duvarın birleştiği yere yakın geçer gelir.anahtar ve prizler için buattan direkt inebilir.
  • sealth  (28.04.14 10:32:16 ~ 10:34:45) 
çapraz gitmez.


  • tanrı  (28.04.14 10:36:48) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.