[]

gelecek mı ? yoksa gelmeyecek mı?

öncelıkle su sacma baslık cın özür dılerım...

sonra da selam ederım...

dun bır kac arkadas yatırım para bırıktırme konularında sorular sorunca benım de aklımda var olan seylerı sızlerle paylaşmak ıstedım...

sımdı 23 yasında er kısısıyım. aılemle yasıyor onlarla calısıyorum. 0 yazıyla sıfır masrafım var...gelırım de net 4.000...kıra fatura yok sabah kahvaltısı ögle yemegı yok rahatım....ama ne hıkmetse para da bırıktıremıyorum...
hanı su sartlarda 10 ayda 20.bın topaarlayabılmısım..bence az.

sıze sormak ıstedıklerım...

sımdı ben parayı bırıktırsem yatırım fılan mı yapsam yoksa tatıl, harcama yoluyla sıfırımı tuketsem.?

yatırım yapacak olsam naasıl bır sey yapsam...20.bın nakıt artı kredı ceksem ne yapabılırım...

araba alın demeyın arabaya ne merakım var ne de surebılıyorum..
kafamda 1+0 veya 1+1 evler var ama onlara kendımı uzun donem baglamak ıstemıyorum...

sızce ne yapayım???

 
dostum önce ehliyet al. sonra ikinci el dandik bi araba. vura çarpa öğren sürmeyi. sonra evlen. aylık 4 bin gelirin varsa evlen amk. düğün mobilya borcu eski arabayı satıp sıfır araba alacam diyene kadar 2-3 senen gider zaten. sonra bebek olur, obaa..


  • vfgerty  (27.04.14 20:20:29) 
hepsini harcamak ya da hepsini yatirim yapmak sacma bolusturmek lazim.

yas ilerliyor hepsini yatirim yapmak demek duzgun yasamamak demek bence. yapmak isteyip paranizin olmadigi bir seyler yok mu illa ki vardir en kotu seyahat.

yatirim da gelecege yatirim ama o kadar parayla oyle cok yatirim yapilmaz.

ev al diyecek bir suru insan bence de o bu yasta uzun donem baglanmam acikcasi ne kadar gelirim olursa olsun. simdilik atin vadeliye dursun bence.
  • babamasoliimbananickaldirsin  (27.04.14 20:21:28) 
bu yaşlarda ne biriktirirsen ilerde kardır. çoluğun çocuğun da senin gibi rahat yaşasın istiyorsan yani.


  • tescillimarka  (27.04.14 20:27:33) 
gayrimenkul peşinatı yap.

60 ay da ödeme planıyla bir daire al.
hem ileriye dönük bir yatırım olur, hem paran çarçur olmamış olur.

uzun dönem falan deme. zaman nasıl çabuk geçiyor bilemezsin 35 ten sonra.
ilerde buna fırsatın olur mu olmaz mı bilemezsin.
hiçbirşeyin garantisi yok.

off. babaanneler gibi konuşuyorum ya.
  • terra rossa mia  (27.04.14 20:28:39) 
ev al. istanbul gibi bir yerdeysen araba gereksiz bence. gerisiyle arada bir tatil yap mutlaka, dinlenme şart. ayda 4000 hepsine yeter.

bir de 4000 birikmiyor dedin ya, hem de 0 (sıfır) masrafla, ben nerelere gideyim bilemedim.
  • lesmiserables  (27.04.14 20:30:24) 
erken emeklilik için uğraş bence. 32 yaşımda ben bununla uğraşıyorum. "senin yaşında şimdiki aklım olsaydı" öyle yapardım. 30 yaşından sonra çalışmak zorunda kalmasan ne güzel olurdu hayat.

öte yandan yarına ölür müyüz belli değil, erken emekli olmak için elindeki tek gerçeklik olan mevcut hayatını da sallama.
  • jaaaccckkk  (28.04.14 16:31:58) 
1
buraya yazılanların hakları Sir Anthony Hopkins'e aittir.
yazan eden compumaster, ilgilenen eden fader
modere edenler angelus, Artibir, aychovsky, baba jo, basond, compumaster, deckard, duyulmasi gerektigi kadar, fader, fraise, groove salad, kahvegibi, kaymaktutmayansicaksut, kibritsuyu, monstro, pandispanya, robin, ron dennis
bu sitede yazılanların hiçbiri doğru değildir. site içeriği küçükler için sakıncalı olabilir. yazılardan yazarları sorumludur. kaynak göstermeden alıntılanamaz. devlet tarafından atanmış bir kurumun internet üzerinde kimin hangi bilgiye ulaşıp ulaşamayacağına karar vermesi insan haklarına aykırıdır. web siteleri kullanıcıların istekleri doğrultusunda bağlandıkları yerlerdir. kullanıcılar isterlerse bir web sitesine bağlanmayabilirler. bu güçleri ve imkanları mevcuttur. bir kullanıcı bir siteye bağlanmak istiyorsa bu onun tercihi ve hakkıdır. bağlanmak istemiyorsa bu yine onun tercihi ve hakkıdır. halkın kendisine hizmet etmesi için görevlendirdiği kurumlar hadlerini aşıp halka neye ulaşıp ulaşmayacağını bilmeyen cahil cühela muamelesi edemezler. ebeveynlerin çocuklarını sakıncalı içeriklerden koruması için çok sayıda bedava ve ücretli yazılım mevcuttur. bu yazılımlar bir web tarayıcısını kullanmaktan daha karmaşık teknik bilgi gerektirmemektedir. devletin milletini küçük düşürmesi ve ebleh yerine koyması yasaktır. Skimlinks ile linkler üzerinden yönlendirme payı alınmaktadır.